Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Δεν νομοθετούμε εμείς, είπε ένας από αυτούς τις προάλλες, για να αποποιηθεί την ευθύνη του για τα μεγάλα άλυτα προβλήματα, για όλα όσα βασανίζουν τον λαό μας στα Ιόνια νησιά μας. Δεν έχουν την ελάχιστη, τη στοιχειώδη ευθύνη να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Δεν ψελλίζουν λέξη, μιλιά δεν βγάζουν για την πολιτική των κομμάτων που τους έδωσαν το χρίσμα σε τούτες ή τις προηγούμενες εκλογές, για τις περικοπές που αυτά αποφάσισαν στις κοινωνικές δαπάνες και στους πόρους της Τοπικής Διοίκησης.

Υποκρίνονται τους αθώους, ότι δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα...

Ότι δεν ευθύνονται και αυτοί για τα χάλια των ιατρικών μονάδων μας ή του οδικού δικτύου των νησιών μας, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, τη στιγμή που ζαλίζεται κανείς από τις παχυλές επιχορηγήσεις εκατομμυρίων  και τα γιγαντιαία δάνεια 40ετούς διάρκειας με αστείο επιτόκιο που ρέουν εδώ κι εκεί σε μεγαλοξενοδόχους και άλλους επενδυτές, όπως η Fraport...

Ο λόγος στην Αλεξάνδρα Μπαλού, την υποψήφια περιφερειάρχη του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων που με θέρμη και πίστη στη νίκη υποστηρίζουμε και σας καλούμε να υπερηφίσετε στις 26 του Μάη στην κάλπη των περιφερειακών εκλογών:

«Ποιος είναι ο ρόλος της Περιφέρειας; Αυτό που μας λένε, είναι τι θέλετε να κάνουμε; Δεν νομοθετεί ο περιφερειάρχης, δεν νομοθετεί ο δήμαρχος, αλλά η κυβέρνηση. Σωστό είναι αυτό. Ούτε κατηγορούμε τον κ. Γαλιατσάτο, την κυρία Κράτσα, τον κ. Σπύρου, τον κ. Αλεξάκη ότι δεν νομοθετούν σωστά. Τους κατηγορούμε όμως και τους θεωρούμε συνένοχους γιατί βάζουν πλάτη στο να περάσει η πολιτική που βλάπτει τον λαό. Δεν οργάνωσαν και δεν βρίσκονται κοντά σε κανέναν αγώνα του λαού των νησιών μας απέναντι στις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν, διεκδικώντας γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, σταθερές εργασιακές σχέσεις, ακόμη και εκπαιδευτικό προσωπικό για τα σχολεία. Είναι μακριά και έξω, δηλαδή, από τις διεκδικήσεις του κόσμου των νησιών μας».

Για τους ίδιους σε άλλη ομιλία της, στην Κέρκυρα:

«Οι υποψήφιοι αυτοί, που διεκδικούν την ψήφο του κερκυραϊκού λαού στις 26 Μάη, έχουν δοκιμαστεί. Έχουν δοκιμαστεί και οι ίδιοι και οι πολιτικές τους. Έχουν ευθύνες γιατί υλοποίησαν τις πολιτικές των κυβερνήσεων σε τοπικό επίπεδο. Τώρα επιχειρούν με μεγάλα λόγια και συμμαχίες κάτω από το τραπέζι να κοροϊδέψουν εκ νέου».

Επίσης, στην Κέρκυρα για τους τέσσερις αυτούς υποψήφιους:

«Οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια που στηρίζονται φανερά ή κρυφά από κόμματα που έχουν εφαρμόσει αντιλαϊκές πολιτικές με περικοπές σε χρηματοδότηση και προσωπικό, έχουν ακέραια την ευθύνη της στήριξης των κομμάτων τους. Την ίδια πολιτική θα εφαρμόσουν και σε τοπικό επίπεδο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ψηφίσουν αυτούς που στηρίζουν αυτή την πολιτική».

omilia 1

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr