Τρίτη, 14 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Λάβαμε και παραθέτουμε με χαρά κείμενο, με το οποίο η Κερκυραία φίλη της ιστοσελίδας Τζίνα Κοντογεώργου αναφέρεται στην επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων» στις περιφερειακές εκλογές Αλεξάνδρα Μπαλού και στον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Κέρκυρας» στις δημοτικές εκλογές του Δήμου της πόλης και κοντινών χωριών και διαπόντιων νησιών της Κέρκυρας Γιάννη Μπορμπότη.

Ακολουθεί το κείμενο:

Απέναντι σ' εκείνους, που ως έμπειροι, ως ικανοί, ως καινοτόμοι, ως τεχνοκράτες, ως ακομμάτιστοι, ως υπερκομματικοί, ως ανένταχτοι, ως πατριώτες, ως ειδικοί, παρουσιάζονται ως σωτήρες και ζητούν την ψήφο μας στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αντιτάσσουμε τους  δικούς μας εκπροσώπους.

Τους ανθρώπους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Τους ανθρώπους που δεν κρύβουν το χώρο από τον οποίο προέρχονται, γιατί είναι κομμουνιστές! Και οι κομμουνιστές, όπως και το κόμμα που τους στηρίζει, το ΚΚΕ, που τους ατσάλωσε και τους τροφοδότησε με τα επιστημονικά εργαλεία, τα ιδανικά και την αταλάντευτη πίστη στη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας, δεν άφησαν ποτέ περιθώρια για ήξεις αφήξεις απόψεις και θέσεις.

Απέναντι στους παντός είδους «αριστερούς» και άλλους, που επιδίδονται σε κυβιστήσεις και μεταπηδήσεις απ' τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλο, αποδεικνύοντας την κενότητα της σκέψης και της πολιτικής τους σταθερότητας, αποδεικνύοντας εν τέλει τη βούληση να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν την καρέκλα που θα τους αποφέρει το όποιο κέρδος, θυσιάζοντας ακόμη και τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά τους, αντιτάσσουμε τους δικούς μας εκπροσώπους. Αντιτάσσουμε τους ανθρώπους της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Αντιτάσσουμε εκείνους που την αξιοπρέπεια τη θέτουν ως άξονα, γύρω απ' τον οποίο αναπτύσσουν τις προτεραιότητες, το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμά τους για το καλό της πλειοψηφίας του λαού.

Απέναντι σε κείνους που αποκρύπτουν το ρόλο τους, τη συμμετοχή τους και τη συναίνεσή τους στην πολιτική της κεντρικής εξουσίας, απέναντι σ' εκείνους που χειροκρότησαν την υπογραφή των μνημονιακών νόμων, απέναντι σ' εκείνους που εθελοτυφλούν και βλέπουν την  ΕΕ ως μονόδρομο, απέναντι σ' εκείνους που πουλούν και θα εξακολουθήσουν να ξεπουλούν τις υποδομές και τον πλούτο αυτής της χώρας, αυτού του τόπου, απέναντι σ' αυτούς που καμώνονται ότι κόπτονται για τα νησιά μας και για την πόλη μας, αδιαφορώντας για τη δεινή θέση των μόνιμων κατοίκων, αδιαφορώντας για τον πολιτισμό και την Ιστορία της περιοχής μας, έχουμε  να αντιπαραβάλλουμε τους δικούς μας εκπροσώπους.

Τους ανθρώπους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αντιπαραβάλλουμε τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας και συμπορεύτηκαν μαζί μας σε όλους τους αγώνες του λαού μας, διεκδικώντας το δίκιο μας και την αναγκαιότητα της κάλυψης των δικών μας αναγκών, έχοντας την αδιαπραγμάτευτη πεποίθηση της απαραίτητης σύγκρουσης με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και όσων προτίθενται να το ενισχύσουν.

Απέναντι στους επίδοξους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους των οποίων τα μεγαλόπνοα σχέδιά τους θέτουν ως στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, μέσω της παράδοσης βασικών τομέων της Περιφέρειας και των Δήμων στους ιδιώτες, απέναντι σε όσους επιμελώς αποκρύπτουν τις ευθύνες της κεντρικής εξουσίας στην επάνδρωση των υπηρεσιών του Δήμου σε στελεχικό-εργατικό  δυναμικό και στην κάλυψη του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού, αντιτάσσουμε τους δικούς μας εν ενεργεία δημάρχους. Αντιτάσσουμε και επιδεικνύουμε με καμάρι όσους όρθωσαν το ανάστημά τους και απέδειξαν πώς ιεραρχούν οι κομμουνιστές τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Αυτοί οι δήμαρχοι απέδειξαν πως οι υποδομές μπαίνουν σε προτεραιότητα για τη διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών. Απέδειξαν την προτεραιότητά τους στα έργα υποδομής, στο αποχετευτικό, στα αντιπλημμυρικά έργα και στην αντισεισμική θωράκιση. Απέδειξαν πως πολλά  έργα μπορούν να γίνουν με τους υπαλλήλους του Δήμου δίχως να επιβαρύνεται η τοπική κοινωνία με επιπλέον φόρους, ενισχύοντας μεγαλοεργολάβους. Απέδειξαν πόσο εύκολα και με σχεδόν μηδενικό κόστος οι σκουπιδότοποι γίνονται δημόσια πάρκα με πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Απέδειξαν πως μπορούν να μειώσουν, αν όχι να εκμηδενίσουν τα δημοτικά τέλη. Απέδειξαν ότι ο καταμερισμός των φόρων μπορεί να γίνει με βάση το εισόδημα του καθενός. Απέδειξαν πως τα παρκόμετρα μπορούν να καταργηθούν και να δημιουργηθούν δωρεάν πάρκινγκ. Απέδειξαν πως η Αλληλεγγύη δεν είναι περιφερόμενο εμπόρευμα, αλλά έμπρακτη διακριτική βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη. Απέδειξαν την κοινωνική ευαισθησία, καθιερώνοντας δωρεάν δεκατιανό στα σχολεία. Απέδειξαν το ενδιαφέρον προς τη νεολαία, δημιουργώντας αθλητικούς χώρους που χρησιμοποιούνται δωρεάν απ' όλους τους δημότες. Απέδειξαν το ενδιαφέρον προς τους μαθητές, δημιουργώντας κοινωνικά δωρεάν φροντιστήρια. Αυτοί είναι οι δήμαρχοι που στάθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου, ακόμα και ως κατηγορούμενοι γιατί υπερασπίζονταν τα δικαιώματά τους.

Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε για την Τοπική Διοίκηση, είτε αφορά το Δήμο είτε την Περιφέρεια.

Επειδή λοιπόν τέτοιους ανθρώπους θέλουμε, γι' αυτό επιλέγουμε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο με επικεφαλής τον Γιάννη τον Μπορμπότη.

Γι αυτό επιλέγουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια με επικεφαλής την Αλεξάνδρα τη Μπαλού.

Γιατί αυτοί δεν είναι όλα τα άλλα. Γιατί αυτοί είναι κομμουνιστές και ξέρουν να παλεύουν, να διεκδικούν και να αποκαλύπτουν.

Γιατί ξέρουν πως δεν μπορούν να είναι αρεστοί σε όλους.

Γιατί ξέρουν πως θα 'ρθουν αντιμέτωποι με μεγάλα συμφέροντα.

Γιατί είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν!

Γιατί γνωρίζουν πως ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Γιατί ξέρουν ότι πρέπει να έχουν την κοινωνία μαζί τους.

Γιατί έχουν επίγνωση πως ακόμα και σε αυτό το σαπισμένο καπιταλιστικό σύστημα χρειάζονται επαναστατικές πράξεις για να μπορέσει να πάρει ανάσα και ο κόσμος, αλλά και ο τόπος.

Γιατί, όπως χθες, θα είναι μαζί μας και αύριο.

 

mpalou borbotis 2

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr