Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Συνέντευξη στα ΜΜΕ της Κεφαλονιάς, με τις θέσεις του συνδυασμού της, έδωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις 14 Ιανουαρίου, κατά την πρώτη της επίσκεψη στο νησί με την ιδιότητα της επικεφαλής της παράταξης.

«Σίγουρα δεν είναι εύκολη αντίπαλος ούτε για τον Θόδωρο Γαλιατσάτο ούτε για τη Ρόδη Κράτσα, υποψήφια της ΝΔ», σημείωσε το kefaloniapress.gr, παρουσιάζοντας τη συνέντευξη.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού έδωσε το ιδεολογικό στίγμα της  παράταξής της και της «διαφοράς» με τους αντιπάλους της με τη θέση: «Υπερασπιζόμαστε τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού και όχι των λίγων και ισχυρών».

Αναφέρθηκε στους αγώνες της παράταξης γι' αυτά τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των γυναικών και ζήτησε ιδιαίτερα από τους νέους που ψηφίζουν πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσουν «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Επισήμανε ως πιο οξυμένα για την Κεφαλονιά τα προβλήματα, χαρακτηρίζοντας δραματική την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα άλυτα προβλήματα των σεισμών του 2014:

  • Στις σχολικές υποδομές
  • Στα δύο νοσοκομεία του νησιού
  • Στα Μουσεία

Στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα υγειονομικής περίθαλψης και πόσο αυτά έχουν υποβαθμιστεί στα δημόσια νοσοκομεία που λειτουργούν με ελλείψεις στον αριθμό των γιατρών και των νοσηλευτών, με κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς, που έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση της φροντίδας των ασθενών, κυρίως των λαϊκών τάξεων.

«Κατά μέτωπο» ήταν και η κριτική της στο έργο του απερχόμενου περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου,  αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Υποσχέθηκε σύγκρουση με την κυβέρνηση για την προώθηση των προβλημάτων του λαού των Ιονίων νησιών και τελικά συμβιβάστηκε με την κυβέρνηση. Διαχειρίστηκε τον πακτωλό των κονδυλίων του ΕΣΠΑ υπερ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η θέση του για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι τάσσεται υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και κατά των λαϊκών συμφερόντων».

Για την υποψήφια της ΝΔ  Ρόδη Κράτσα τόνισε: «Προβάλλει τη θητεία της ως ευρωβουλευτής της ΝΔ και αυτό και μόνο τη φέρνει αντιμέτωπη με το λαό, γιατί ως ευρωβουλευτής της ΝΔ ψήφισε όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος των λαών της».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr