Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

ampalou (3)

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Η Κέρκυρα Σήμερα», ταυτόχρονα με την αναγγελία της υποψηφιότητας της Αλεξάνδρας Μπαλού, ο Χρήστος Κορφιάτης δημοσίευσε τον Δεκέμβριο του 2018 σχετικό κείμενο, προτείνοντας 51 λόγους για την υπερψήφισή της. Μπορεί να μη συμφωνείτε με όλους, ίσως συμφωνείτε όμως με πολλούς, αν όχι τους περισσότερους. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

Χαίρομαι που το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έδωσε τη συγκατάθεσή του στην επιθυμία στελεχών και φίλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Ιόνια Νησιά να έχουν επικεφαλής του αγώνα τους την Κερκυραία συνδικαλίστρια και αγωνίστρια της Τοπικής Διοίκησης.

Προφανώς, η υποψηφιότητα της Αλεξάνδρας Μπαλού ανεβάζει στα ύψη το θερμόμετρο του εκλογικού ανταγωνισμού για τη διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ανατρέπει την πεποίθηση οικονομικών κύκλων του τόπου ότι η συγκεκριμένη εκλογική μάχη θα μπορούσε να είναι «περίπατος για δύο», δηλαδή για τους συνδυασμούς που έχουν ανακοινώσει ότι υποστηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Ποια είναι η Αλεξάνδρα Μπαλού

Ο υπογραφόμενος σπεύδει να δηλώσει ενθουσιασμένος για την υποψηφιότητα της Αλεξάνδρας Μπαλού και για το γεγονός ότι ο σύγχρονος επτανησιακός κοινωνικός Ριζοσπαστισμός θέτει αυτήν επικεφαλής του στο πεδίο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Δηλώνει ευτυχής που ο τόπος του έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει, από τη θέση που θα την τάξει, μια χαρισματική προσωπικότητα όπως αυτή της Αλεξάνδρας Μπαλού.

Με την άδειά σας επιθυμεί λοιπόν, για το ενδεχόμενο να ενδιαφέρουν όσους δεν τη γνωρίζουν, να διατυπώσει χωρίς κλισέ και τετριμμένα βιογραφικά στοιχεία τους λόγους για τους οποίους έχει αυτή τη γνώμη και για τους οποίους ως Κερκυραίος και φίλος αγωνιστών του τόπου χαίρεται για την υποψηφιότητά της. Ιδού χωρίς αξιολογική σειρά οι λόγοι αυτοί:

 1. Γιατί, ενώ σύμφωνα με τον Μπέρτολτ Μπρεχτ δεν είναι οπωσδήποτε νικητής όποιος γυρνά στον τόπο του, αλλά σίγουρα δεν είναι νικητής όποιος αποφεύγει να γυρίσει, η ίδια καλείται, ανταποκρίνεται και επιστρέφει!
 1. Γιατί γνωρίζω από τον μηχανικό της ότι επισκευάζει το πατρικό της στη Μεσαριά διαφυλάσσοντας ως ιερό και όσιο οτιδήποτε αρχιτεκτονικά είναι κερκυραϊκό και θυμίζει τους προγόνους της.
 1. Γιατί ο πλούσιος λόγος της, όπως τον έχουμε γνωρίσει σε πολιτικές συζητήσεις σε τηλεοπτικά κανάλια εδώ και χρόνια, είναι μεστός, πρακτικός, γεμάτος ουσία και δίκιο και ενωτικός, μη ξύλινος αλλά φρέσκος και διαυγής, βαθιά ανθρώπινος και ελπιδοφόρος και κοφτερός για τ' άδικο και την απάτη όπως ακονισμένου μαχαιριού.
 1. Γιατί απέδειξε στην περίπτωση του Θ. Τζήμερου, που την είχε χαστουκίσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής τον Μάιο του 2017, ότι έχει μπόλικο τσαγανό!
 1. Γιατί έτσι θα έχουν πιο ισχυρόν αντίπαλο και «θα τα βρουν μπαστούνια» οι περιφερειακοί σημαιοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που όταν φτάνουν οι εκλογές συμπαθούν πολύ τον λαό...
 1. Γιατί μαθήτρια ακόμα έκανε ώριμη επιλογή της την ΚΝΕ και το ΚΚΕ κι όταν ωρίμασε έγινε ακόμα πιο πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.
 1. Γιατί η τόσο δύσκολη σε επαινετικά λόγια καθηγήτριά της στο Γυμνάσιο Θηλέων Ελένη Κάντα μου έχει πει ότι ο λόγος της στις πολιτικές συζητήσεις στα τηλεοπτικά κανάλια εκπέμπει ήθος και αξιοπρέπεια.

ant1

 1. Γιατί σεμνά και αυθόρμητα σε κλάσματα του δευτερολέπτου «έβγαλε» από μέσα της ως υπεραρκετά τούτα τα περήφανα λόγια, όταν ο τηλεπαρουσιαστής Ν. Χατζηνικολάου προσπαθούσε να κρατήσει κατά κάποιον τρόπο ίσες αποστάσεις από εκείνην και τον Θ. Τζήμερο στη γνωστή υπόθεση και σχεδόν τη ρώτησε τι αποδείξεις έχει ότι την προπηλάκισε: «Είμαι η Αλεξάνδρα Μπαλού και είμαι μέλος του ΚΚΕ, αυτό κάνει τον λόγο μου καθαρό και έντιμο».
 1. Γιατί με επτανησιακή ευγένεια και επιμονή και με πολύ θάρρος το 2012 στο «MEGA» είχε κάνει τη Ντόρα Μπακογιάννη να μπερδεύει τα λόγια της...
 1. Γιατί στην Περιφέρεια Αττικής πάρα πολλές φορές, ακόμη και την περασμένη Πέμπτη, αυτήν επέλεξε ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», που υποστήριξε το ΚΚΕ, για να θέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ως μέλος του Συμβουλίου με πείρα και γνώση, επιτακτικά, τεκμηριωμένα και με άμεσα εφαρμόσιμες ιδέες και προτάσεις, θέματα όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα έργα πρόληψης πυρκαϊών, τα αντισεισμικά έργα, τα ρέματα, οι δρόμοι, τα χαράτσια, η αξιοποίηση των εγχώριων και Κοινοτικών πόρων, η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, η φροντίδα για τα παιδιά, οι δομές Υγείας, τα σχολεία, ο προϋπολογισμός της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας...
 1. Γιατί στο φετινό ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης των Περιφερειών και των Δήμων Ελλάδας απάντησε στον γνωστό και μη εξαιρετέο πρόεδρό της Γ. Πατούλη με τα λόγια «Έτσι είμαστ' εμείς από την Κέρκυρα, κάνουμε σχόλια...», όταν εκείνος επιχείρησε να τη λογοκρίνει.

a mpalou 2

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό στην Κάρπαθο το 2012

 1. Γιατί, παρόλο που αφορούσαν το σύνολο της χώρας τα θέματα στις πάμπολλες τηλεοπτικές συζητήσεις στις οποίες έχει εκπροσωπήσει το ΚΚΕ, είχε βρει τον τρόπο να μιλήσει και να ξαναμιλήσει για τα χάλια του νοσοκομείου της Κέρκυρας, για τον πλούτο που λυμαίνονται οι μεγάλες τουριστικές κοινοπραξίες εις βάρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων και ολόκληρης της κερκυραϊκής κοινωνίας, για τον Ερημίτη και τη διάσωση του κερκυραϊκού περιβάλλοντος μέσα από κατάλληλη, ωφέλιμη για τους πολλούς ανάπτυξη...
 1. Γιατί συνεχίζει μια λαμπρή κι αψεγάδιαστη οικογενειακή αγωνιστική παράδοση για τα δίκαια του λαού, καθώς ο πατέρας της Αριστείδης Μπαλός ήταν λοχαγός του ΕΛΑΣ στη βορειοδυτική Κέρκυρα με διοικητή τον Αλέκο Πρίφτη και ο θείος της Σπύρος Μπαλός, φυματιολόγος γιατρός στο «Σωτηρία», σκοτώθηκε από βόλια των Βρετανών του στρατηγού Σκόμπι και Ελλήνων συνεργατών τους στις μάχες της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 1944, ενώ μετέφερε τραυματίες του ΕΛΑΣ.
 1. Γιατί πιστεύω ότι κι ο Γιώργος Λάσκαρης κι η Άντα Λάσκαρη, που πολύ αγαπούσα, ό,τι κι αν ψήφιζαν στις άλλες εκλογές θα εκτιμούσαν τις ικανότητές της και θα σκέφτονταν να ψηφίσουν αυτή για την Περιφέρεια!
 1. Γιατί υπολογίζω πολύ το κριτήριο και τη γνώμη του φίλου μου και επί πολλά χρόνια υποστηρικτή σοσιαλδημοκρατικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ συναδέλφου μου Κώστα Μπαλού του «Κερκυραϊκού Βήματος», γιου του ηρωικού τυπογράφου και αρθρογράφου του ΕΑΜ και του ΚΚΕ κατά την Κατοχή Σπύρου Μπαλού, που μου έχει πει ότι και την εκτιμά πολύ και χαίρεται πολύ όταν την ακούει στις τηλεοπτικές οθόνες, ενώ είναι μόνο μακρινή εξαδέλφη του και δεν την έχει γνωρίσει από κοντά.
 1. Γιατί αγαπάει και τ' άλλα Επτάνησα και τα γνωρίζει κι έχει κατά καιρούς μελετήσει Σολωμό, Βαλαωρίτη, Καββαδία, Λασκαράτο, Μαρκορά, Κάλβο, Μαβίλη, Σικελιανό...
 1. Γιατί υποθέτω ότι ξεκινώντας την εκλογική μάχη του συνδυασμού της θα βρει τον τρόπο να πάει ν' αφήσει ένα λουλούδι στο Λαζαρέτο χωρίς να το μάθουμε...
 1. Γιατί κάθε τόσο χρειάζεται μια νέα ακόμα πιο ελπιδοφόρα αρχή!
 1. Γιατί πιστεύω ότι ο «μπάρμπα-Νίκος», ο σημαντικότερος μακροβιότερος υποστηρικτής των σοσιαλιστικών ιδεών στο νησί τον περασμένο αιώνα και θεμελιωτής της Οργάνωσης Κέρκυρας του ΚΚΕ Νίκος Βαρότσης, που ακόμα και το 1967 σε ηλικία 86 ετών είχε συλληφθεί και δεν λύγισε ούτε τότε, αν εζούσε θα χαμογελούσε πλούσια και θα τη χειροκροτούσε...
 1. Γιατί έχει βγάλει και γιο με τ' όνομα του πατέρα της που συνεχίζει την αγωνιστική οικογενειακή παράδοση, Κνίτη ψυχωμένο.
 1. Γιατί της αρέσουν και η μουσική και ο αθλητισμός, με τον οποίο είχε ασχοληθεί στο νησί.
 1. Γιατί το 2012 αντέδρασε σε κυβερνητικό βουλευτή, που βρήκε οξεία την κριτική της, με τα λόγια «Ας θίγεστε από αυτό που σας λέω, ενώ δεν θίγεστε από αυτό που θα ψηφίσετε...», τονίζοντας συγχρόνως σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «εμείς δεν διασκεδάζουμε την αγωνία του κόσμου, ότι με μερεμέτια μπορεί να κερδίσει τη ζωή του, τα δικαιώματά του...».
 1. Γιατί μεγάλωσε στη Μεσαριά που «έβγαλε» ήρωες του λαού μας, κοντά στους Καρουσάδες και στα μέρη του αγαπημένου της λογοτέχνη και πρωτοπόρου της υπόθεσης του σοσιαλισμού στην Κέρκυρα Ντίνου Θεοτόκη.
 1. Γιατί την καμαρώνει όποτε τη βλέπει στα κανάλια η πολύ απαιτητική Άσπα Μανδηλαρά, σύζυγος του πρώτου δολοφονημένου από τη Χούντα αγωνιστή της Ειρήνης Νικηφόρου Μανδηλαρά και κόρη του Κερκυραίου φιλόλογου Περικλή Καλοδίκη, ο οποίος μετά τον Εμφύλιο έγραψε και ξανάγραψε στο Βουκουρέστι όλα σχεδόν τα βιβλία με τα οποία μορφώθηκαν επί μισόν αιώνα δεκάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα σε όλες τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες...
 1. Γιατί την έχω ακούσει να λέει ότι στέκεται με σεβασμό και δέος μπροστά σε αγωνιστές του τόπου που πέρασαν τα νιάτα τους σε φυλακές για τα ιδανικά του ΚΚΕ, όπως ο Γιώργος Τζήλιος, ο Βασίλης Άνθης και ο Φίλης Κορωνάκης, είτε έφυγαν κάποτε από αυτό ελπίζοντας ότι μπορούσαν με άλλους τρόπους να πραγματώσουν τα οράματά του ή παρόμοια οράματα, εφόσον δεν το έκαναν για να προσεταιριστούν την εξουσία, είτε έμειναν μέχρι τέλους στις γραμμές του ΚΚΕ.
 1. Γιατί είναι τόσο δυνατή και πειθαρχημένη που κράτησε βαθιά μέσα της τα δύο χαστούκια του Τζήμερου και δεν «αξιοποίησε» ποτέ και με κανέναν τρόπο το θέμα για να κερδίσει προσωπικούς «πόντους» στις επόμενες τηλεοπτικές εμφανίσεις της εκ μέρους του ΚΚΕ ή του ΠΑΜΕ και στον πολιτικό ανταγωνισμό.
 1. Γιατί στο προάστιο της Γαρίτσας η Τζίνα με το ιστορικό επίθετο του Μάντζαρου -που ο Μίκης έχει πει ότι στον καιρό του έκανε με τον Σολωμό ό,τι αυτός τον περασμένο αιώνα με τον Ρίτσο- μου είχε πει ότι ελπίζει να ζήσει τη μέρα και την ώρα που οι γυναίκες της Κέρκυρας θα έχουν την εκλογική ευκαιρία με την ψήφο τους να «επιστρέψουν» στον Θ. Τζήμερο και τους συν αυτώ τα χαστούκια του, με εκκωφαντικό κρότο που θ' ακουστεί σε όλη την Ελλάδα...
 1. Γιατί όλοι χωρίς εξαίρεση οι συνδικαλιστικοί και πολιτικοί της αντίπαλοι στο Σωματείο των χιλιάδων εργαζομένων στην πρώην Αγροτική Τράπεζα και νυν Πειραιώς από τις διάφορες παρατάξεις, πλην φασιστών, όταν τη χαστούκισε ο Θ. Τζήμερος δεν δίστασαν σε ανακοίνωσή τους να εξάρουν με εμφατικό και αποστομωτικό τρόπο το ολοφάνερο ήθος της.
 1. Γιατί η φωνή της αποπνέει τόσο πολύ αλήθεια κι ελπίδα και εμπνέει τόσο που το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ αρκετές φορές επέλεξαν αυτήν ως εκφωνήτρια των συνθημάτων και να δώσει το «σήμα» για να ξεκινήσουν πορείες, συγκεντρώσεις και Πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις στην Αθήνα.

a mpalou3

Στην ΕΡΤ το 2016

 1. Γιατί όταν πήγε να μιλήσει για το θέμα των σκουπιδιών στην ιερή για τους αγώνες της τον 20ό αιώνα Λευκίμμη, τον περασμένο Αύγουστο, ξεκινώντας την ομιλία της σημείωσε ότι νιώθει ιδιαίτερη ευθύνη που μιλούσε μπροστά από σπίτια βασανισμένων, εξορισμένων, κυνηγημένων, φυλακισμένων, εκτελεσμένων που αγωνίστηκαν για τα δίκαια του λαού...
 1. Γιατί στάθηκε δεκάδες μερόνυχτα δίπλα στη μάνα της σε νοσοκομεία της Αθήνας και τον Φεβρουάριο του 2017, όταν αυτή πέθανε, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία της εξέφραζε «τα πιο θερμά συλληπητήρια» όλου του Κόμματός της.
 1. Γιατί στην κηδεία της υπέργηρης μητέρας της στη Μεσαριά πέρασε από την εκκλησιά όλο το χωριό και αυτή τη θρήνησε όπως ένιωθε ότι άξιζε στη μαμά της, ακόμη και με υπερβατικά λόγια, αδιαφορώντας για το τι θα μπορούσαν ενδεχομένως να σκεφτούν ομοϊδεάτες της.
 1. Γιατί μολονότι αποτελεί στέλεχος του ΚΚΕ και έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΓΣΕΕ), αλλά και της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ουδέποτε «το έπαιξε κάποια» στην Κέρκυρα.
 1. Γιατί κάθε Πάσχα ήταν εδώ στον «Αμλέτο» και ήταν εδώ και κάθε καλοκαίρι κι όποτε ο σπουδαγμένος στην Κέρκυρα βαρύτονος γιος της Παναγιώτης Πράτσος ερμήνευε στο Δημοτικό Θέατρο ή στον καθολικό ναό Ντόμο ή στην αίθουσα του «Καποδίστρια» σπουδαία κλασικά μουσικά έργα.
 1. Γιατί μου έχουν πει ότι σε μια απεργία ξενοδοχοϋπαλλήλων σε ξενοδοχείο στον Βορρά του νησιού, ενώ έκανε διακοπές, πήγε και στάθηκε μαζί τους στην πύλη και τους βοήθησε όπως μπορούσε στον αγώνα τους.
 1. Γιατί στη Λευκίμμη τον περασμένο Αύγουστο «έδωσε ρέστα» στην ομιλία της για το θέμα των σκουπιδιών, αποκάλυψε σ' όλο της το μέγεθος την υποκρισία των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, υπέδειξε τη λύση που ωφελεί τους πολλούς κι είναι εφικτή και, επιπλέον, απέδειξε ότι μπορεί να συσπειρώνει και να εμπνέει τον κόσμο που νιώθει αριστερός και όχι μόνο, ανεξαρτήτως κομματικών πιστεύω!
 1. Γιατί πρώτος νομίζω την έχει προτείνει να τον διαδεχθεί επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Θόδωρος Γουλής που περισσότερο από κάθε άλλον κράτησε όρθιο και περήφανο το ΚΚΕ στην Κέρκυρα το 1991 και γιατί χαίρει της απεριόριστης εκτίμησης του λαοφιλέστερου γιατρού του νησιού Μπάμπη Χαραλάμπους.
 1. Γιατί η συγγραφέας Λιάνα Βραχλιώτη, που τόσο εκτιμώ, μου 'δωσε να καταλάβω, όταν τη γνώρισε, ότι είχε καιρό να συμπαθήσει τόσο πολύ και τόσο γρήγορα άλλον άνθρωπο με την πρώτη.
 1. Γιατί στη Λευκίμμη, το καλοκαίρι που πήγε να μιλήσει, την υποδέχτηκε χαμογελαστή μ' ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα στα χέρια κι ένα ζεστό φιλί μια άγνωστή της συνομήλικη γυναίκα που είχε αποχωρήσει εδώ και χρόνια από το ΚΚΕ...
 1. Γιατί δεν έρχεται περαστική για να φύγει ξανά οπωσδήποτε, έχοντας εκτελέσει κάποιο κομματικό καθήκον, αλλά έρχεται με ψηλά το κεφάλι και με σεβασμό στην όποια ετυμηγορία του λαού, έχοντας υποβάλει εν τω μεταξύ τα χαρτιά της για συνταξιοδότηση.
 1. Γιατί οι αποδεδειγμένες ικανότητές της να πράττει σύμφωνα με τα συμφέροντα των πολλών και οι αρετές της ξεπερνούν, κατά τη γνώμη μου, εκείνες των άλλων δύο βασικών υποψηφίων μαζί.
 1. Γιατί το 1994, όταν το κτίριο του ΚΚΕ στον Περισσό επλήγη βαριά από πλημμύρες στην περιοχή και μεταξύ άλλων κινδύνευαν να χαθούν πολύτιμα για την Ιστορία του τόπου Αρχεία, πήρε άδεια άνευ αποδοχών και αφοσιώθηκε εκεί στις πιο αντίξοες συνθήκες επί δώδεκα εβδομάδες.
 1. Γιατί είμαι βέβαιος ότι έχει τη δυνατότητα να συσπειρώσει ό,τι καλύτερο σε μάχιμο ανθρώπινο δυναμικό διαθέτει ο τόπος και θέλει ακόμα να αγωνιστεί με αξιοπρέπεια, με φλόγα, με έμπνευση και με πίστη κόντρα στα αδηφάγα μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα, αντί να μείνει θεατής ή δια της ανοχής συνένοχος στην επέλαση των αδίστακτων μεγάλων συμφερόντων που «βγάζουν» ακόμα και 100.000 ευρώ ανά ξενοδοχοϋπάλληλο κάθε χρόνο, που λεηλατούν την Κέρκυρα και αποστερούν πόρους αναγκαίους για έργα κάλυψης των πιο βασικών αναγκών του πληθυσμού, που κάνουν ό,τι μπορούν για να «βγάλουν από τη μέση» χιλιάδες ακόμα επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, που θέλουν να επιβάλουν πέπλο συσκότισης σε όσα σχεδιάζονται για τη μελλοντική υφαρπαγή του προσδοκώμενου «μαύρου χρυσού» ανοιχτά του νησιού με αστεία δήθεν αντισταθμιστικά οφέλη, που επιδιώκουν να βγάλουν από τα σκουπίδια χρυσάφι, που συνωμοτούν τη μία για να ρίχνουν την τιμή του λαδιού και την άλλη για να «μοιράζουν» τις εργολαβίες, που έχουν «βάλει στο μάτι» κάθε λογής ακτές και μέρη ζηλευτού φυσικού κάλλους για να τα οικειοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, που μεταφέρουν σε ξένα θησαυροφυλάκια ακόμα και το 50% του πλούτου που προκύπτει και, όπως το συνηθίζουν, θα ετοιμάζονται στο παρασκήνιο να χρηματοδοτήσουν, αν δεν ξεκίνησαν ήδη, σχέδια ακόμη μεγαλύτερης προσαρμογής και υποταγής της Τοπικής Διοίκησης σε αυτά.
 1. Γιατί σε κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία της Ομόνοιας στα μέσα του 2010, όπου ήταν βασική ομιλήτρια, είχε ξεσηκώσει το πλήθος κι είχε τονίσει: «Κανένας εχθρός ντυμένος φίλος δεν πρέπει να μας ξεγελάσει... Ή τα κέρδη και η χλιδή των λίγων ή η σωτηρία του λαού».
 1. Γιατί τα μεγάλα συμφέροντα που έχουν μεγάλα συμφέροντα στην Περιφέρεια δεν θα τη συμπεριλάβουν ποτέ στη λίστα των ανθρώπων που «βοηθούν» εμφανώς ή αφανώς...
 1. Γιατί την εκτιμούν πολύ και της «βγάζουν το καπέλο» τους ο Νίκος Καλοδίκης και ο Πολύβιος Καλοδίκης, γιοι του Κερκυραίου ήρωα-μάρτυρα της Αντίστασης και του ΚΚΕ Σπύρου Καλοδίκη, γιου του ιερέα Νικόλαου Καλοδίκη τα οστά του οποίου είναι τιμητικά θαμμένα μπροστά από το ιερό της λαμπρής ιστορικής εκκλησιάς των Αποστόλων-μαρτύρων του Χριστιανισμού στην Κέρκυρα Ιάσονος και Σωσιπάτρου στο προάστιο Ανεμόμυλος...
 1. Γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί Επτανήσιοι και πολλές Επτανήσιες που θέλουν να στείλουν σ' όλη την Ελλάδα πρωτοποριακό ηχηρό μήνυμα, όπως οι πρόγονοί τους πρωτοπόρησαν πανελλαδικά από τα τέλη του 19ου αιώνα, για μιαν Όρθια, Περήφανη και Μαχόμενη πραγματική Αριστερά με πραγματική ανθρωπιά, αντάξια της σολωμικής πνευματικής κληρονομιάς και των πρώτων Επτανήσιων σοσιαλιστών του καιρού τους.
 1. Γιατί είμαι βέβαιος ότι θα καλωσορίσουν την υποψηφιότητά της και θα της τείνουν χείρα συνεργασίας σαν μεγαλύτερες αδελφές της η Μαρίζα Πρίφτη, η Λία Πρίφτη και η Μαρί Πρίφτη, κόρες του Αλέκου Πρίφτη και του Μεμά Πρίφτη που μαζί και με τον πατέρα της και τον θείο της έγραψαν λαμπρές σελίδες Εθνικής Αντίστασης και αγώνων για το λαό και την πατρίδα μας στην Κέρκυρα, στην Ήπειρο, στη Στερεά Ελλάδα και στην Αθήνα.
 1. Γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι είναι ικανή να προσδώσει νέα, φρέσκια αίγλη στον τόπο μας, στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου ρωμαλέου κινήματος με σύμμαχό του την Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, το οποίο θα διεκδικήσει και θα επιβάλει ζωτικά μέτρα για μια λιγότερο άδικη, από κάθε άποψη πιο καθαρή, περισσότερο όμορφη, πολύ καλύτερη Κέρκυρα και πολύ καλύτερα Ιόνια Νησιά, με τα αναγκαία για τους πολλούς έργα βασικών υποδομών, σε διαρκή σύγκρουση με τα συμφέροντα των λίγων, μέχρι να χαράξει ένα φωτεινό κοινωνικό μέλλον.
 1. Γιατί έχει δοκιμαστεί στην Περιφέρεια Αττικής και ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει και πώς να το πετύχει!
 1. Γιατί όταν διαβάσει όλα τούτα θα με αναζητήσει στο τηλέφωνο για να με κατσαδιάσει...

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr