Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιάστε πρώτοι!

Κερκυραίος χρήστης «Δαγκωτό Αλεξάνδρα» μας έστειλε το βράδυ της 25ης Μαρτίου σχόλιο για τη στάση της Αλεξάνδρας Μπαλού στη χθεσινή παρέλαση στην Κέρκυρα, μαζί με φωτογραφία που τράβηξε.

Αυτούσιο το σχόλιό του:

 Η φετινή παρέλαση ήταν μια καλή ευκαιρία για να δούμε τι στάση θα κρατήσουν όσοι ζητούν την ψήφο μας στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Ποιοι είναι με ποιους. Πού θα σταθούν και πλάι σε ποιους θα σταθούν. 

Εντοπίσαμε την Αλεξάνδρα Μπαλού ανάμεσα στους "Ανώνυμους" συμπολίτες μας. Παράξενο; Καθόλου! Δεν περιμέναμε να είναι και κάπου αλλού. Εκεί ανήκει και είναι επιλογή της.

Είναι επιλογή της να μπερδευτεί με το πλήθος που περίμενε να καμαρώσει τα παιδιά του στην παρέλαση, κάνοντας ένα διάλειμμα από την αγωνία για το μέλλον τους. Αυτή την αγωνία συμμερίζεται η "Λαϊκή Συσπείρωση", αυτή την αγωνία συμμερίζεται και η επικεφαλής της παράταξης.

Είναι επιλογή της να σταθεί πλάι σ' αυτούς που παλεύουν με νύχια και με δόντια να δώσουν τη μόρφωση που αξίζει στα παιδιά τους. Η μόρφωση είναι δικαίωμα για τα παιδιά όλου του κόσμου. Γι αυτό το δικαίωμα παλεύει η "Λαϊκή Συσπείρωση", γι' αυτό παλεύει και η Αλεξάνδρα.

Είναι επιλογή της να σταθεί πλάι στον κόσμο που βογκά και πασχίζει να τα φέρει βόλτα με το μεροκάματο ή το μισθό  που του έχουν πετσοκόψει. Για ζωή με αξιοπρέπεια παλεύει η "Λαϊκή Συσπείρωση", γι' αυτό επέλεξε και την Αλεξάνδρα ως επικεφαλής: γιατί ξέρει να τη διεκδικεί.

  

Είναι επιλογή της να σταθεί πλάι στους παππούδες και τις  γιαγιάδες, των οποίων η κατακρεουργημένη σύνταξη δε φτάνει ούτε για μποναμά στα εγγόνια. Τα περήφανα γηρατειά τα ποδοπάτησαν οι αριστοδεξιόστροφες πολιτικές που ακολούθησαν όσοι για δεκαετίες τώρα εναλλάσσονται στην εξουσία. Αυτό επιζητεί να αλλάξει η "Λαϊκή Συσπείρωση", αυτό επιζητεί και η ίδια. 

Μαζί μ' αυτόν το "Ανώνυμο" κόσμο μπερδεύτηκε η Αλεξάνδρα Μπαλού, για να παρακολουθήσει τη νέα γενιά και να τιμήσει μαζί της, όσους σήκωσαν κεφάλι στην Επανάσταση του '21. Για να τιμήσει τους ήρωες εκείνους, που οι πρόγονοι των κάθε είδους κοσμικών και μη κοσμικών σημερινών προυχόντων, που σήμερα συνωστίστηκαν στην εξέδρα των επισήμων και επωνύμων, τότε, τους αποκαλούσαν "αλήτες". Οι προύχοντες... Τους δόθηκε τότε η ευκαιρία της επαφής με τις θέσεις και τις απόψεις  των Γάλλων διαφωτιστών περί αυτονομίας, ελευθερίας στοχασμού και έκφρασης, ανεξιθρησκίας, αυτοδιάθεσης των λαών, περί κοινωνικής και πολιτικής ισότητας... Κι όχι μόνο δεν τις ασπάστηκαν, αλλά ήρθαν σε σύγκρουση με όσους τις αποδέχονταν και τις διακήρυτταν. Με τις συντηρητικές απόψεις τους συντάχθηκε όλη η ελίτ του Φαναρίου, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της. Από κοντά σ' αυτούς κι οι προύχοντες του ελλαδικού χώρου, που ενδιαφέρονταν για την άνοδο και την εδραίωση της δικής τους εξουσίας. Αυτοί οι προύχοντες της εποχής εκείνης, ήταν αυτοί που  προσπάθησαν να πνίξουν τη φωνή του Aνωνύμου της "Eλληνικής Nομαρχίας".  Τη φωνή εκείνη, μέσω της οποίας εκφραζόταν ο διακαής πόθος του κάθε "Ανωνύμου" Έλληνα για απελευθέρωση από τον οποιοδήποτε δυνάστη, ξένο και ντόπιο. Πασίγνωστοι μη κοσμικοί και κοσμικοί ομοϊδεάτες τους ήταν αυτοί που προσπάθησαν να πνίξουν τη φωνή που χτυπούσε αλύπητα το κατεστημένο κι έστελνε δριμύ κατηγορώ σ' όσους καλλιεργούσαν φρούδες ελπίδες βοήθειας από ξένους, τάζοντας παράλληλα λαγούς με πετραχήλια. Δεν τους άρεσε η φωνή του Ανωνύμου της  Eλληνικής Nομαρχίας, γιατί μέσω αυτής το μήνυμα ήταν ισχυρό κι επικίνδυνο για τους ίδιους:  

"Η απελευθέρωση είναι υπόθεση των ίδιων των Eλλήνων"!

Τι ειρωνεία σήμερα! Τέτοια ημέρα! Μη κοσμικοί και κοσμικοί Άρχοντες επώνυμοι που κάνουν γαργάρα την επίθεση στον λαό, όλοι σε μια εξέδρα! Όλοι τους υποστηρικτές της ίδιας πολιτικής που γονατίζει το λαό! Όλοι τους οσφυοκάμπτες μπρος στους άρχοντες της ΕΕ. Όλοι τους παθητικοί αποδέκτες των οδηγιών του ΝΑΤΟ! Όλοι τους να φουσκώνουν από πατριωτισμό ακούγοντας το "Μακεδονία ξακουστή", όταν έχουν ξεπουλήσει τις βασικές υποδομές της χώρας και είναι υπό διαπραγμάτευση οι υπόλοιπες!


Θα έχετε διαβάσει, θα έχετε ακουστά πώς τους είχε χαρακτηρίσει αυτούς ο Ανώνυμος της "Eλληνικής Nομαρχίας"...

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr