Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Λάβαμε από τον χρήστη Ορφέα Σ. και παραθέτουμε το εξής σχόλιο για τη χτεσινή δήλωση του απερχόμενου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτου ότι για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Κέρκυρας ευθύνεται τάχα το... ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή το γνωστό Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου:

Όταν η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα ψήφιζε το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Κέρκυρας κι άλλων εννιά λιμανιών με τη μέθοδο της υποπαραχώρησης, ώστε να δοθούν σε ιδιώτες τα φιλέτα των δραστηριοτήτων του και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας να διατηρεί και να πληρώνει τις υποδομές (...), το καλό παιδί της κυβέρνησης έκανε την πάπια! Άχνα δεν έβγαλε, έκανε πως δεν πήρε πρέφα τι γινόταν... Και τι βγήκε χτες να μας πει, λες και τρώμε κουτόχορτο;

Αντιγράφω τη δήλωσή του από το corfupress.com, για να ξέρετε κι εσείς με τι έχετε να κάνουμε, πώς πάει να θολώσει τα νερά και πόσο υποτιμά τη νοημοσύνη μας ο κ. Γαλιατσάτος:

«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη νέα εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Η μέχρι σήμερα δράση του ΤΑΙΠΕΔ τόσο στην υπόθεση της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων όσο και στην υπόθεση του Ερημίτη αποτελεί απτό παράδειγμα πρακτικών απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα, πρακτικών που καλύπτονται νομικά με την περίφημη ατιμωρησία των μελών του Δ.Σ. Εν προκειμένω και μέσω της διαδικασίας παραχώρησης των λιμενικών δραστηριοτήτων που παρουσιάζουν οικονομικό ενδιαφέρον, όπως η κρουαζιέρα στην Κέρκυρα, θα προκύψει η μεταφορά στους ιδιώτες σημαντικών δημοσίων πόρων που θα χαθούν από τους οργανισμούς λιμένος και αφετέρου από τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Πρέπει να απεμπλακούν τα λιμάνια και εν προκειμένω της Κέρκυρας από την ευθύνη του ΤΑΪΠΕΔ και να αναθεωρηθεί το ισχύον νομικό πλαίσιο (Ν. 4597/2019, ώστε να επιτρέπεται η δυνατότητα ανάληψης της διαχείρισης των λιμανιών από δημόσιους φορείς, είτε από κοινοπραξία αυτών μεταξύ τους».

Το... ΤΑΙΠΕΔ είναι το πρόβλημα! Κάποιοι διορισμένοι από την κυβέρνηση που υποτίθεται ότι αγνοούν τη θέληση αυτών που τους διόρισαν και δεν κάνουν καλά τη δουλειά... Κάποιοι που δήθεν αποφασίζουν μόνοι τους ποια δημόσια περιουσία θα βάλουν στο Ταμείο ξεπουλήματος και πώς... Μοναχό του μπήκε στο ΤΑΙΠΕΔ το λιμάνι της Κέρκυρας κύριε τοποτηρητή της κυβέρνησης και αυτών που εξυπηρετεί; Δεν το έβαλαν η κυβέρνησή σας, αυτοί που σας δώσανε το χρίσμα; Και δεν ξεπούλησε τα αεροδρόμια και τον Ερημίτη η κυβέρνηση, αλλά το... ΤΑΙΠΕΔ; Για να μην εκθέσει και να βγάλει λάδι αυτούς που υπηρετεί, για να θολώσει τα νερά, μας κογιονάρει κανονικά ο κ. Γαλιατσάτος! Τρώμε κουτόχορτο, νομίζει!

Επειδή δεν τολμάει ούτε στα λόγια να τα βάλει μ' αυτούς που έχει διαλέξει να πάει και υπηρετεί και αθωώνει για όσα χέρι-χέρι μας κάνουνε, μας δουλεύει κανονικά, παίζοντάς το... φίλος του λαού! Ότι αντιδρά τάχα... Αφού κατάπιε τόσο καιρό τη γλώσσα του, ένα μήνα μετά θυμήθηκε το λιμάνι!...

Καλά σας είπαν η Αλεξάνδρα Μπαλού κι η «Λαϊκή Συσπείρωση» με την ανακοίνωση της παράταξής μας τις 25 Φλεβάρη για τη σιωπή σας: Άξιος ο μισθός σας κύριε Γαλιατσάτο!

Άχνα δεν έβγαλαν βέβαια, τις μέρες που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο ή λίγο μετά, έστω, ούτε οι άλλοι περιφερειακοί σωτήρες μας... «Η ένοχη στάση όλων τους στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των λιμενικών λειτουργιών και υποδομών της Κέρκυρας, που γρήγορα θα οδηγήσει σε δραστική αύξηση του κόστους μεταφορών και σε νέα μεγάλη επιβάρυνση του εργαζόμενου λαού, είναι λόγος καταψήφισής τους. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτές τις δυνάμεις, έχουν διαλέξει πλευρά», είπε τότε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τους φανερούς και κρυφούς υποστηρικτές της παράδοσης στους επιχειρηματικούς ομίλους της χρυσοπληρωμένης από το λαό δημόσιας περιουσίας.

Και ξέρετε, ε; Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) είναι σταθερά κερδοφόρος. Είχε κέρδη πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ το 2017 και πέρυσι είχε στο ταμείο του διαθέσιμα 3,7 εκατ. ευρώ για επενδύσεις...

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr