Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξάνδρα Μπαλού στις 7 Μαρτίου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ στη Ζάκυνθο.

Σημείωσε:

«Το κρίσιμο και για τις εκλογικές μάχες είναι το κριτήριο της δράσης που έχουν οι υποψήφιοι στους συνδυασμούς, η συμμετοχή τους στους αγώνες του λαού όλο το προηγούμενο διάστημα, ανεξάρτητα από τις εκλογές που παίρνουμε μέρος τώρα. Το κριτήριο είναι οι απόψεις τους, οι αντιλήψεις τους, οι θέσεις που παίρνουν στα πράγματα, με ποιον είναι δηλαδή». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο της «ΕΡΑ»

Επίσης:

«Το βασικό είναι αν στη ζωή και στη δράση σου υπηρετείς τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας ή καταθέτεις τις γνώσεις σου, τα πτυχία, τις ικανότητές σου στην υπηρεσία των συμφερόντων των "μεγάλων", των "χορτάτων", των ισχυρών» είπε. Η στήριξη του ΚΚΕ στη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι εγγύηση για τον κόσμο καθώς «ξέρει ότι έχει καθαρά απέναντί του ένα κόμμα που τον στηρίζει στους αγώνες του και στα προβλήματά του». Επισήμανε, επίσης, ότι «όσοι δήμαρχοι ή περιφερειάρχες πέρασαν, οι προτεραιότητες που έβαλαν ήταν να προωθήσουν κονδύλια προς τα μεγάλα συμφέροντα, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, εφοπλιστές. Αντίθετα τα σχολεία ρημάζουν, οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι, νερό δεν υπάρχει, η αντισεισμική θωράκιση είναι τελευταία».

Χαρακτήρισε προσβλητικό για τον κόσμο τον τίτλο «ανεξάρτητος» και είπε πως πρόκειται για μια προσπάθεια θόλωσης του κριτηρίου της ψήφου, ενώ παράλληλα υπενθύμισε τις δράσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το νοσοκομείο Ζακύνθου, τη διαχείριση απορριμμάτων, τα εργασιακά ζητήματα, τις απολύσεις, μαζί και τις αντίστοιχες δράσεις στο περιφερειακό συμβούλιο.

Τόνισε:

«Απευθυνόμαστε σε όλο το λαό, που βασανίζεται από αυτή την πολιτική, ανεξάρτητα αν ψήφισε ΚΚΕ ή κάτι άλλο, στους ανθρώπους που δεν έχουν χαλάσει από αυτή την κατάσταση, σε εκείνους που ψήφισαν κάτι άλλο, όμως καταλαβαίνουν σήμερα ότι τους ξεγέλασε σήμερα η περιβόητη "πρώτη φορά Αριστερά", με εκείνους που συστρατευτήκαμε στους δρόμους του αγώνα. Το κριτήριο απέναντι σε εμάς είναι αν κι εμείς δοκιμασμένοι στους αγώνες υπηρετούμε αυτό το δρόμο και θα κριθούμε γι' αυτό».

Στάθηκε στους δήμους με κομμουνιστές δημάρχους λέγοντας πως έβαλαν μπροστά το συμφέρον των εργαζομένων και πέτυχαν πράγματα, «τα σχολειά τους να είναι καλύτερα, να παίρνουν δημόσια περιουσία, δεν υλοποίησαν τους πλειστηριασμούς, δεν έκοψαν το ρεύμα στις οικογένειες, έβαλαν διαφορετικά κριτήρια στα ανταποδοτικά τέλη. Αυτό είναι σημερινό, είναι ρεαλιστικό, είναι εφικτό και αυτό που θέλουμε είναι να μας δώσει ο λαός τη δύναμη και μαζί του, όχι εργολαβία, να διεκδικήσουμε την καλυτέρευση, την ανακούφιση, να πάρει ανάσα από αυτή την πολιτική που τον βασανίζει».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr