Τρίτη, 14 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Σουπερμάρκετ της Κέρκυρας επισκέφθηκαν η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού και ο υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Γ. Μπορμπότης, προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις δυνατότητες να τα επιλύσουν.

Κυρίαρχο είναι το θέμα της ελαστικοποίησης των ωραρίων εργασίας, η οποία εκμηδενίζει τον όποιο χρόνο έχουν στην διάθεσή τους οι εργαζόμενοι για την οικογένειά τους και κοινωνικές συναναστροφές, χτυπά ευθέως τη μητρότητα, τους μειώνει στην πράξη τον μισθό, εξαντλεί ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και διαμορφώνει περισσότερες προϋποθέσεις για εργοδοτικά εγκλήματα. Αυτά, σε συνδυασμό με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, τα «εορταστικά ωράρια», τις «λευκές νύχτες», τις «μαύρες Παρασκευές», την εργοδοτική αυθαιρεσία διαμορφώνουν μία αφόρητη κατάσταση για τους εμποροϋπαλλήλους και τις οικογένειές τους.

Η περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, με την παλαιότερη απόφασή της για επέκταση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων από 1 Μάη έως 31 Οκτώβρη κάθε έτους μέχρι τα μεσάνυχτα, για ολόκληρη την Περιφέρεια, έδειξε με τίνος το μέρος είναι, σημείωσαν η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Γ. Μπορμπότης. Ικανοποίησε το αίτημα των μεγαλοεργοδοτών του χώρου για επιπλέον ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Την απόφαση αυτή, μάλιστα, με την εξαίρεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων», τη στήριξαν όλες οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ)...

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων» καταψήφισε την απόφαση αυτή και από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργαζόμενων, που αντιμετωπίζουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Τα στελέχη της παράταξης επανέλαβαν ότι αυτή βρίσκεται και θα βρίσκεται σταθερά στην ίδια κατεύθυνση της υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων, κόντρα στην εκμετάλλευση από τη μεγαλοεργοδοσία, βοηθώντας στην πράξη, ώστε οι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν τέτοιες αντεργατικές αποφάσεις.

Εξάλλου, πολλοί από τους σημερινούς υποψηφίους της στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τους Δήμους της Κέρκυρας προέρχονται από τον χώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, κατέθεσε σήμερα πρόταση κατάργησης της παραπάνω απόφασης (αρ. 107-13/28-07-2018, ΑΔΑ: ΨΠ347ΛΕ-ΙΣΣ) στο  περιφερειακό συμβούλιο, η οποία απορρίφθηκε από την περιφερειακή Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ). Μάλιστα ο περιφερειάρχης υπερασπίστηκε την επαίσχυντη απόφαση, καθώς και την εφαρμογή της επέκτασης των ωραρίων, που ήδη αρχίζουν και επιβάλουν οι μεγαλοεργοδότες του χώρου του εμπορίου. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι άλλες δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), που δεν έβγαλαν άχνα για τα παραπάνω...

Τα παραδείγματα αυτά, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για κάθε εργαζόμενο.

Οι περιφερειακοί συνδυασμοί του κ. Γαλιατσάτου, της κυρίας Κράτσα, του κ. Σπύρου και του κ. Αλεξάκη, για να σταθούμε εδώ σ' αυτούς, από κοινού εναντίον των εργαζομένων στα νησιά μας...

Αυτό που διακυβεύεται στα Ιόνια νησιά μας στις 26 Μάη είναι αν οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ θα έχουν έναν σύμμαχο ή έναν αντίπαλο στις διεκδικήσεις τους...

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr