Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Η ελπίδα στα Ιόνια νησιά μας έχει ονοματεπώνυμο... Πείτε το με δυό λέξεις «Λαϊκή Συσπείρωση», πείτε το Αλεξάνδρα Μπαλού, είναι ταυτόσημα στις εκλογές που έρχονται.  

Ε, λοιπόν, η πίεση που η επικεφαλής της παράταξης άσκησε και δημοσίως στις 19 Μαρτίου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1, καλώντας ονομαστικά τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη να αναλάβει τις ευθύνες του και οπωσδήποτε να δώσει άμεση λύση στην πολύμηνη διελκυστίνδα των υπηρεσιών για την παράδοση του νέου κτιρίου του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου, αποδίδει. Η πίεση των άμεσα ενδιαφερομένων γονιών και εκπαιδευτικών και των πολιτών της Ζακύνθου που ασχολήθηκαν έντονα με το θέμα αυτό, οι πιέσεις των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων Γ. Κορφιάτη και Θ. Γουλή, η ανάδειξη του θέματος των Ειδικών Σχολείων στα νησιά μας από την ίδια την Αλεξάνδρα Μπαλού με επισκέψεις της σε αυτά, αλλά και με δηλώσεις και αρθρογραφία της, όλα αυτά μαζί έχουν αποτέλεσμα...     

Συγκεκριμένα, τον επόμενο μήνα του τρέχοντος έτους θα πρέπει να έχει παραδοθεί το νέο κτίριο για το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών σε σχετική ερώτηση που βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή, που κατατέθηκε με πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Υπενθυμίζεται ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου παραμένουν όμηροι των εργολάβων που έχουν αναλάβει το νέο κτίριο, το οποίο έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου είναι σήμερα ένα σχολείο με πολλά προβλήματα, δεδομένου ότι στεγάζεται σε αρκετά παλαιό κτίριο και μικρό για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν εκεί. Τώρα στις τρεις σχολικές μονάδες του Ειδικού Σχολείου (Ειδικό Δημοτικό, Ειδικό Νηπιαγωγείο και ΕΕΕΕΚ) φοιτούν 40 παιδιά με 22 εκπαιδευτικούς, σε χώρο 400 τ.μ., που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες των παιδιών.

Με κοινή ανακοίνωσή τους η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων και του Δήμου Ζακύνθου ενημερώνουν σχετικά με την παρέμβασή τους και τονίζουν ότι, παρά και τις όποιες δεσμεύσεις, παραμένουν σε ετοιμότητα για όποια νέα παρέμβαση ενδεχομένως απαιτηθεί, αφού είναι συνηθισμένο φαινόμενο, δυστυχώς, απαντήσεις και δεσμεύσεις των αρμοδίων να μένουν στα χαρτιά.

«Συνεχίζουμε την πάλη μας, υπογραμμίζουν, για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων του νησιού και της Περιφέρειας».

Να προσθέσουμε εμείς εδώ τη δήλωση που έχει κάνει επανειλημμένα η Αλεξάνδρα Μπαλού ότι για την παράταξή μας δύο είναι τα θέματα που έχουν και θα έχουν την πιο άμεση προτεραιότητα στη δράση της σε όλα τα νησιά μας: Η Υγεία και η Παιδεία.

Σε άρθρο της που είχε δημοσιευτεί στο CorfuPress.com τις 31 Ιανουαρίου, κατόπιν επίσκεψής της σε Ειδικό Σχολείο στην Κέρκυρα, είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ειδικά για τα προβλήματα αυτού του σχολείου και τις συνθήκες Παιδείας που βιώνουν πολλά παιδιά Ειδικών Σχολείων στα νησιά μας:  

«Συνένοχους θεωρώ κι όσους στην Τοπική Διοίκηση περιμένουν να καθίσουν στην καρέκλα ως καλύτεροι διαχειριστές, για να δεήσουν ν' ασχοληθούν μετά με τη λύση του προβλήματος.

Συνένοχοι κι όσοι προσπαθούν να κρύψουν την πραγματική αιτία που γεννά αυτά τα προβλήματα κάτω από το μανδύα της ουδέτερης και άχρωμης φορεσιάς των προβλημάτων.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι δυνάμεις που προωθούν την ιδιωτικοποίηση και την ανταποδοτικότητα των πάντων, δεν μπορούν να ιεραρχήσουν ούτε τέτοιες ζωτικές, θεμελιακές ανάγκες.

Η λύση αυτού του προβλήματος είναι, προφανώς, υπόθεση του κινήματος των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών. Είναι όλων μας όμως! Σε αυτόν το δρόμο δώσαμε και θα δίνουμε το "παρών" κι εμείς.

Αγωνιστής δεν γίνεσαι όταν αναμασάς τους αγώνες των άλλων, αλλά όταν πορεύεσαι και συμπορεύεσαι μαζί τους, όταν συμβάλλεις στην οργάνωσή τους και δεν τους καπηλεύεσαι. Αγωνιστής είσαι πριν, είσαι και μετά, ακόμα και χωρίς καρέκλα».

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΝ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr