Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

balou

Στην κατεύθυνση του να επιτευχθεί «φιλολαϊκή ισόρροπη ανάπτυξη στα νησιά μας» και «να διασωθεί η αγροτοπαραγωγή», θα καταθέσει τις δυνάμεις της το επόμενο χρονικό διάστημα η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», απ' όποια θέση κι αν την τάξει ο λαός στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Αυτό τονίζει η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα», που δημοσιεύτηκε σήμερα. Επίσης, υπογραμμίζει ότι «το αγροδιατροφικό ζήτημα αποτελεί μέρος της συνολικής μας πρότασης», με δέσμη κατάλληλων μέτρων, δεδομένου ότι οι παραγωγικές δυνατότητες των νησιών μας θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν όχι μόνο την κάλυψη των αναγκών του λαού και των εκατομμυρίων επισκεπτών, αλλά και την πραγματοποίηση εξαγωγών.

Τάσσεται υπέρ των αγώνων του αγροτικού κόσμου των νησιών μας (φωτο κάτω από τη Ζάκυνθο η πρώτη και από την Κέρκυρα η δεύτερη).

«Η σταφίδα, από εξαγώγιμο προϊόν, εγκαταλείφθηκε στην Κεφαλονιά, ενώ στη Ζάκυνθο πάει προς εξαφάνιση. Στην παραγωγή λαδιού και κρασιού, στην κτηνοτροφία, στη μελισσοκομία και στην αλιεία το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές και η μη ύπαρξη κρατικών υποδομών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση ασθενειών (δακοκτονία κ.λπ.) οδηγούν στην εγκατάλειψη, στην καταστροφή του ελαιώνα της Κέρκυρας, στη μετατροπή της αγροτικής παραγωγής σε συμπληρωματική απασχόληση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, για την επικρατούσα κατάσταση.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού θίγει τη γενικότερη πορεία της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας υπό το βάρος της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και υλοποιούν οι περιφερειακές Αρχές και επισημαίνει:

«Στα Ιόνια νησιά, που έχουν εδαφοκλιματικά πλεονεκτήματα, αλλά μικρό κλήρο, η κατάσταση χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής. Από χρήσεις γης προσανατολισμένες σχεδόν αποκλειστικά στον Τουρισμό. Από συνεχή επιβάρυνση του Περιβάλλοντος. Από καταστροφή παραγωγικών δυνατοτήτων των νησιών, όταν δεν είναι κερδοφόρες για το κεφάλαιο».

Επίσης, σχολιάζει και την πολιτική που ακολούθησε η απερχόμενη περιφερειακή Αρχή, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση, η Περιφέρεια, καθώς και οι Δήμοι, στο όνομα της «ανάπτυξης» και των «θριάμβων», με αποκορύφωμα τις 2.953.000 αφίξεις εξωτερικού το 2018, σπέρνουν αυταπάτες για την «παραγωγική ανασυγκρότηση», την «ανάπτυξη της αγροδιατροφής» σε σύνδεση με τον Τουρισμό, με δημιουργία σχημάτων όπως η «Ιόνια γη», με στόχο τη διαφήμιση ορισμένων επιχειρηματιών μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

«Είναι απάτη», τονίζει, «αφού οι πολυεθνικές του τουρισμού και οι επιχειρηματικοί τουριστικοί όμιλοι, που ξεζουμίζουν τους εργατοϋπαλλήλους, χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα εισαγόμενα προϊόντα και τρόφιμα για να αυξήσουν περισσότερο τα κέρδη τους».

agrotes bloka zakinthos

trakter kerkyra

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr