Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

galia supermarket

Σε «μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης και εντολοδόχο της μεγαλοεργοδοσίας» στα Ιόνια νησιά μας εξέπεσαν ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος και ο συνδυασμός του «ΑΝΑΣΑ».

Τους χαρακτηρισμούς απευθύνει ο κερκυραϊκός σύνδεσμος των ιδιωτικών υπαλλήλων, καθώς τα μεγάλα σουπερμάρκετ «Δήμητρα» ανακοίνωσαν με e-mail στους εργαζομένους όλων των καταστημάτων τους ότι θα παραμένουν ανοιχτά κάθε μέρα «από 08:00 έως 22:00, μετά από ανακοίνωση της Περιφέρειας για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά τη θερινή περίοδο».

Η περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ είχε αποφασίσει, όπως επισημαίνεται, τη χορήγηση άδειας για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τις 12 το βράδυ (!!!) από την 1η Μάη μέχρι τις 31 Οκτώβρη κάθε έτους, ύστερα από αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου του εμπορίου για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας τους, με όχημα αίτημα της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Η σχετική απόφαση του κ. Γαλιατσάτου και των συν αυτώ χαρακτηρίζεται κατάπτυστη. Ως υπάλληλος της μεγαλοεργοδοσίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η περιφερειακή Αρχή εξαντλεί ακόμα περισσότερο τους ήδη εξαντλημένους από τους αφόρητους όρους εργασίας εργαζόμενους, διαμορφώνει ακόμα περισσότερες προϋποθέσεις για εργοδοτικά εγκλήματα,  εκμηδενίζει τον όποιο χρόνο αυτοί είχαν στην διάθεσή τους για τις οικογένειές τους και κοινωνικές συναναστροφές, χτυπά ευθέως την μητρότητα και τους μειώνει στην πράξη τον μισθό αφού η πείρα δείχνει ότι θα επιβληθούν αφόρητα ωράρια και κανείς δεν θα ελέγξει αν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία. Αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους, που η μεγαλοεργοδοσία θα τους εκμεταλλευτεί όσο τους χρειάζεται για να αυξήσει την κερδοφορία της!

Ο σύνδεσμος των ιδιωτικών υπαλλήλων της Κέρκυρας εκφράζει την υπόνοια ότι θ' ακολουθήσουν με ανάλογα μέτρα κι άλλες πολύ μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις στο νησί και προτείνει κοινό αγώνα με τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους-μικροκαταστηματάρχες του νησιού, που πλήττονται από την ίδια πολιτική.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr