Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Έχουμε και σκιτσογράφο φυσικά. Δήλωσε «παρών» στην πρωτοβουλία μας και αρχίζει τη συνεργασία του σατιρίζοντας τον περιφερειάρχη μας κ. Θ. Γαλιατσάτο για τις θέσεις του το 2014 και το 2019 στο μεγάλο θέμα των υδρογονανθράκων του Ιονίου.

Τη φάση που ο κ. Γαλιατσάτος έβγαζε αφρούς που λέμε, που ήταν πυρ και μανία για τη σχεδιαζόμενη, όντως επικίνδυνη και ληστρική αξιοποίηση των υδρογονανθράκων του Ιονίου από ιδιωτικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς, το 2014. Τη φάση που δήλωνε περίπου «Θα είμαστε αμείλικτοι με τους πετρελαιάδες στο Ιόνιο», ζητώντας τη ψήφο μας. Και την τωρινή φάση, το 2019, τις μέρες μας. Τη φάση που ο εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης μας εμφανίστηκε σε ρόλο «ντίλερ πετρελαϊκών ομίλων», όπως εύστοχα ανέφερε η «Λαϊκή Συσπείρωση»  Ιονίων Νήσων σε σχόλιό της την 1η Φεβρουαρίου, λίγες μέρες αφότου ο κ. Γαλιατσάτος εκθείαζε δημόσια την εταιρεία ELPE, δηλαδή τα Ελληνικά Πετρέλαια, για «χορηγία» της στην Κέρκυρα και σε άλλα νησιά, ενώ η εταιρεία αυτή προωθεί δραστήρια το σχέδιό της να αρχίσει έρευνες 30 χλμ. δυτικά της Κέρκυρας, μαζί με τις εταιρείες Total και Edison, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τις εύλογες και έντονες ανησυχίες και διαμαρτυρίες των πολιτών των Ιονίων Νήσων και άλλων επιστημόνων.

Μόνο κασκέτο με το σήμα ELPE δεν είχε φορέσει ο περιφερειάρχης μας στη σχετική εκδήλωση (απολαύστε πιο κάτω τη φωτογραφία) που είχε γίνει στο κλειστό γυμναστήριο της Κέρκυρας για την προβολή της «χορηγίας» πετρελαίου θέρμανσης και της «κοινωνικής ευθύνης» της επιχείρησης αυτής της πετρελαϊκής κοινοπραξίας, που ξαφνικά την έπιασε ο πόνος για όλους εμάς και θεώρησε σκόπιμο να αβαντάρει πολιτικά με τις «χορηγίες» της την προεκλογική «κοινωνική» δραστηριότητα του κ. Θ. Γαλιατσάτου και του συνδυασμού του «ΑΝΑΣΑ»...

Θα σώσει και τον Αθλητισμό μας και τον Πολιτισμό μας και την Υγεία μας η εταιρεία αυτή, ως χορηγός, είχε αφήσει να εννοηθεί στις δηλώσεις του ο κύριος περιφερειάρχης μας!

Κατά τα άλλα, λέει βέβαια και ανέκδοτα. Όπως ότι είναι... «ταξικός εχθρός» της υποψήφιας με τη ΝΔ κυρίας Κράτσα!

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξάνδρα Μπαλού έχει ήδη τοποθετηθεί επανειλημμένα και με κατηγορηματικό τρόπο, ως γνωστόν, για το θέμα της συγκεκριμένης, επικίνδυνης και επιβλαβούς για τον λαό «ανάπτυξης» των εξορύξεων υδρογονανθράκων στο Ιόνιό μας.  

Να τι είχε τονίσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» την 1η Φεβρουαρίου, σχολιάζοντας την προκλητική παρουσία και τις δηλώσεις του κ. περιφερειάρχη μας στην εκδήλωση προβολής της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια (ΕLPE ή ΕΛΠΕ, γνωστή και ως ΕΚΟ) στο κλειστό γυμναστήριο της Κέρκυρας:

«Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Η ΑΝΑΣΑ, ο Περιφερειάρχης των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ και της "οικολογίας", σε πλήρη ανάπτυξη, ή αλλιώς, στην πιο εξελιγμένη εκδοχή του ντόπιου τοποτηρητή των μεγάλων συμφερόντων, αυτή του πιο αξιόπιστου "ντίλερ" των πετρελαϊκών ομίλων, των μεγαλοξενοδόχων, των αγωγών...».

Δεν αποκλείεται, βέβαια, ο κ. περιφερειάρχης μας να μας ξαναπεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες ότι θα είναι αυστηρός, αμείλικτος ή οτιδήποτε άλλο σχετικό, απέναντι στους πετρελαϊκούς κολοσσούς, προστατεύοντας τα συμφέροντα των πολιτών των Ιονίων Νήσων. Ποιος θα τον πιστέψει όμως πια; Ποιος μπορεί να τον εμπιστευτεί πια;

Καλώς όρισες λοιπόν «Πέπο»!         

Μαζί μας στο ionia-alexandra-balou.gr για τη νίκη του λαού των Ιονίων Νήσων!

ef1bb153 elpe koronaios

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr