Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Υπέροχο σχόλιο στο corfupress.com, σχετικά με το άρθρο που δημοσίευσε στον ιστότοπο αυτό η Αλεξάνδρα Μπαλού για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κορακιάνας, δημοσίευσε στις 3 Φεβρουαρίου η Σοφία Χουδαλάκη.

Ο λόγος σε αυτήν: 

Να είσαι καλά Αλεξάνδρα Μπαλού που μίλησες με τέτοιο τρόπο για ένα σκιώδες σχολείο που, πραγματικά, λίγοι Κερκυραίοι το γνωρίζουν. Να είσαι καλά που ανοίγεις μια κουβέντα που ξεσκεπάζει χρόνια πολιτικής αδράνειας. Είναι πολλά τα χρόνια που συζητιέται η μεταστέγαση αυτού του σχολείου σε κατάλληλο κτίριο, χωρίς να γίνεται τελικά τίποτα. Μόνο κουβέντες!

Επίσημοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης γνωρίζουν ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν ένα κτίριο που του λείπουν τα εργαστήρια που, βάσει νόμου, είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του. Παρόλα αυτά έναν κατάλληλο χώρο δεν έχουν καταφέρει να βρουν. Λες και σε ολόκληρη την πόλη δεν υπάρχει ένας χώρος για να εκπαιδευτούν τα παιδιά! Τόσα κτίρια στην Κέρκυρα που μένουν κλειστά και για το σχολείο δεν υπάρχει ούτε ένα!!!

Μέχρι πριν 2-3 χρόνια το σχολείο άνοιγε στα μέσα του Οκτώβρη (και ακόμα αργότερα), γιατί δεν είχε παρά ελάχιστους μόνιμους καθηγητές και μέχρι να φτάσουν εκεί οι αναπληρωτές χανόντουσαν πολλές βδομάδες διδασκαλίας. Τα «εργαλεία» της εκπαίδευσης των παιδιών (κουζίνες, μηχανήματα, θερμοκήπια κτλ) ήταν κλεισμένα σε κούτες και τοποθετημένα στους διαδρόμους του σχολείου, γιατί δεν υπήρχε χώρος να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν. Τα περισσότερα παιδιά που θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν, είτε δεν πήγαιναν σε κανένα σχολείο, είτε πήγαιναν στο Ειδικό στον Βυρό που υπάρχει για να καλύπτει διαφορετικών ειδών διαγνώσεις. Σε κάθε περίπτωση, η υπολειτουργία αυτού του σχολείου, εξαιτίας της πολυετούς αδράνειας των τοπικών αρχών, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε παιδιά και οικογένειες που τους στερεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Είναι πάρα πολλά τα παιδιά στο νησί μας που θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν και να γίνουν λειτουργικά και χρήσιμα για την κοινωνία μας, αν είχαν αυτή την ευκαιρία! Δεν είναι ούτε πέντε, ούτε δέκα. Είναι πολλές δεκάδες αυτά τα παιδιά… για να μην μιλήσω για εκατοντάδες…

Έχουμε ανάγκη από μια τοπική πολιτική ηγεσία που να νοιάζεται πρώτα για τις δικές μας ανάγκες!

Τις ανάγκες των οικογενειών και των παιδιών που ζουν στην Κέρκυρα και αντιμετωπίζουν σοβαρά καθημερινά προβλήματα! Από τα σχολεία μέχρι τους δρόμους και το νοσοκομείο!

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε για «ανάπτυξη» και «αύξηση τουριστικής κίνησης» και «προβολή του νησιού μας» και «επιχειρηματικά σχέδια» και όλο αυτό το πράγμα να μην βελτιώνει ποτέ τη δική μας ζωή!

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε για την Κέρκυρα αλλά να μην ακούμε ποτέ για τους Κερκυραίους!

Είναι ντροπή πια να δίνουμε εμπιστοσύνη και εξουσία σε ανθρώπους που κοιτάνε μόνο τους μεγαλοσχήμονες που βγάζουν λεφτά από την ομορφιά του τόπου μας, κι εμάς που ζούμε εδώ να μη μας νοιάζονται!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr