Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

MERKEL mesa

Τόσο κοντή μνήμη νομίζετε ότι έχουμε κύριε πρώην περιφερειάρχη της ΝΔ στα νησιά μας; Από πού κι ως πού μας το παίζετε ξαφνικά φίλος των αδυνάτων και δήθεν εκπρόσωπος της «λαϊκής Δεξιάς», υποτίθεται σε αντίθεση με τη «σαλονάτη Δεξιά» της ομοϊδεάτισσάς σας κυρίας Ρόδης Κράτσα που, το ομολογούμε, είναι καλύτερα δικτυωμένη από σας; Μόλις πέντε χρόνια πέρασαν από τότε που σας ξεφορτωθήκαμε, δεν πέρασε και αιώνας πια κύριε Σπύρο Σπύρου!

Σας θυμόμαστε πολύ καλά κύριε Σπύρου...

Η εικόνα σας, πριν απ' όλα, με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τα θερμά λόγια σας γι' αυτή την... αυστηρή δασκάλα μας που είχε δίκιο και μας στενοχωρούσε προσωρινά (!!!), την ώρα που ο λαός μας τραβούσε των παθών του τον τάραχο, είναι απ' τα πράγματα που, όσο και να θέλει κανείς, δεν ξεχνιούνται εύκολα κύριε Σπύρου!

Μήπως, αλήθεια, τώρα που ολόκληρος Πιέρ Μοσκοβισί έχει νταραβέρια με την ανταγωνίστριά σας κυρία Κράτσα, πρέπει να ζητήσετε μια μικρή βοήθεια, ένα ανταλλαγματάκι ας πούμε, από τη διαβολικά καλή, όπως είναι και για τον κ. Γαλιατσάτο πια, φίλη του λαού μας Άγκελα Μέρκελ; Εκείνος ο λαγός της, ο σοφός Χανς Φούχτελ, που τόσο καλές συμβουλές σάς είχε δώσει για τα νησιά μας (φωτο κάτω) όταν τον είχατε δεχτεί μετά βαΐων και κλάδων, όπως το να προχωρήσετε θαρραλέα την ιδιωτική διαχείριση των απορριμμάτων που έχετε ασπαστεί, δεν προλαβαίνει, άραγε, να πεταχτεί να δώσει ένα χεράκι στη νέα υποψηφιότητά σας για την περιφερειακή Αρχή των Ιονίων νήσων;

Δεν είναι σωστό, ομολογούμε, η κυρία Ρόδη Κράτσα να σας κλέβει υποστηρικτές και ψήφους, να θέλει να σας πάρει τη μπουκιά απ' το στόμα, εσάς που τόσο πολύ χειροκροτούσατε τα μνημόνια στα Ιόνια νησιά μας, επειδή εκείνη τα χειροκροτούσε και τα ψήφιζε και με τα δυο της χέρια από τις μακρινές Βρυξέλλες ή έχει γνωριμίες με ακόμα πιο πλούσιες τσέπες!

Να θέλει να σας πάρει μέσα από τα χέρια την υποστήριξη της περιφημης επενδυτικής κοινότητας, των σωτήρων μας, που τόσα πολλά κάνατε για να τους εγκαταστήσετε ακόμη και από τη μία άκρη ίσα με την άλλη σ' ολόκληρο τον Παντοκράτορά μας, αποδεικνύοντας ότι τους βάζετε πολύ ψηλότερα απ' ό,τι εμάς τους παρακατιανούς!

Είναι, ομολογούμε, αμαρτία αυτό που είχε συμβεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση... Ακόμα και το μοναστήρι ήθελαν να αξιοποιήσουν με την πολύτιμη βοήθειά σας οι αετονύχηδες της κακιάς ώρας, όπως αποδείχθηκε, επενδυτές μας, που πούλαγαν αέρα κοπανιστό!

Θυμόμαστε κύριε Σπύρου! Δεν σας ξεχάσαμε... Και να θέλαμε να ξεχάσουμε τη θητεία σας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δεν μπορούμε!

Για θυμηθείτε πόσον αγώνα δώσατε για να μεταρρυθμίσετε τον Παντοκράτορά μας και να καλύψουμε με διακοσμητικές ανεμογεννήτριες τη γύμνια του βουνού μας...  

Θυμάστε κύριε Σπύρου, έτσι δεν είναι;

Ήταν Αύγουστος του 2011, όταν τις ευνοϊκότατες για την ενδιαφερόμενη εταιρεία Enova θέσεις σας για το θέμα του αιολικού πάρκου στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου καταψήφισαν ακόμη και πολλοί δικοί σας περιφερειακοί σύμβουλοι, ακόμα και ακραιφνείς οπαδοί της επιχειρηματικότητας των μεγάλων συμφερόντων. Ακόμη κι οι δικοί σας δεν άντεξαν, στράφηκαν εναντίον σας, με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί η πρότασή σας για τη μετατροπή της κορυφογραμμής του Παντοκράτορα σε πάρκο ανεμογεννητριών... Δικοί σας περιφερειακοί σύμβουλοι, σ' εκείνη την εντεκάωρη συνεδρίαση, είχαν εξοργιστεί μαζί σας! Μόλις 12 σύμβουλοι είχαν υποστηρίξει τις θέσεις σας υπέρ της εταιρείας που εκπροσωπούσε πρώην στέλεχος υπηρεσιών του ΝΑΤΟ, επιχειρήσεων όπλων και άλλων του ομίλου Μπόμπολα, έναντι 18 που τις καταψήφισαν...

Θα θυμάστε ακόμη κύριε Σπύρου, δεν μπορεί, την απίστευτη ιστορία με τις εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών μας τον Ιούλιο του 2013... Θα θυμάστε εκείνη τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στην οποία αποκαλύφθηκε ότι φέρατε εκπρόσθεσμα τη μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις επένδυσης διπλασιασμού της δραστηριότητας ιχθυοκαλλιεργητικής εταιρείας στην περιοχή της Κασσιώπης, αυτής που είχε προκαλέσει μεγάλη μόλυνση στο θαλάσσιο περιβάλλον, έτσι ώστε το περιφερειακό συμβούλιο να μην έχει πια τη δυνατότητα να γνωμοδοτήσει αρνητικά!

Στις 29 Ιουλίου 2013 ο Θεόδωρος Γουλής, ο επικεφαλής της παράταξής μας στο περιφερειακό συμβούλιο, είχε αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει για σας τούτα τα βαριά λόγια:

«Η περιφερειακή Αρχή της ΝΔ συνεχώς αποδεικνύει με την πολιτική πρακτική της ότι χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα εις βάρος του λαού των Ιόνιων νησιών».

Σας είχε κατηγορήσει προσωπικά ότι είχατε συνειδητά καθυστερήσει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών και να πάρει την άδεια που ζητούσε για τον διπλασιασμό της θαλάσσιας έκτασης που χρησιμοποιούσε, αφού η εκπρόθεσμη γνωμοδότηση εκλαμβάνεται ως θετική από τη νομοθεσία.

Λίγο μετά, κύριε Σπύρου, είχατε παρουσιάσει... εμπρόθεσμη, καλοπληρωμένη από πόρους της Περιφέρειας ιδιωτική μελέτη που πρότεινε τρόπους θαλάσσιων συγκοινωνιών μεταξύ των μεγάλων νησιών του Ιονίου με επιδότηση των εφοπλιστών!

Κι ήταν τόσες και τέτοιες οι αντιδράσεις από περιφερειακούς συμβούλους που την αποσύρατε...

Κλείνοντας για σήμερα, ας πούμε άλλη μία φορά και τούτο κύριε Σπύρου: Σε τι διαφέρετε, αλήθεια, από την κυρία Κράτσα; Τι διαφορετικό πρεσβεύετε; Ακριβώς τα ίδια, με λίγο διαφορετικά λόγια, λέτε κι οι δυο σας. Αμφότεροι έχετε μάλιστα το θράσος και δεν ντρέπεστε να διεκτραγωδείτε τα χάλια των νοσοκομείων μας χωρίς να βγάζετε κιχ, έναν δειλό έστω κριτικό λόγο, έναν υπαινιγμό για τα μάτια του κόσμου τέλος πάντων, για το κόμμα σας για το πετσόκομμα που κι αυτό επέβαλε πριν από λίγα χρόνια στις κρατικές δαπάνες για την Υγεία! Ούτε να ψελλίσετε το παραμικρό δεν μπορείτε, τόση εθελοδουλεία διακρίνει τις θέσεις και των δυο σας!

Και θέλετε να πιστέψουμε ότι θα υπερασπίσετε τα συμφέροντα των πολιτών των Ιονίων νήσων, ε;

Κι αλήθεια, αφού κατά τα άλλα συμφωνείτε τόσο πολύ σε όλα και ανήκετε στο ίδιο κόμμα, γιατί κύριε Σπύρου δεν κατεβαίνατε μαζί με την κυρία Κράτσα στο ίδιο ψηφοδέλτιο; Προφανώς, μόνο η καρέκλα και το ποιος θα κρατάει το μεγαλύτερο μαχαίρι για το πλούσιο καρπούζι της διανομής των κονδυλίων σ' εκείνα ή στα άλλα συμφέροντα, όπως αντιλαμβανόμαστε με το φτωχό μας μυαλό, είναι αυτά που σας χωρίζουν!

Αν η θητεία σας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τα χρόνια 2011-2014 ήταν μια φάρσα κύριε Σπύρου, όπως περίπου λέει πραγματικά χωρίς πολιτικό ήθος και ύφος η ομοϊδεάτισσα ανθυποψήφιά σας, χαρακτηρίζοντάς σας «ανύπαρκτο», μια νέα θητεία σας θα ήταν τραγωδία για τα νησιά μας.

Δικαίως όλο και πιο πολλοί στα νησιά μας σας γυρίζουν την πλάτη, όπως και στην κυρία Κράτσα και στον αγνώριστο πια κ. Γαλιατσάτο και στον ανταγωνιστή του σε αερολογίες για την οικονομική ανάπτυξη κ. Αλεξάκη!

Όλο και πιο πολλοί συνειδητοποιούν ότι ο πλούτος των λίγων -για τον οποίο τόσο κοπιάζετε όλοι σας με τις ανοιχτές ή συγκαλυμμένες δηλώσεις και πράξεις προκαταβολικής υποστήριξής σας στα κάθε λογής επενδυτικά και  αρπακτικά στην πραγματικότητα μεγάλα συμφέροντα- είναι η φτώχεια κι οι στερήσεις των πολλών, είναι πλούτος στερημένος απ' τους πολλούς!

Οι πολίτες των Ιονίων νήσων είχαμε την ευκαιρία άλλωστε πριν από λίγους μήνες να διαπιστώσουμε ότι το αυτί σειράς συνδυασμών, με πρώτον αυτόν του απερχόμενου περιφερειάρχη, δεν ιδρώνει ούτε όταν ένας δικός τους σύμβουλος, αντιδρώντας σε τουλάχιστον αμφιλεγόμενη έγκριση επένδυσης Ρώσου μεγιστάνα σε νησί ιδιοκτησίας του στο Ιόνιο, παραιτείται από το περιφερειακό συμβούλιο κάνοντας λόγο για «μαφιόζικη ανάπτυξη»...   

Δεν μπορούμε να ξέρουμε φυσικά κύριε Σπύρου, σε ό,τι σας αφορά εν προκειμένω, αν ο συνδυασμός μας με την Αλεξάνδρα Μπαλού και το κόκκινο γαρύφαλλο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων, θα αναδειχθεί στις 26 του Μάη σε θέση πλειοψηφικής δύναμης και θα διεκδικήσει τη θέση της περιφερειακής Αρχής που ελπίζετε ότι μπορεί να κερδίσετε. Είμαστε όμως υπερήφανοι, γιατί σε κάθε περίπτωση, σε όποια θέση κι αν τοποθετήσει ο λαός των νησιών μας την παράταξη που υποστηρίζουμε, δεν πρόκειται να κατηγορηθούμε ποτέ ότι υπηρετούμε τα μεγάλα συμφέροντα. Σας τα χαρίζουμε! Σας τη χαρίζουμε και την τόσο επιθυμητή για σας, υποθέτουμε, υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας που προ ετών, σε προηγούμενες εκλογές, οπωσδήποτε επειδή με την πολιτική σας εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των πολλών, είχε εκδώσει κι ανακοίνωση πριμοδότησης υποψηφίου σας και του συνδυασμού σας!

Θυμόμαστε, βλέπετε, κύριε Σπύρου...

Ξέρουμε ακόμη, κύριε Σπύρου, ότι πολλοί πρώην ψηφοφόροι σας, που είναι απλοί άνθρωποι του μόχθου και δεν υπηρετούν αυτά τα συμφέροντα, αναγνωρίζουν στο πρόσωπο της Αλεξάνδρας Μπαλού και των άλλων υποψηφίων μας αρετές, ικανότητες και αξίες που λείπουν από την «Ιόνιο Συμμαχία» σας!

fouxtel

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr