Τρίτη, 02 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

skitso 2

Επανέρχεται ο σκιτσογράφος μας στη σάτιρα της οβιδιακής μεταμόρφωσης των θέσεων του περιφερειάρχη μας κ. Θ. Γαλιατσάτου στο μεγάλο θέμα των υδρογονανθράκων του Ιονίου.

Όταν ζητούσε την ψήφο μας για να γίνει περιφερειάρχης, ο κ. Γαλιατσάτος, ως γνωστόν, έβγαζε αφρούς που λέμε, ήταν πυρ και μανία για τη σχεδιαζόμενη, όντως επικίνδυνη και ληστρική αξιοποίηση των υδρογονανθράκων του Ιονίου από ιδιωτικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς. Αλλά στις μέρες, μας, εν έτει 2019, ο εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης μας εμφανίστηκε σε ρόλο «ντίλερ πετρελαϊκών ομίλων», όπως εύστοχα ανέφερε η «Λαϊκή Συσπείρωση»  Ιονίων Νήσων σε σχόλιό της την 1η Φεβρουαρίου, λίγες μέρες αφότου ο κ. Γαλιατσάτος εκθείαζε δημόσια την εταιρεία ELPE, δηλαδή τα Ελληνικά Πετρέλαια, για «χορηγία» της στην Κέρκυρα και σε άλλα νησιά, ενώ η εταιρεία αυτή προωθεί δραστήρια το σχέδιό της να αρχίσει έρευνες 30 χλμ. δυτικά της Κέρκυρας, μαζί με τις εταιρείες Total και Edison, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τις εύλογες και έντονες ανησυχίες και διαμαρτυρίες των πολιτών των Ιονίων Νήσων και επιστημόνων.

Μόνο κασκέτο με το σήμα ELPE δεν είχε φορέσει ο περιφερειάρχης μας στη σχετική εκδήλωση (απολαύστε τη φωτογραφία) που είχε γίνει στο κλειστό γυμναστήριο της Κέρκυρας για την προβολή της «χορηγίας» πετρελαίου θέρμανσης και της «κοινωνικής ευθύνης» της επιχείρησης αυτής της πετρελαϊκής κοινοπραξίας, που ξαφνικά την έπιασε ο πόνος για όλους εμάς και θεώρησε σκόπιμο να αβαντάρει πολιτικά με τις «χορηγίες» της την προεκλογική «κοινωνική» δραστηριότητα του κ. Θ. Γαλιατσάτου και του συνδυασμού του «ΑΝΑΣΑ»...

ef1bb153 elpe koronaios

Έγιναν «φίλοι» μας, λοιπόν, προφανώς είναι διαβολικά καλές πια τόσο η εταιρεία ΕLPE ή ΕΛΠΕ, που είναι γνωστή και ως ΕΚΟ, όσο και οι άλλες εταιρείες της κοινοπραξίας, η γαλλική Total που έχει μερίδιο 50% στην κοινοπραξία και η ιταλική Edison, για να σταθούμε μόνο στην κοινοπραξία που ετοιμάζεται να αρχίσει το έργο της ανοιχτά της Κέρκυρας το 2020; Ο σκιτσογράφος μας εμπνεύστηκε από τη γνωστή ελληνική ταινία του 1960, στην οποία ο ηθοποιός Δήμος Σταρένιος αναφωνούσε ότι «είναι φίλοι μας οι Γερμανοί»... Ο κ. περιφερειάρχης μας, τώρα, δεν προβάλλει μόνο την «κοινωνική υπευθυνότητα» της εταιρείας ΕΛΠΕ, αλλά και εκείνη της Total, του μέλους της κοινοπραξίας που έχει τον ηγετικό ρόλο, αφού οι εταιρείες ΕLPE και Edison έχουν από 25%!  

Πολύ σωστά Πέπο μας... Δεν είναι θέμα προτίμησης ή πρόσδεσης ας πούμε του κ. περιφερειάρχη μας στη μία ή την άλλη εταιρεία, αλλά πολιτικής επιλογής του χώρου που έδωσε το χρίσμα στον κ. Γαλιατσάτο. Πολιτικής επιλογής που έχει κάνει άλλωστε και ο ίδιος ο περιφερειάρχης μας, τασσόμενους με τα συμφέροντα των λίγων εναντίον των συμφερόντων των πολλών, όπως γενικά το κόμμα του. Πώς αλλιώς θα δεχτούμε τις πετρελαϊκές εταιρείες στο Ιόνιό μας, αν δεν τις εμφανίσουμε φίλους μας, φίλους του λαού μας που σέβονται το Περιβάλλον και θέλουν ειλικρινά να το προστατεύσουν;

Έτσι, λοιπόν, στις 25 Οκτωβρίου 2018 ήταν περιχαρής ο περιφερειάρχης μας, συναντώντας στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κέρκυρα, τον εκπρόσωπο της Total στην Ελλάδα Nick Fretwell. Δεν έκρυβε τη χαρά του (απολαύστε τον στη φωτογραφία στο τέλος του κειμένου)! Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του, δεν ψέλλισε κανένα «ΟΧΙ». Φυσικά αυτό συνέβη διότι η Total τον συναγωνιζόταν, φαίνεται, σε όρκους πίστης στο Περιβάλλον! Βγήκε η Περιφέρειά μας -άκουσον, άκουσον- να διαβεβαιώσει ότι τόσο ο περιφερειάρχης μας όσο και ο εκπρόσωπος της Total τόνισαν την αναγκαιότητα για την προστασία του φυσικού και του κοινωνικού περιβάλλοντος και τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων ώστε να μην πληγεί αφενός το ιδιαίτερα ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής και αφετέρου η δρώσα οικονομία των νησιών με τον τουρισμό, τις ιχθυοκαλλιέργειες και την παράκτια αλιεία. Αυτά, όπως ανακοινώθηκε, τονίστηκαν «και από τις δύο πλευρές»! Το μόνο που δεν ανακοινώθηκε είναι ποιος πλειοδοτούσε στις σχετικές μπούρδες...

Ακούστε και το άλλο ωραίο από τη σχετική ανακοίνωση για τη συνάντηση του κ. Θ. Γαλιατσάτου με τον κ. N. Fretwell της Total: «Θέλουμε κι εμείς να έχουμε αυτή την επικοινωνία και να είμαστε ενεργό μέλος σε αυτήν την από κοινού προσπάθεια για να προστατεύσουμε όλα τα παραπάνω», τόνισε ο κ.Γαλιατσάτος. Με άλλα λόγια, η Total πήγε στον κ. Γαλιατσάτο να του ζητήσει... να υποστηρίξει η Περιφέρεια το έργο της για την προστασία του Περιβάλλοντος! Πάλι καλά που ο κ. περιφερειάρχης μας θέλει να είναι «ενεργό μέλος» στην αξιέπαινη πρωτοβουλία της φίλης μας Total, ε; Δόξα τω Θεώ, θα προσπαθήσουν «από κοινού» οι φίλοι μας και η Περιφέρειά μας!  

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξάνδρα Μπαλού έχει ήδη τοποθετηθεί, ως γνωστόν, επανειλημμένα και με κατηγορηματικό τρόπο, για το θέμα της συγκεκριμένης, επικίνδυνης και επιβλαβούς για τον λαό «ανάπτυξης» των εξορύξεων υδρογονανθράκων στο Ιόνιό μας.  

Ας θυμίσουμε εδώ, άλλη μία φορά, τι είχε τονίσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» την 1η Φεβρουαρίου, σχολιάζοντας την προκλητική παρουσία και τις δηλώσεις του κ. περιφερειάρχη μας στην εκδήλωση προβολής της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια (ΕLPE ή ΕΛΠΕ, γνωστή και ως ΕΚΟ) στο κλειστό γυμναστήριο της Κέρκυρας:

«Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Η "ΑΝΑΣΑ", ο περιφερειάρχης των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ και της "οικολογίας", σε πλήρη ανάπτυξη, ή αλλιώς, στην πιο εξελιγμένη εκδοχή του ντόπιου τοποτηρητή των μεγάλων συμφερόντων, αυτή του πιο αξιόπιστου "ντίλερ" των πετρελαϊκών ομίλων, των μεγαλοξενοδόχων, των αγωγών...».

Συνέχισε λοιπόν «Πέπο»!         

Ώστε ο λαός των Ιονίων Νήσων να γυρίσει την πλάτη σ' αυτούς που προσβάλλουν τη νοημοσύνη του και νομίζουν ότι μπορεί να τον δουλεύουν ψιλό γαζί!

20181025 102654

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr