Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Με οργή αντέδρασε σήμερα, λίγο νωρίτερα, ο περιφερειάρχης μας κ. Θ. Γαλιατσάτος στις κατηγορίες ότι έχει αλλάξει τις θέσεις του και έχει εξελιχθεί πλέον σε τοποτηρητή-ντίλερ των πετρελαϊκών συμφερόντων που ετοιμάζονται να αρχίσουν την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, μετατρέποντας το Πέλαγός μας σε προτεκτοράτο τους.

Μιλώντας λίγο νωρίτερα σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά ΜΜΕ στην Κεφαλονιά, στη Ζάκυνθο και στην Κέρκυρα, προχώρησε, είναι αλήθεια, σε κρυστάλλινες δηλώσεις.

Για λόγους δικαιοσύνης δημοσιεύουμε αυτολεξεί τις ομολογουμένως αντάξιες της θέλησης του λαού των Ιονίων Νήσων σημερινές δηλώσεις του και τον συγχαίρουμε!

Είπε κατηγορηματικά λοιπόν και επί λέξει ο κ. Θ. Γαλιατσάτος σήμερα, εκφράζοντας φυσικά ολόκληρο τον συνδυασμό του «ΑΝΑΣΑ»:

  1. «Προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τα πετρέλαια και το αέριο στην περιοχή μας και να προβάλλει την θεωρία του success story, αδιαφορεί για τις κρίσιμες επισημάνσεις του Π.Σ. Ιονίων Νήσων και συνειδητά οδηγεί τα νησιά του Ιονίου και το Ιόνιο πέλαγος ανυπεράσπιστα σε μια καταστροφική για τον άνθρωπο, το Περιβάλλον και την οικονομία προοπτική!»
  1. «Η ΑΝ.Α.Σ.Α για μια ακόμη φορά προτάσσει την θέση της ότι σε κάθε περίπτωση η έρευνα, ο έλεγχος, η εποπτεία και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα πρέπει να οδηγείται από Δημόσιο φορέα που θα εργάζεται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Ελλήνων εργαζομένων, της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, του φυσικού Περιβάλλοντος».
  1. «Η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιόνιων νησιών ανατρέπει το σημερινό αναπτυξιακό και οικονομικό μοντέλο που στηρίζεται στον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και τις μέχρι τώρα εκφρασμένες στρατηγικές ανάπτυξης των κάθε είδους συλλογικών φορέων. Τόσο οι ερευνητικές αυτές δραστηριότητες όσο και κυρίως η πραγματοποίηση της εκμετάλλευσης ενδεχόμενων κοιτασμάτων πετρελαίου συνιστούν σοβαρή περιβαλλοντική παρέμβαση με ορατούς κινδύνους περιβαλλοντικής αλλοίωσης και καταστροφής».
  1. «Το Περιβάλλον στα νησιά μας, που είναι στολίδι, κινδυνεύει. Και κινδυνεύει περισσότερο απ' αυτούς που προχωρούν την υπόθεση των υδρογονανθράκων. Έκαναν, υποτίθεται, μια παραχώρηση ότι θα κάνουν Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο. Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!».
  1. «Η ΑΝ.Α.Σ.Α επισημαίνει την ανάγκη ανατροπής της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου τα Ιόνια νησιά μας να αναπνέουν καθαρό αέρα κι όχι πετρελαϊκές αναθυμιάσεις».

Κατόπιν αυτών είμαστε αναγκασμένοι να αποδώσουμε μομφή στον χρήστη που μας έστειλε μήνυμα με τον κακεντρεχή ισχυρισμό ότι η ανάσα του «ΑΝΑΣΑ» και λοιπών γνωστών συνδυασμών μυρίζει πετρέλαιο! Απαιτούμε η Αλεξάνδρα Μπαλού και η «ΑΝΑΣΑ» να πάρουν πίσω αμέσως τις καταγγελίες τους για τον περιφερειάρχη μας ότι πουλάει το Ιόνιο και το λαό! Να του ζητήσουν αμέσως συγγνώμη!

Εκείνο μόνο που δεν καταλαβαίνω, καθώς τελειώνω αυτές τις γραμμές, είναι γιατί ο φίλος μου εδώ δίπλα μου έχει ξεκαρδιστεί στα γέλια και δε λέει να συνέλθει. Μου λέει και μου ξαναλέει, όποτε μπορεί να μιλήσει, ότι δήθεν δεν είναι σημερινές αυτές οι δηλώσεις του πανάξιου περιφερειάρχη μας, αλλά τάχα είναι δηλώσεις που είχε κάνει στα νησιά μας πριν εκλεγεί περιφερειάρχης, πριν γίνει το καλό παιδί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μα τι λέει... Εγώ τις διάβασα σήμερα στο Ίντερνετ!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr