Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Ο λόγος στον χρήστη Αθηνά:

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου. Το πρόγραμμα των επισκέψεών του δεν έχει αναρτηθεί στη σελίδα της παράταξής του, ωστόσο έχουν αναρτηθεί τα συγχαρητήρια που έδωσε ο ίδιος στους ντόπιους για τις ωραίες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν. Στη Λευκάδα παραβρέθηκε στην εκδήλωση του παραρτήματος Λευκάδας της Ενωμένης Ρωμιοσύνης με θέμα «Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου». Στην Κεφαλονιά έλαβε μέρος στην εκδήλωση για την 34η Χορωδιακή Συνάντηση Κεφαλονιάς.

Εκεί, στο νησί που υπάρχουν ακόμα μαθητές που τα σχολεία τους στεγάζονται σε κοντέινερ.

Εκεί, που οι γιατροί του νοσοκομείου παραιτήθηκαν μη μπορώντας, πλέον, να ασκήσουν τα καθήκοντά τους σε ένα σύστημα υγείας που τους αφήνει έκθετους.

Εκεί, στο νησί με την υψηλότερη σεισμικότητα ολόκληρης της χώρας, που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την εξόρυξη πετρελαίου, με κίνδυνο τη διέγερση της σεισμικής δραστηριότητας.

Εκεί, ο κ. Σπύρου εστίασε την παρουσία του σε μια ωραία, εορταστική βραδιά. Εμφανίστηκε ως υποψήφιος στο πόπολο, χαιρέτισε και χαμογέλασε στους φωτογράφους. Δεν γνωρίζουμε εάν επισκέφθηκε τους ανθρώπους του νησιού, τους χώρους της δουλειάς τους, τα σχολεία τους, το νοσοκομείο τους. Έκανε, βέβαια μια δήλωση σχετικά με τις άθλιες συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου, όπου χρησιμοποίησε όλες τις φράσεις κλισέ, για να υποστηρίξει πόσο σημαντικό είναι να βελτιωθεί το σύστημα υγείας. Βεβαίως και είναι σημαντικό, όλοι το αναγνωρίζουμε αυτό. Όπως αναγνωρίζουμε και τις ευθύνες που έχει ο ίδιος και η μακρά του πολιτική διαδρομή στον τομέα της αποδιοργάνωσης της Δημόσιας Υγείας. Ο κ. Σπύρου δεν ανήρτησε καμία ανακοίνωση στην οποία να θίγει τις πολιτικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας είναι πολιτικό τέκνο, ούτε τις ευθύνες των τοπικών και κεντρικών πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ και του Συριζα, που οδήγησαν σταδιακά στο κλείσιμο ολόκληρων μονάδων του νοσοκομείου...

Φυσικά, ως αναμένονταν, ο κ. Σπύρου δεν αναφέρθηκε καθόλου ούτε στο ζήτημα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, ούτε στον κίνδυνο που διατρέχει η Κεφαλονιά λόγω της σεισμικότητας της περιοχής.

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι της απροκάλυπτης και της καλυμμένης Δεξιάς, που κυβερνούν τον τόπο μας εδώ και χρόνια, προστατεύει τα ίδια συμφέροντα. Αποκρύπτει από τους κατοίκους του Ιονίου τους κινδύνους που μας επιφυλάσσουν οι δραστηριότητές των πολυεθνικών ομίλων στην περιοχή μας και εξαντλεί την προεκλογική του περιοδεία σε εθιμοτυπικές εμφανίσεις.

Είναι και ο κ. Σπύρου ένας από εκείνους που θεωρούν, ότι η προεκλογική του εκστρατεία πρέπει να γίνεται στα γραφεία των τοπικών αρχόντων και στις αίθουσες εκδηλώσεων. Ωστόσο, το Ιόνιο δεν εξαντλείται στα σαλόνια και εμείς που το κατοικούμε δεν ζούμε την καθημερινότητά μας φορώντας κοστούμια και περιφερόμενοι σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είμαστε άνθρωποι του μόχθου, είμαστε άνθρωποι της δουλειάς, είμαστε άνθρωποι που χρειαζόμαστε σχολεία για τα παιδιά μας, νοσοκομεία για τους γονείς μας, δρόμους και υποδομές για τη ζωή μας.

Επίσης, χρειαζόμαστε τοπικούς άρχοντες που να εκπροσωπούν εμάς και όχι τα συμφέροντα της κεντρικής κυβέρνησης, όχι τα συμφέροντα των πετρελαιάδων και των ξενοδοχειακών ομίλων.

Χρειαζόμαστε εκπροσώπους που να μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ανάγκες με μας. Χρειαζόμαστε έναν μαχητικό Περιφερειάρχη, που να γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας προσπάθεια και να έχει διάθεση να παλέψει μαζί μας για να διορθώσουμε.

Έχουμε χορτάσει πολλά χρόνια τώρα, από πολιτικούς που εξαντλούν τις περιοδείες τους στα γραφεία των τοπικών αρχών και των επιχειρηματιών. Έχουμε χορτάσει από πολιτικούς που θεωρούν ότι εμείς, σαν τους ιθαγενείς, θα θαμπωθούμε από τα γυαλιστερά συγχαρητήρια και θα διαθέσουμε την μοναδική μας ψήφο στην υπηρεσία εντολοδόχων των πολυεθνικών επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται τα νησιά μας και τις ζωές μας.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr