Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

«Όχι στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο», τιτλοφορείται άρθρο που δημοσίευσε σε κερκυραϊκά ΜΜΕ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στέφανος Σαμοΐλης του υποστηριζόμενου από τη ΛΑΕ του κ. Παν. Λαφαζάνη συνδυασμού.

Αλήθεια;

Από πότε;

Στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά (13-04-2019), ο συνδυασμός «Ανυπότακτο Ιόνιο», που έχει επικεφαλής του τον κ. Στέφ.  Σαμοΐλη, εξέφρασε, λέει, την αντίθεσή του στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, εγκαλώντας τον νυν περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαλιατσάτο να θυμηθεί παλαιότερες θέσεις του.

Αυτή τη φορά δεν θα  αναφερθούμε για μία ακόμη φορά στις κυβιστήσεις  του κ. Γαλιατσάτου, καθώς και γνωστές είναι και τις έχουμε σχολιάσει ποικιλοτρόπως. Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστες τις δηλώσεις του κ. Σαμοΐλη, πρώην συντρόφου του κ. Γαλιατσάτου, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΖΑ και νυν υποψήφιου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, υποστηριζόμενου από το κόμμα στο οποίο ανήκει, τη  ΛΑΕ που έχει επικεφαλής της τον κ. Λαφαζάνη.

Ο κ. Λαφαζάνης λοιπόν, κατά την πρώτη περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ᾹΝΕΛ, την περίοδο δηλαδή κατά την οποία ο ίδιος ήταν υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ ο κ. Γαλιατσάτος ήταν εκλεγμένος περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Στέφ. Σαμοΐλης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δέχθηκε στο υπουργείο τον πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Jean Loup Kuhn Delforge. Στη συνάντηση εκείνη (10-05-2015) παρών ήταν και η πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη.

Ο τίτλος του άρθρου της εφημερίδας «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα της συνάντησης αυτής ήταν τούτος: «Πρόσκληση Π. Λαφαζάνη σε γαλλικές πετρελαϊκές για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη» (φωτο).

Να κι ένα απόσπασμα από το εν λόγω άρθρο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης ενημέρωσε τον Γάλλο πρέσβη πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο 2ος Γύρος Παραχωρήσεων για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης και τόνισε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για τη χώρα μας αν αναλάμβανε σχετικές πρωτοβουλίες για συμμετοχή και γαλλικών πετρελαϊκών εταιρειών στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Παράλληλα η Σ. Σταματάκη του επέδωσε το σχετικό ενημερωτικό υλικό με τις απαραίτητες πληροφορίες για τον διαγωνισμό. Από την πλευρά του ο Γάλλος πρέσβης δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει τα στοιχεία που του παραδόθηκαν στις ενδιαφερόμενες εταιρείες και να ενημερώσει το υπουργείο για την ανταπόκρισή τους».

Από πότε λοιπόν κ. Σαμοΐλη,  τόσο εσείς και το «Ανυπότακτο Ιόνιό» σας όσο και η ΛΑΕ είστε κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων και δη στο Ιόνιο; Πότε ανακαλύψατε τις  περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχουμε από τις εξορύξεις; Πότε ανακαλύψατε πόσο σεισμογενής περιοχή είναι αυτή των Ιονίων νήσων; Πότε ανακαλύψατε τις επιπτώσεις των εξορύξεων στον τουρισμό μας; Και μήπως μαζί δεν διοικούσατε τόσα χρόνια την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΕ; Μαζί δε βγάζατε πλειοψηφία και κάνατε ό,τι κάνατε στην Περιφέρεια; Τα χάλασε... στο τέλος ο κ. Γαλιατσάτος;

Δεν είναι πρώτη φορά στα νησιά μας που η ΛΑΕ και οι εκπρόσωποί της έρχονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους... Ωστόσο, δεν παύουν να μας εκπλήττουν για το θράσος να μας αντιμετωπίζουν ως αμνήμονες! Για το θράσος τους να εγκαλούν κιόλας τον περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θόδωρο Γουλή, επειδή στο περιφερειακό συμβούλιο τους θύμισε τη δική τους συμμετοχή στο δράμα που είναι υπό εξέλιξη.

Ευχαριστούμε τον κ. Σαμοΐλη, που μας έκανε να θυμηθούμε και ποιος παρακίνησε τη γαλλική εταιρεία TOTAL να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο...

Πολύ θα θέλαμε, αλήθεια, να σας πιστέψουμε για τις προθέσεις σας. Ποιες είναι όμως; Οι σημερινές ή οι χθεσινές; Άντε, να το καταλάβω ότι επειδή είστε κι έτσι κι αλλιώς δεν θέλατε να συνταχθείτε με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και την Αλεξάνδρα Μπαλού στο μεγάλο διεκδικητικό κίνημα που δημιουργείται, αλλά εξηγήστε με στοιχειώδη ειλικρίνεια στους πολίτες τις θέσεις σας και για ποιον λόγο τις αλλάξατε και... πότε χάλασε, κατά τη γνώμη σας, ο κ. Γαλιατσάτος και γιατί τόσα χρόνια η παράταξή σας τα πήγε μια χαρά μαζί του!

Αυτές είναι οι προσωπικές μου απόψεις και χαίρομαι που είμαι φίλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και όχι του όπου φυσάει ο άνεμος «Ανυπότακτου Ιονίου».

Gennarino Siciliano

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr