Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Χωριά στους πρόποδες του βουνού Παντοκράτορας επισκέφθηκε η Αλεξάνδρα Μπαλού την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στην Κέρκυρα. Με κατοίκους τους συζήτησε στα καφενεία των χωριών ποικίλα θέματα, με προεξάρχον αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, που τους βασανίζει.

Πρώτος σταθμός της ήταν το χωριό Σπαρτύλας (φωτο), που έχει γεννήσει ηρωικές μορφές του εργατικού και αριστερού κινήματος και, μεταξύ αυτών, τον επαναστάτη γιατρό Στέφανο Γισδάκη που είχε συναντήσει τον Λένιν στην Ελβετία το 1915. Τη δέχτηκαν με ενδιαφέρον, θερμά, για τον πρόσθετο λόγο ότι κι αυτή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ίδια περίπου περιοχή. Μετέφερε το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να είναι ο νικητής των εκλογών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αναδεικνύοντας πολύ ισχυρή τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που θα αγωνιστεί μαζί τους με κριτήριο μόνο τις δικές τους ανάγκες και μόνο τα δικά τους συμφέροντα. Οι πολίτες με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως τους κάλεσε, μπορούν να γίνουν «δύναμη ανατροπής».

Η υποψήφια Περιφερειάρχης ανέλυσε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το θέμα των σκουπιδιών, όπως αυτές έχουν κατατεθεί αλλεπάλληλα στο περιφερειακά συμβούλιο. Επίσης, στάθηκε στις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, αυτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των εκπροσώπων τους στην Περιφέρεια και τον Δήμο της Κέρκυρας. «Ενώ είχαν όλα τα εργαλεία στα χέρια τους, δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα, όχι μόνο στην Κέρκυρα, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Είναι ανάγκη, είπε, το θέμα των απορριμμάτων ζήτημα διεκδίκησης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, των σωματείων, των συλλόγων.

Αντίστοιχη συζήτηση, με πλούσιο προβληματισμό, ακολούθησε στο κοντινό χωριό Σωκράκι, όπου επίσης η Αλεξάνδρα Μπαλού κέρδισε τις εντυπώσεις και την εμπιστοσύνη, με την ευθύτητα του λόγου της, τις γνώσεις της, την αυτοπεποίθησή της.

Προχώρα Αλεξάνδρα!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr