Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξάνδρα Μπαλού την Τετάρτη 20 Μαρτίου άρχισε τετραήμερη περιοδεία στη Λευκάδα.

Ο πρώτος σταθμός της ήταν το νοσοκομείο της Λευκάδας και  συνοδευόταν από στελέχη της παράταξής μας. Μέσα από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού. Εκφράστηκε η ανησυχία από τους εργαζόμενους για τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν με τη μεταφορά στο καινούργιο, πολύ μεγαλύτερο κτίριο του νοσοκομείου. Η Αλεξάνδρα Μπαλού τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο κατασκευής του νέου κτιρίου του νοσοκομείου είναι θετικό, ωστόσο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, με βάση τις ανάγκες που υπήρχαν. Παραμένει όμως βασικό ζητούμενο οι όροι λειτουργίας και η στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα όπως στην περίπτωση της Ζακύνθου, όπου η κλειστή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  οδήγησε στον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΤΕΙ Λευκάδας. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η πανεπιστημιοποίησή του δεν έφερε βελτίωση και στους όρους εκπαίδευσης, με τις διάφορες ελλείψεις να παραμένουν. Χαρακτηριστικό στοιχείο, δε, των ελλείψεων είναι ότι το νεοϊδρυμένο, στα χαρτιά, πανεπιστημιακό Τμήμα «Περιφερειακής Ανάπτυξης» δεν θα περιλαμβάνεται στις επιλογές της ερχόμενης χρονιάς.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου η Αλεξάνδρα Μπαλού και τα άλλα στελέχη της παράταξης περιόδευσαν στις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Επίσης, επισκέφθηκαν το ιστορικό κάστρο-σύμβολο της Λευκάδας, όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους της Αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου η Αλεξάνδρα Μπαλού βρέθηκε σε γνώριμούς της χώρους, καθώς επισκέφθηκε τραπεζικά καταστήματα της πόλης, όπου ήταν γνωστή από τη θητεία της στην ΟΤΟΕ ως μέλος του γενικού συμβουλίου και της εκτελεστικής γραμματείας της.

Η περιοδεία τη μέρα αυτή συμπεριελάμβανε επίσκεψη και σε άλλα καταστήματα της πόλης και συζητήσεις με αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους της Λευκάδας.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου η επίσκεψη της Αλεξάνδρας Μπαλού στην πόλη του νησιού ολοκληρώθηκε με περιοδεία στην κεντρική αγορά της. Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και εργαζόμενοι και επαγγελματίες είχαν έτσι την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, αλλά και τα προβλήματα που προκαλούνται από την εξειδίκευση των κεντρικών πολιτικών επιλογών που κάνουν τόσο η περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων όσο και η δημοτική Αρχή της Λευκάδας.

Κέρδισε ακόμη περισσότερο τη συμπάθεια, την εκτίμηση, τις εντυπώσεις, την υποστήριξη των απλών ανθρώπων της Λευκάδας για τη ζέση της στην ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων τους, την πίστη της ότι με αγώνα θα επιβάλουμε λύσεις, ότι θα ανοίξουμε ελπιδοφόρους ορίζοντες.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr