Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Έντρομος, μπροστά στην επερχόμενη κρίση του λαού, δείχνει πια ο απερχόμενος περιφερειάρχης μας...

Έντρομος ο κ. Θ. Γαλιατσάτος μας, που ξέπεσε πολιτικά ως «ντίλερ» των πετρελαϊκών ομίλων και επικρίνεται ακόμη κι από δικούς τους συνοδοιπόρους για την απεμπόληση των συμφερόντων του λαού των Ιονίων νήσων και δεν διστάζει να  διαφημίζει προκλητικά την «πραμάτεια» τόσο της εταιρείας ELPE όσο και της εταιρείας TOTAL, ξεπερνώντας σε δουλικότητα ακόμη και την κυρία Ρόδη Κράτσα της ΝΔ που έχει δηλώσει «εκ προοιμίου θετική» στο προωθούμενο έγκλημα...

Μόλις χθες απέδειξε άλλη μία φορά ότι πολύ σωστά η Αλεξάνδρα Μπαλού τον κατηγόρησε για συνειδητά ψέματα...

«Νέα ήθη στην προεκλογική εκστρατεία της ΛΑΣΥ Ιονίων Νήσων και της κυρίας Μπαλού με fake news αποκλειστικά εναντίον Γαλιατσάτου!», όπως ανέφερε χθες ο κερκυραϊκός ιστότοπος CorfuPress.com, απέδωσε η παράταξη του καταταγέλαστου πια απερχόμενου περιφερειάρχη στην παράταξη που υποστηρίζουμε.

Πλάκα έχει! Τον έχει τσούξει το γεγονός ότι κάνει τον γύρο σ' όλα τα νησιά μας σε χιλιάδες οθόνες υπολογιστών το spot με τον τίτλο «Οι λύκοι, τα πρόβατα και ο κ. Γαλιατσάτος» ή «Περιφερειακό Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο - Ένα παραμύθι με λύκους και πρόβατα», που έφτιαξε ο χρήστης-μέλος της ομάδας μας Gennarino Siciliano και το ionia-alexandra-balou.gr, εμείς δηλαδή ρητά ως φίλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων», ανεβάσαμε στις 27 Μαρτίου. Τον έχουν τσούξει αυτόν και τους συν αυτώ, επίσης, τα άλλα spot και σχόλια που φτιάξαμε κι ανεβάσαμε για το ίδιο θέμα και άλλα θέματα για τον ίδιο ως φίλοι της παράταξης, όπως κάναμε άλλωστε επανειλημμένα και για την κυρία Κράτσα, τον κ. Σπύρου, τον κ. Αλεξάκη. Η πολιτική-εκλογική υποκρισία του δεν κρύβεται...  

«Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε το προεκλογικό βίντεο που διακινεί η ΛΑΣΥ Ι.Ν. το οποίο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στον επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο», αναφέρει με υποκρισία στην ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Γαλιατσάτου, επιχειρώντας καταρχάς να μας ταυτίσει ως ionia-alexandra-balou.gr με την παράταξη, ενώ γνωρίζει καλά, όπως το δηλώνουμε άλλωστε ξεκάθαρα από την πρώτη οθόνη μας, ότι στηρίζουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», ότι είμαστε φίλοι της παράταξης και εκφράζουμε τις προσωπικές μας γνώμες. «Στο βίντεο αυτό», συνεχίζει η ΑΝΑΣΑ του που μυρίζει πετρέλαιο πια,  «επιχειρείται να παρουσιαστεί ο Θ. Γαλιατσάτος ως ανακόλουθος στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος σχετικά με την προοπτική της εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Εμφανίζονται μάλιστα δύο δημόσιες τοποθετήσεις του, η πρώτη το 2014 στη Ζάκυνθο και η δεύτερη το 2019 στο Αργοστόλι όπου, κατά την ΛΑΣΥ, αναιρεί τις απόψεις του για την χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα ή όχι ενός Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου». Υποτίθεται ότι «οι σύντροφοι της ΛΑΣΥ συγκρίνουν ανόμοια πράγματα», ισχυρίζονται οι σύντροφοι των ELPE και της TOTAL.

Γελάστε φίλοι μας με το τι ισχυρίζεται ο πολιτικά ανεκδιήγητος κ. Γαλιατσάτος ως ΑΝΑΣΑ:  

«Το 2014 ο Θ. Γαλιατσάτος μίλησε αμφισβητώντας το επιχείρημα της άλλης πλευράς ότι τα περιβαλλοντικά Παρατηρητήρια των ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ στις περιοχές Δυτικού Πατραϊκού και Κατακόλου θα κάλυπταν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες προστασίας του περιβάλλοντος, πράγμα που βεβαίως αμφισβητεί και σήμερα. Το 2019 ο Θ. Γαλιατσάτος μιλούσε υπερασπιζόμενος την προοπτική ύπαρξης του Περιφερειακού Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου στο Ιόνιο, για την θεσμοθέτηση του οποίου είχε τεθεί αίτημα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων τον Απρίλιο του 2017, όταν συζητείτο η ΣΜΠΕ για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Το Περιφερειακό Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο θα ήταν υπό την πολιτική καθοδήγηση της Περιφέρειας και θα συμμετείχαν επισήμως τοπικοί φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις».

Ο κατήφορός τους δεν έχει πάτο βέβαια:

Είναι και «προφανής η λαθροχειρία της ΛΑΣΥ και της κας Μπαλού»! Διερωτώνται κιόλας αν η αποκάλυψη της οβδιακής μεταμόρφωσης προέρχεται «άραγε από προχειρότητα ή από σκοπιμότητα», αναφέρουν ότι επιλέγουν «την πρώτη εκδοχή» και ελπίζουν κιόλας «να είναι έτσι»... Η πρόκλησή τους φτάνει στο σημείο να καλούν να «μιλήσουμε επί της ουσίας για τις θέσεις του καθενός και για το ποιος υπερασπίζεται ή όχι το περιβάλλον και τους πολίτες»!

Αυτοί που χωρίς να ορρωδούν στρώνουν χαλί στους πετρελαϊκούς κολοσσούς για να μετατρέψουν σε προτεκτοράτο τους το Ιόνιο πέλαγος, δεν διστάζουν να αυτογελοιοποιούνται, ισχυριζόμενοι:  

«Η Περιφερειακή Αρχή της ΑΝΑΣΑ ήταν η μόνη από τις Περιφέρειες που γνωμοδότησε αρνητικά για την ΣΜΠΕ έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο θέτοντας πέντε συγκεκριμένους όρους που η υλοποίησή τους θα εξασφάλιζε το περιβάλλον, την τοπική οικονομία, την ασφάλεια αλλά και την προστασία των κοινοχρήστων αγαθών, όπως είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας. (Απόφαση 79-08/2017 ΠΣ Ι. Νήσων). Το Περιφερειακό Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο, βασικό εργαλείο στα χέρια των τοπικών κοινωνιών, θεσμοθετήθηκε πρόσφατα με τον Ν. 4602/2019. γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία της σημερινής Περιφερειακής Αρχής της ΑΝΑΣΑ. Αλήθεια ποια ήταν η θέση της ΛΑΣΥ όταν συζητούντο τα θέματα αυτά στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Η μόνη αντίρρησή της για την εξόρυξη ήταν αν θα γίνονται από ιδιώτες ή από το Κράτος! Αυτή είναι η μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία της ΛΑΣΥ και της κας. Μπαλού»!

Η πετρελαϊκής οσμής ανακοίνωσή τους καταλήγει ως εξής:

«Ελπίζουμε τέλος, η προεκλογική τακτική της ΛΑΣΥ και της κας. Μπαλού να γίνεται από εδώ και στο εξής με όπλο την αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά και όχι με κατασκευασμένα σενάρια. Και κυρίως ελπίζουμε ο προεκλογικός λόγος της κας Μπαλού να συμπεριλάβει και τους δυο υποψήφιους του νεοφιλελεύθερου συντηρητικού χώρου»!

Ασφαλώς, κύριε Γαλιατσάτο, η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», η παράταξη που υποστηρίζουμε όλοι εμείς εδώ στο ionia-alexandra-balou.gr, θα σας δώσει, στον χρόνο που θα επιλέξει, την κατάλληλη, οφειλόμενη απάντηση.

Εμείς τώρα σας καλούμε να απαντήσετε, αν δεν πάθετε τίποτα διαβάζοντάς τις πάλι, σε ποιον ανήκουν οι δηλώσεις που ακολουθούν. Όλες έγιναν, κύριε Γαλιατσάτο, προτού εκλεγείτε περιφερειάρχης! Είναι fake news ή αληθινές οι δηλώσεις σας που ακολουθούν;  

  1. «Προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τα πετρέλαια και το αέριο στην περιοχή μας και να προβάλλει την θεωρία του success story, αδιαφορεί για τις κρίσιμες επισημάνσεις του Π.Σ. Ιονίων Νήσων και συνειδητά οδηγεί τα νησιά του Ιονίου και το Ιόνιο πέλαγος ανυπεράσπιστα σε μια καταστροφική για τον άνθρωπο, το Περιβάλλον και την οικονομία προοπτική!»
  2. «Η ΑΝ.Α.Σ.Α για μια ακόμη φορά προτάσσει την θέση της ότι σε κάθε περίπτωση η έρευνα, ο έλεγχος, η εποπτεία και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα πρέπει να οδηγείται από Δημόσιο φορέα που θα εργάζεται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Ελλήνων εργαζομένων, της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, του φυσικού Περιβάλλοντος».
  3. «Η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιόνιων νησιών ανατρέπει το σημερινό αναπτυξιακό και οικονομικό μοντέλο που στηρίζεται στον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και τις μέχρι τώρα εκφρασμένες στρατηγικές ανάπτυξης των κάθε είδους συλλογικών φορέων. Τόσο οι ερευνητικές αυτές δραστηριότητες όσο και κυρίως η πραγματοποίηση της εκμετάλλευσης ενδεχόμενων κοιτασμάτων πετρελαίου συνιστούν σοβαρή περιβαλλοντική παρέμβαση με ορατούς κινδύνους περιβαλλοντικής αλλοίωσης και καταστροφής».
  4. «Το Περιβάλλον στα νησιά μας, που είναι στολίδι, κινδυνεύει. Και κινδυνεύει περισσότερο απ' αυτούς που προχωρούν την υπόθεση των υδρογονανθράκων. Έκαναν, υποτίθεται, μια παραχώρηση ότι θα κάνουν Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο. Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!».
  5. «Η ΑΝ.Α.Σ.Α επισημαίνει την ανάγκη ανατροπής της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου τα Ιόνια νησιά μας να αναπνέουν καθαρό αέρα κι όχι πετρελαϊκές αναθυμιάσεις».

Σας αφιερώνουμε, εκ νέου, το spot της 27ης Μαρτίου:

 

https://ionia-alexandra-balou.gr/σχολια/item/114-οι-λύκοι,-τα-πρόβατα-και-ο-κ-γαλιατσάτος-spot

 

 

Σας αφιερώνουμε και την περιχαρή εικόνα σας από τη συνάντησή σας με την TOTAL, με την οποία μοιραστήκατε, όπως μας είπατε, τις... περιβαλλοντικές ανησυχίες της (!!!).

total galia 

Ασφαλώς, όπως είπαμε και άλλη φορά, δεν είναι θέμα προτίμησης ή πρόσδεσης ας πούμε του κ. περιφερειάρχη μας στη μία ή την άλλη εταιρεία, αλλά πολιτικής επιλογής, πριν απ' όλα  του χώρου που έδωσε το χρίσμα στον κ. Γαλιατσάτο. Πολιτικής επιλογής που έχει κάνει και ο ίδιος ο περιφερειάρχης μας, τασσόμενους με τα συμφέροντα των λίγων εναντίον των συμφερόντων των πολλών.

Πώς αλλιώς θα δεχτούμε τις πετρελαϊκές εταιρείες στο Ιόνιό μας, αν δεν τις εμφανίσουμε φίλους μας, φίλους του λαού μας που σέβονται το Περιβάλλον και... θέλουν ειλικρινά να το προστατεύσουν;

Πόσοι μπορούν να σας εμπιστευτούν πια να διαχειριστείτε αυτό το καυτό για τα νησιά μας θέμα κύριε Γαλιατσάτο; Ποιοι σας πιστεύουν πια;  

Σας ταιριάζουν επίσης, κύριε απερχόμενε περιφερειάρχη, οι στίχοι του Γιώργου Σουρή, που ανέφερε για σας και τους άλλους συνυποψήφιούς σας του πετρελαϊκού τόξου η Αλεξάνδρα Μπαλού, σχολιάζοντας τις ατελείωτες κυβιστήσεις σας, τα μασκαριλίκια σας, την υποκρισία σας:  

Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν

ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,

οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν

δεν ξέρομε τι λέγεται ντροπή.

 

Έχει κάποια προσωπικά λόγια-απάντηση σ' εσάς και ο ίδιος ο Gennarino Siciliano, που έφτιαξε το spot που τόσο σας τσούζει:

«Αυτό λέγεται ξεπεσμός κύριοι της ΑΝΑΣΑ και δεν εκπλαγήκαμε! Μας έχει συνηθίσει το κόμμα που σας στηρίζει και που στηρίζετε...

Το κείμενο της ΑΝΑΣΑ στρέφεται κατά της ΛΑΣΥ και κατά της επικεφαλής της παράταξης, για spot το οποίο σχολιάζει την ανακολουθία των θέσεων του κ. Γαλιατσάτου όσον αφορά την έρευνα και εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Πρώτη παρατήρηση: Η λαθροχειρία της ΑΝΑΣΑ γίνεται εξαρχής εμφανής!  Όλα τα  spot που δημιουργήσαμε στην ιστοσελίδα ionia-alexandra-balou.gr, τα οποία επισημαίνουν και σχολιάζουν όχι μόνο τις ανακολουθίες του κ. Γαλιατσάτου, αλλά και τις θέσεις και ανακολουθίες της  κ. Κράτσα και του κ. Σπύρου και του κ. Αλεξάκη, εκκινούν από την επισήμανση «Οι φίλοι της  Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επισημαίνουν…». Οι δημιουργοί των spot που έχει ανεβάσει η ιστοσελίδα μας είναι φίλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κύριοι της ΑΝΑΣΑ και όχι η ίδια η παράταξη. Το έχουμε τονίσει με όλους τους τρόπους, σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία. Τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα τη διαχειρίζονται, γράφουν και σχολιάζουν σ’αυτή φίλοι της παράταξής μας. Η Παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει επίσημη ιστοσελίδα. Προφανώς αυτό το γνωρίζετε, αλλά προτιμήσατε να το αποκρύψετε. Δεν το αποκρύψατε μόνο, αλλά στραφήκατε και εναντίον της κ. Μπαλού της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».  

Δεύτερη παρατήρηση: Η ΑΝΑΣΑ, επιχειρώντας να συγκαλύψει τις ανακολουθίες του κ. Γαλιατσάτου ανάμεσα στις δηλώσεις του το 2014 και το 2019, όσον αφορά το Περιφερειακό Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο και την προστασία του Περιβάλλοντος, διαφοροποιεί το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο των εταιρειών από αυτό της Περιφέρειας. Μάλιστα! Κύριοι της ΑΝΑΣΑ, υπάρχει δήλωση της παράταξής σας ή του επικεφαλής σας το 2014 που να υπερασπίζεται την ίδρυση οποιουδήποτε Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου; Ορθά επισημαίνετε, όπως επισημαίνουμε κι εμείς, ότι αυτή η ένθερμη υποστήριξη προήλθε στην πορεία, όταν πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και εσείς η περιφερειακή Αρχή των Ιονίων Νήσων... Ασφαλώς και ήταν απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, μετά από πρότασή σας, η ίδρυση Περιφερειακού Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου. Πώς θα διαφωνούσατε άλλωστε με τις υπόλοιπες παρατάξεις παρόμοιων και ιδίων απόψεων για την ίδρυσή του; Τα κόμματα που σας στηρίζουν έχουν συμφωνήσει, έχουν υπογράψει το 3ο μνημόνιο και θα κωλώσετε εσείς στην ίδρυση ενός Περιβαλλοντικού Παρατηρητήριου που δέχτηκαν άλλωστε και οι εταιρείες; Ήταν αναμενόμενο! Όπως για εσάς ήταν αναμενόμενο να ανακαλύψετε περιβαλλοντικές ευαισθησίες στα ΕΛΠΕ...

Τρίτη παρατήρηση: Κύριοι της ΑΝΑΣΑ σας θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο spot συνοδεύεται από κείμενο, επίσης αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας, το οποίο καταλήγει με ερωτήματά μας: Κύριε Γαλιατσάτε το Παρατηρητήριο με κρατική χρηματοδότηση θα δημιουργηθεί και θα λειτουργεί; Τα κονδύλια για την υποδομή και την επάνδρωσή του, από ποιον ακριβώς προϋπολογισμό θα διατεθούν; Από εκείνον που έχει περικόψει τις δαπάνες για έρευνα στα πανεπιστήμια, πολλά από τα οποία κινδυνεύουν με κλείσιμο; Θα διατεθούν από 'κείνο τον προϋπολογισμό που έχει περικόψει τις δαπάνες προς τα νοσοκομεία, η κατάσταση των οποίων θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών; Θα διατεθούν από 'κείνο τον προϋπολογισμό που έχει περικόψει τις δαπάνες για τα σχολικά κτίρια; Θα διατεθούν από 'κείνο τον προϋπολογισμό που καλύπτει τις προσλήψεις εκείνες που αντικαθιστούν μόνο ένα μέρος του προσωπικού που συνταξιοδοτείται; Με ποιους επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης και αυξημένων δεξιοτήτων θα το επανδρώσετε; Με εκείνους που η πολιτική που υπηρετείτε και εσείς και οι προηγούμενοι τους έστειλε στην ξενιτιά; Είτε έχετε είτε δεν έχετε σκοπό να το παραχωρήσετε ευθέως σε κάποια εταιρεία ή ομάδα επιδοτούμενη εμμέσως από την κοινοπραξία που έχει αναλάβει την εργολαβία έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων, η προοπτική και ο κίνδυνος συγκάλυψης δεν μπορούν να υποτιμηθούν... Αναρωτιόμαστε λοιπόν: Ποιοι είναι οι λύκοι και ποια τα πρόβατα; Εσείς, με ποιους είστε πια;»

Ας μας απαντήσετε κύριοι της ΑΝΑΣΑ!».

Τέλος, ως ionia-alexandra-balou.gr και ο Gennarino Siciliano κι όλοι οι υπόλοιποι της ομάδας μας σας αφιερώνουμε ακόμη, κύριε Γαλιατσάτο, τα δύο σκίτσα που εμπνεύσατε τον σκιτσογράφο μας:

 skitso eko2

 

skitso eko


Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr