Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Ομιλία στη Λευκάδα, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση τετραήμερης περιοδείας της Αλεξάνδρας Μπαλού και άλλων στελεχών της παράταξής μας στην πόλη και σε χωριά του νησιού, έκανε το περασμένο Σάββατο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με το ΚΙΝΑΛ Α. Αλεξάκης.

Δημοσιεύουμε σχόλιο που μας έστειλε ο χρήστης Μαρία Λ. από το νησί των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων.

Ιδού το μήνυμα:

Είδαμε και ακούσαμε την Αλεξάνδρα Μπαλού, είδαμε και ακούσαμε και τον κ. Αλεξάκη στα μέρη μας την περασμένη βδομάδα. Η μέρα με τα νύχτα ήταν... Η υποψήφια περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» περιόδευσε στους χώρους που κρίνουν τη ζωή μας, όπως οι μονάδες Υγείας, ξεκαθαρίζοντας και στις δηλώσεις της ότι προτεραιότητα για 'μας είναι οι ζωτικές ανάγκες του λαού.

Μίλησε με τον λαό, καλώντας μας να συμπαραταχθούμε με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να απαιτήσουμε και να καταφέρουμε λύσεις, με συσπείρωση και  αγώνα, για όλα όσα καθημερινά μας βασανίζουν... 'Ωστε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να προτάξει αυτά που μας καίνε και να απαιτήσει και να εξασφαλίσει αυτά που δικαιούμαστε!

Ε, λοιπόν, το απόγευμα του Σαββάτου μίλησε στην πόλη μας ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΙΝΑΛ κ. Αλεξάκης. Ακούστε με τα δικά του λόγια ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχει η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» του για την Περιφέρειά μας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

  • «Η ανάπτυξη της οικονομίας των νησιών μας σε κάθε τομέα».

  • «Ο προσανατολισμός και η ενίσχυση του πυλώνα της οικονομίας μας, που αποτελεί ο τουρισμός».

Η «ανάπτυξη της οικονομίας», οι γνωστές μπαρούφες που κρύβουν ποιος την καρπώνεται, πού καταλήγει ο πλούτος. Αναφέρθηκε βέβαια ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ και στη «σκληρή πραγματικότητα» που βιώνουμε οι πολίτες. Δεν μπορούν να την αγνοήσουν και έχουν το θράσος να επιχειρούν να ψηφοθηρούν γι' αυτήν, ως γνωστόν, οι οπαδοί των μνημονίων! Αλλά προέχει και γι' αυτόν η «ανάπτυξη της οικονομίας»...     

Είχε και τον κ. Καμίνη, τον τόσο... πετυχημένο δήμαρχο της Αθήνας, μαζί του...

Ε, λοιπόν, οι προτεραιότητες, το τάχα μου «νέο όραμα», η δήθεν «διαφορετική πρόταση» του κ. Αλεξάκη δεν διαφέρουν από 'κείνες του κ. Γαλιατσάτου, της κ. Κράτσα και του κ. Σπύρου για... «ανάπτυξη» των Ιονίων Νήσων. Το ίδιο είδος της ανάπτυξης που ωφελεί τους λίγους κι επιφυλάσσει περισσεύματα για τους πολλούς και τις ανάγκες τους πρεσβεύουν όλοι τους αυτοί. Με λίγο διαφορετικά λόγια, για να μας μπερδεύουν, το ίδιο λένε, το ίδιο θέλουν. Μνημονιακοί ως τα μπούνια είναι άλλωστε όλοι οι πολιτικοί υποστηρικτές τους... Μαζί δεν ψήφισαν τη «σκληρή πραγματικότητα» για την οποία τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα;  

Για να τελειώνω, ο κ. Αλεξάκης θεώρησε βολικό να αναφερθεί, επαινετικά φυσικά, στον μεγάλο μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη (η εικόνα είναι από το έργο των Φωκίωνα Ρωκ). Εμείς εδώ στη Λευκάδα, όμως, μάθαμε ότι ο σπουδαίος ποιητής και αγωνιστής έγραψε τον «Φωτεινό», απεχθανόταν κι έψεγε την υποτέλεια στους ισχυρούς, συμμετείχε σε επαναστατικά κινήματα και ακόμη και στα βαθιά του γεράματα με τους στίχους «Βλέπεις, εγώ δεν τους ψηφώ, με τα γεράματά μου» και «Ου να χαθείς, μ' εντρόπιασες, δεν είσαι Λευκαδίτης» καλούσε το λαό του νησιού μας να μη ταχθεί με τους συμβιβασμένους που του 'λεγαν ότι ψήφιζαν εναντίον του γιατί τάχα δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς!

Από τούτο το νησί, κύριε Αλεξάκη, προήλθε εξάλλου κι ο Άγγελος Σικελιανός, που ξεχάσατε. Αυτός που έγραψε «Δεν είναι χίμαιρα να καβαλάς το όνειρο», όπως μας θύμισε σε ομιλία της εδώ στην προηγούμενη επίσκεψή της η επικεφαλής της παράταξής μας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού.   

Δαγκωτό «Λαϊκή Συσπείρωση» στις 26 του Μάη, δαγκωτό «Λαϊκή Συσπείρωση» και τη δεύτερη Κυριακή για τη νίκη!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr