Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Τι είχε διαπράξει στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά στις αρχές του 2014 ο εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Σπύρου Σπύρου, όταν ήταν περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και «εκλεκτός» της ΝΔ, υπενθυμίζει φίλος της παράταξης από το νησί, επισυνάπτοντας σχετική ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2014.

Ο φίλος της σελίδας χαρακτηρίζει πειθήνιο στις άνωθεν κομματικές εντολές τον υμνητή της κυρίας Μέρκελ, υποτιθέμενο ανεξάρτητο και λεγόμενο «αντάρτη» της Νέας Δημοκρατίας υποψήφιο, ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη υποψήφια της ΝΔ κυρία Ρόδη Κράτσα ήταν... «ανύπαρκτος» ως περιφερειάρχης.

Θαυμάστε τον ύψιστο βαθμό πλήρους υποταγής του κ. Σπύρου της υποτιθέμενης «λαϊκής Δεξιάς» στις άνωθεν επιθυμίες, εις βάρος των πολιτών των Ιονίων Νήσων, όπως αυτός στηλιτεύτηκε σε ανακοίνωση της παράταξης, περίπου πέντε χρόνια πριν:

«Ο περιφερειάρχης κ. Σπύρου αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, μοχλός για την υπονόμευση των διεκδικήσεων των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς. Γράφοντας στα "παλαιότερα των υποδημάτων του" την αντικειμενική αδυναμία των σεισμόπληκτων μαθητών, πριν απ' όλα όσων είναι άστεγοι, όσων βιώνουν το φόβο σε βαθμό που να αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και φυσικά όσων δεν διαθέτουν το χρήμα για ιδιαίτερα μαθήματα, έσπευσε να θέσει στον υπουργό Παιδείας "αίτημα" να δοθούν πανελλαδικές εξετάσεις στη Γ' Λυκείου και να λειτουργήσει το σύστημα του νέου σχολείου, με την τράπεζα θεμάτων στην Α' Λυκείου.

Ο κ. περιφερειάρχης, ευρισκόμενος στην διατεταγμένη υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν διστάζει να παίξει το ρόλο του "λαγού" και του απαραίτητου για την περίσταση ερείσματος στις επιδιώξεις και την απόφαση του υπουργείου, που κυοφορείται (...) για να πλασαριστεί καλύτερα και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα πολιτικά.

Τι και αν η ίδια η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) αποτύπωσε το μέγεθος της καταστροφής σε όλο τον νομό, τι και αν οι διαπιστώσεις όλων των επιστημόνων (ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών κ.ά.) σε όλους τους τόνους τόνισαν την ανάγκη αποφόρτισης αυτών των μαθητών που ξεπέρασαν τα όριά τους και έχασαν περίπου ένα μήνα μαθήματα;

Αποκαλύπτεται απόλυτα και προκλητικά η περιφερειακή Αρχή (ΝΔ – ΑΝΕΛ) στο σύνολό της, αφού εξαπάτησε τους μαθητές της Κεφαλονιάς (...).

Για τα ζητήματα ασφάλειας, υποδομών και λειτουργίας των σχολείων και των σχολικών μεταφορών ο κ. Σπύρου δεν άρθρωσε ούτε κουβέντα στους πολιτικούς προϊσταμένους του.

Θυσιάζουν τις τύχες παιδιών στον βωμό της εικόνας εύρυθμης λειτουργίας για την τουριστική σεζόν...».

Αυτά έλεγε η παράταξή μας τις 10 Μαρτίου 2014 σε ανακοίνωσή της.

Σας διαβεβαιώνουμε λοιπόν κύριε Σπύρου ότι δεν έχουμε κοντή μνήμη... Σας θυμόμαστε καλά και ως υποτακτικό της κεντρικής εξουσίας περιφερειάρχη...

Σας θυμόμαστε καλά και ως υμνητή των αρετών της Γερμανίδας καγκελαρίου...

Σας λέμε λοιπόν: Δεν χρειαζόμαστε αντάρτες της καρέκλας! Χρειαζόμαστε αγωνιστές που δεν «τα κάνουν πλακάκια» με την πολιτική ή και την οικονομική εξουσία, που δεν γίνονται «λαγοί» τέτοιων συμφερόντων, που δεν βάζουν τίποτα πάνω από τις ανάγκες μας! Αυτό έχουμε ανάγκη...

Απολαμβάνουμε, πρέπει να πούμε, τον αήθη πόλεμο που έχετε  με την κυρία Κράτσα. Τι άλλη διαφορά από την καρέκλα έχετε, αλήθεια, μαζί της; Το ότι αυτή ευλόγησε τα μνημόνια στις Βρυξέλλες και εσείς στα Ιόνια νησιά μας; Ή ότι οι μεγαλοξενοδόχοι στα νησιά μας «στάζουν μέλι» περισσότερο για εσάς απ' ό,τι γι αυτήν;  

Όλοι σε όλα τα νησιά στις 26 του Μάη Αλεξάνδρα Μπαλού, δαγκωτό «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr