Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

emiris

Ο χρήστης Gennarino Siciliano έσπευσε, με το που «βγήκε στον αέρα» η ιστοσελίδα μας, να προσθέσει το δικό του σχόλιο στην αντιπαράθεση με την υποψήφια της ΝΔ κυρία Ρόδη Κράτσα. Συγχρόνως, φίλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τη Ζάκυνθο, προφανώς λιγότερο στενοχωρημένοι απ' όσο η κυρία  Κράτσα για τις... δυσχέρειες που συναντούν τα επενδυτικά σχέδια του εμίρη του Κατάρ στα Ιόνια νησιά μας, η συνέβαλαν με τις δικές τους πληροφορίες.

Απολαύστε λοιπόν τη σοδειά φίλων της Κέρκυρας και της Ζακύνθου:

Είναι γνωστό ότι η κ. Κράτσα στην κορυφή της ιεραρχικής κλίμακας των προτεραιοτήτων που θέτει για την  Περιφέρεια Ι.Ν.  είναι η  ανάπτυξη της μεγάλης επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση «επενδυτικότητας». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός  ότι  ο στόχος της αυτός  συνοδεύεται, όπως η ίδια ανέφερε στο ραδιόφωνο της Ζακύνθου  stigmafm (14-02-2019), με την προοπτική να δημιουργηθούν «γραφεία ενημέρωσης και έλξης επενδύσεων (…) σύγχρονα, που θα επικοινωνούν και θα δημιουργούν ευκαιρίες διασύνδεσης με χρηματαγορές του εξωτερικού».

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε, ως κοινοί θνητοί, είναι ότι η κατάρρευση των αντίθετων σε κάθε λογική προκλητικών επενδυτικών σχεδίων του Εμίρη του Κατάρ στο νησάκι Οξυά της Ζακύνθου προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην υποψήφια Περιφερειάρχη της Ν.Δ. στα Ιόνια νησιά μας. Πολύ περισσότερο δε, όταν η ίδια θεωρεί επιβεβλημένη τη στροφή προς νέες αγορές, όπως αυτή του αραβικού Κόσμου. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του κ. Ευαγγελάτου στο efimeridakefalonia.gr για την παρουσίαση  του συνδυασμού της στην Κοργιαλένειο  Βιβλιοθήκη στο Αργοστόλι, η κυρία Κράτσα αναφέρθηκε στο ναυάγιο των επενδυτικών σχεδίων του Εμίρη, λέγοντας: «Το θεσμικό περιβάλλον της κυβέρνησης με την βαριά φορολογία έβαλε φρένο σε μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες, για παράδειγμα την επένδυση από το Κατάρ (…) του Εμίρη Αλ Θάνι. Με εμένα στο τιμόνι της Περιφέρειας ο Εμίρης δεν υπήρχε περίπτωση να μην επενδύσει στα Επτάνησα».

Αυτή η φερόμενη  τοποθέτησή της διαψεύστηκε από την ίδια. Επιπλέον, πυροδότησε τοποθέτηση του εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαλιατσάτο, ο οποίος  την κατηγόρησε για πρόθεση παράκαμψης περιβαλλοντικών νομοθετημάτων, ενώ ο ίδιος εσχάτως  αναγνώρισε στα ΕΛ.ΠΕ., δηλαδή στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, περιβαλλοντικές ευαισθησίες και προφανώς καλές προθέσεις όσον αφορά τα δικά τους επενδυτικά σχέδια για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, των οποίων οι περιβαλλοντικοί όροι αμφισβητούνται... Φυσικά ο κ. Γαλιατσάτος δεν αναφέρθηκε στις «αναγκαίες» φορολογικές ρυθμίσεις υπέρ των επενδυτών, μιας και ο ίδιος, όπως και η κυβέρνηση που τον στηρίζει, έχει πλήρως ενστερνιστεί αυτή τη μέθοδο ως μέσο  προσέλκυσης των νέων επενδυτών, εν ονόματι της «ανάπτυξης» και ενώ ο λαός στενάζει.

Όσον αφορά την κ. Κράτσα, η οποία σε καμία εμφάνισή της, που λέει ο λόγος, δεν παραλείπει να αναφερθεί σε επενδύσεις από τον  αραβικό Κόσμο,  θα της εφιστούσαμε την προσοχή, καθώς  οι  τακτικές που ακολουθεί αυτός ο ωραίος Κόσμος των εμίρηδων και βασιλιάδων για να υλοποιήσει  τους στρατηγικούς του σχεδιασμούς περιλαμβάνουν κατά κόρον, ως γνωστόν, κάθε είδους αθέμιτα μέσα. Προσφάτως, για παράδειγμα, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν  κατηγορήθηκε από την  τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση ότι το επιτελείο του δωροδοκήθηκε από το Κατάρ, προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντα του τελευταίου στην ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο,  έχουμε ασφαλώς καθαρό το γεγονός  ότι αυτές δεν είναι τακτικές του αραβικού καθεστωτικού Κόσμου, αλλά συνολικά του καπιταλιστικού κόσμου, που για να παραφράσουμε κάπως τον Διονύσιο Σολωμό θα λέγαμε κομψά ότι ο κόσμος αυτός δεν είναι αγγελικά πλασμένος, αν δεν κάνουμε λάθος.

Ας προχωρήσουμε κι άλλο όμως...

Η αξιότιμη κυρία Κράτσα, που ως ευρωβουλευτής της ΝΔ διέπρεψε στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέματα για τα οποία θα επανέλθουμε, έχει δικαίωμα ασφαλώς να σκίζει τα ιμάτιά της ότι ουδέποτε αναφέρθηκε στην Κεφαλονιά στη ματαίωση της περίφημης επένδυσης του εμίρη του Κατάρ στο νησάκι Οξυά της Ζακύνθου. Ό,τι ουδέποτε είπε πως αν ήταν η ίδια Περιφερειάρχης δεν θα άφηνε να ματαιωθεί η σκανδαλώδης επένδυσή του και, συνεπώς, ουδέποτε τάχθηκε υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης. Κατά την προσφιλή της τακτική, ας το επαναλάβουμε, διέψευσε οτιδήποτε σχετικό.

Κατηγόρησε μάλιστα τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και την Αλεξάνδρα Μπαλού ότι δήθεν έπεσαν θύματα ψευδών πληροφοριών. Για να της κάνουμε τη χάρη, παραβλέπουμε τι είπε και τι δεν είπε σε στελέχη της παράταξής της στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη στην Κεφαλονιά και όλες τις πληροφορίες που δημοσίευσαν τα ΜΜΕ της Κεφαλονιάς.

Ωστόσο, πώς να το κάνουμε, ήταν τόσος ο καημός της που ιδού επί λέξει τι δήλωσε στη... Ρόδο, στην εφημερίδα «Δημοκρατική», στις 7 Οκτωβρίου 2017:

«Η ιστορία του Κατάρ στη Ζάκυνθο είχε πολύ αρνητικό αντίκτυπο για την εικόνα μας στο εξωτερικό»!

Η σχετική δήλωσή της είναι καταχωρημένη από την ίδια την εφημερίδα, από τότε...

Από τότε που κατά διαβολική σύμπτωση τα ίδια έλεγαν εδώ κι εκεί και οι εκπρόσωποι της Αυτού Εξοχότητος του Εμίρη μας στην Ελλαδίτσα μας...  

Γνωρίζουμε βέβαια ότι, όπως προαναφέραμε, ο μεγάλος καημός της κυρίας Ρόδης Κράτσα, διαχρονικά θα λέγαμε, είναι να προσελκύσουμε τους σωτήριους μεγαλοσχήμονες επενδυτές. Πόσα και πόσα δεν έχει γράψει και πει για την ανάγκη να προσφέρουμε στους σωτήρες-επενδυτές μας «ευέλικτη εργασία» και αν εργαζόμαστε όσο θέλουν, όποτε θέλουν και όπως θέλουν δηλαδή! Δεν θα πέσουμε στο επίπεδο να την κατηγορήσουμε για διακριτική συμπάθεια σε συγκεκριμένες αραβικές επενδύσεις από τότε που πήρε μέρος σε διεθνές επενδυτικό συνέδριο στη Ντόχα του Κατάρ και γνώρισε τον εμίρη του και αποθανατίστηκε φωτογραφικά μαζί του, όπως θα έχετε ήδη δει, ή από πολύ πριν. Δεν μπορούμε όμως, δεν κρατιόμαστε να μη θέσουμε το ερώτημα κυρία Κράτσα:

Είστε ή όχι και μέλος της ένωσης προσώπων «Friends of Qatar»; Τόσο πολύ έχετε συμπαθήσει το βάρβαρο, απαίσιο, αντιδημοκρατικό καθεστώς του Κατάρ; Η προσωπικότητα του εμίρη και τα δικαιώματα που έχουν οι γυναίκες στο εμιράτο του σας ενέπνευσαν να γίνετε «Φίλη του Κατάρ»; Και τι κάνουν αλήθεια οι «Φίλοι του Κατάρ»; Παίζουν μπριτζ; Μπορούμε κι εμείς να γίνουμε μέλη σ' αυτή τη σπουδαία οργάνωση;

Δεν σας κατηγορούμε, επαναλαμβάνουμε, για μονομέρεια. Είστε μέλος και σε μιαν αντίστοιχη οργάνωση «Φίλων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», αν δεν κάνουμε λάθος! Εύγε!

Απλώς διαφέρουν οι ρόλοι μας...

Συμφωνούμε άλλωστε με αυτό που σας είπε στην απάντησή της η Αλεξάνδρα Μπαλού: «Tα βάσανα του λαού είναι η άλλη όψη των μπίζνες των μεγαλοεπενδυτών, που πολλοί συνδυασμοί, μεταξύ των οποίων  και ο δικός σας, θεωρούν πανάκεια».

Χαίρετε!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr