Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Το πιο εκτεταμένο σχόλιο-σημείωμα που είδαμε στα social media για την υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» λίγες ώρες μόνο μετά την ομιλία-εγερτήριο σάλπισμα της Αλεξάνδρας Μπαλού στον χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας στις 4 Ιανουαρίου, όταν παρουσιάστηκε η υποψηφιότητά της, προέρχεται από τη Τζίνα Κοντογεώργου.

Ήταν παρούσα στην παρουσίαση και το σχόλιο-σημείωμά της αναρτήθηκε αργότερα και στον ιστότοπο «Ταραντέλα Καριέρα τσι Κέρκυρας», με τίτλο «Ώρα ν' αλλάξουμε ρόλους». Το κείμενό της σχολιάζει τον νόμο «Κλεισθένης», που δεσμεύει την Τοπική Διοίκηση στο άρμα της κεντρικής εξουσίας, των μεγάλων συμφερόντων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν ονόματι μάλιστα του Αθηναίου πολιτικού του 6ου αιώνα π.Χ. που θεμελίωσε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην αρχαία Αθήνα...  

Ιδού ολόκληρο:


Ήρθε η ώρα καταρχάς να απαντήσουμε στο ερώτημα: δεχόμαστε αναντίρρητα το ρόλο του παθητικού, ταπεινωμένου, αγανακτισμένου, θυμωμένου, αλλά και φοβισμένου ανθρώπου, ο οποίος περιορίζεται σε ρόλο σχολιαστή της μιζέριας που μας έχουν επιβάλλει ή ως Αξιοπρεπείς  πολίτες αυτού του τόπου παίρνουμε μέρος στα κοινά και διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει;


Σ' αυτό το ερώτημα θεωρούμε ότι συμπυκνώνεται το κάλεσμα της Αλεξάνδρας Μπαλού, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Σ' αυτό το ερώτημα, λοιπόν, εμείς απαντάμε χωρίς δεύτερη σκέψη: Είμαστε μαζί σας! Είμαστε μαζί σου Αλεξάνδρα, γιατί απέναντι από τα  ασφυκτικά πλαίσια λειτουργίας της Περιφέρειας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς Εποπτείας του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία  υπαγορεύουν την απαρέγκλιτη προσήλωση στην πολιτική της κυβέρνησης και στις οδηγίες της ΕΕ, θεωρούμε ότι πρέπει  να υπάρχουν άνθρωποι αποφασισμένοι, που θέλουν, ξέρουν, παλεύουν και διεκδικούν μαζί με το λαό για τα συμφέροντά του. Είμαστε μαζί σας γιατί  δεν πουλάμε ούτε την ιδιότητα του πολίτη, ούτε τη σκέψη, ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τη ζωή μας!


Από την εποχή ακόμα του Κλεισθένη, από τότε δηλαδή που ο Κλεισθένης ήταν πολιτικός και όχι νομοσχέδιο, η έννοια του πολίτη είχε ταυτιστεί πλήρως με την έννοια του ελεύθερου πολίτη, ο οποίος στην κορυφή της ιεραρχικής κλίμακας των προνομίων του είχε την ουσιαστική πολιτική δραστηριότητα στα κύρια πολιτικά θεσμικά όργανα. Μετά από 2.500 χρόνια, λοιπόν, στη σύγχρονη αστική Δημοκρατία, αν και η άμεση παρέμβαση του πολίτη αντικαταστάθηκε από την εκπροσώπησή του δια αντιπροσώπων, επιβάλλεται  η επιλογή αυτών να γίνεται με γνώμονα τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί, για να μη παίρνονται αποφάσεις για μας χωρίς εμάς.


Αν κάτι μας κληροδότησε ο πολιτισμός αυτής της χώρας, αν κάτι μας κληροδότησαν ο Κλεισθένης, ο Περικλής και η αρχαία ελληνική γραμματεία, που τόσο αρέσκονται να την επικαλούνται ή να καταφεύγουν σ' αυτήν όσοι παράλληλα επιδιώκουν την αφωνία του πολίτη και την πλήρη υποταγή του, είναι η δυνατότητα να σκεφτόμαστε, να κρίνουμε, να απορρίπτουμε και να επιλέγουμε. Κρίνοντας λοιπόν το έργο όλων των υπολοίπων που διαδοχικά αντάλλαξαν τους υψηλούς θώκους της εξουσίας σ' αυτόν τον τόπο, λέμε: Φτάνει πια ο εμπαιγμός, η κοροϊδία! Φτάνει πια η εναλλαγή στην εξουσία ανθρώπων που υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική.


Ήρθε η ώρα να απαρνηθούμε έμπρακτα το ρόλο του δουλοπρεπή που υποτάσσεται στις ορέξεις εκείνων που εξυπηρετούν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς των μονοπωλιακών ομίλων, σύμφωνα με τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος, πλέον, «Κλεισθένης».


Η εκχώρηση των φυσικών πόρων, των υποδομών, των υπηρεσιών  και της γης στην επιχειρηματική δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου και οι προκλητικές φοροαπαλλαγές προκειμένου να επεκτείνει τη δράση του, συγκρούονται με τα δικά μας συμφέροντα, γιατί εμείς είμαστε αυτοί εν τέλει αυτοί που τα χρηματοδοτούμε!


Ήρθε η ώρα να απαρνηθούμε το ρόλο του παθητικού αποδέκτη και του μίζερου σχολιαστή. Ήρθε η ώρα  να σηκώσουμε κεφάλι και να προτάξουμε πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπειά μας, αυτή την αξιοπρέπεια που πρόταξαν όλοι όσοι έδωσαν μάχη, την όποια μάχη, με τη βεβαιότητα ότι μόνο έτσι μπορεί να αντιστραφούν οι ρόλοι.


Στηρίζουμε την Αλεξάνδρα Μπαλού  στην Περιφέρεια  γιατί είναι μακριά από τη διαπλοκή της εξουσίας με την επιχειρηματική δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου.

Στηρίζουμε την Αλεξάνδρα Μπαλού γιατί δε σκύβει το κεφάλι, γιατί  γνωρίζει και αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τα αναπτυξιακά προγράμματα, την ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα των μεγάλων συμφερόντων. 

Στηρίζουμε την Αλεξάνδρα Μπαλού γιατί είναι πρόσωπο με πηγαία ευγένεια, ήθος και αφοπλιστική  ηρεμία, που καθηλώνει ακόμα και αυτούς που έχουν μάθει να λειτουργούν σε επίπεδα αρένας.

Στηρίζουμε την Αλεξάνδρα Μπαλού γιατί παρ' όλη την ευγένεια, το ήθος και την ηρεμία της είναι αδιαπραγμάτευτα μαχητική!

Στηρίζουμε την Αλεξάνδρα Μπαλού γιατί είναι μία από εμάς, γιατί μπορούμε να συνεννοηθούμε, γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr