Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Η Σάμη, στην Κεφαλονιά, δεν μπορούσε να λείψει από τις περιοδείες της. Στις 15 Ιανουαρίου, το απόγευμα, η Αλεξάνδρα Μπαλού βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας της Σάμης, για να μάθει «από πρώτο χέρι» την κατάσταση στη συγκεκριμένη δομή Υγείας. Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν ως κυρίαρχο πρόβλημα την υποστελέχωση της μονάδας, κυριολεκτικά ως ένα ακόμη παράδειγμα της διάλυσης όλων των δομών Υγείας στο μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Ιονίου, απ' το οποίο και προέρχεται μάλιστα ο κάποτε αγωνιστής Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων!

Σειρά είχε μετά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σάμης. Έγινε με το προσωπικό γόνιμος διάλογος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Κλιμάκιο και συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού στη Σάμη ολοκληρώθηκε, σε πολύ θετικό κλίμα, με επίσκεψη σε επαγγελματίες της πόλης και συζήτηση για τις δράσεις που θα μπορούσε να αναπτύξει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αν απελευθερωνόταν από τα δεσμά των παρατάξεων που προτάσσουν τα μεγάλα συμφέροντα με τις μεγάλες τσέπες.

Την Τέταρτη 16 Ιανουαρίου η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε το Αργοστόλι και την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η συζήτηση με το προσωπικό αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και η Υπηρεσία. Εστιάστηκε στα θέματα της έλλειψης προσωπικού,  της στέγασης του προσωπικού και του στόλου των οχημάτων, του μηχανολογικού εξοπλισμού, των μισθολογικών προβλημάτων των πυροσβεστών, των δυσκολιών μετακίνησης του προσωπικού. Η αντιπυρική προστασία, άλλωστε, ήταν ένα από τα βασικά θέματα με τα οποία είχε συχνά ασχοληθεί η Αλεξάνδρα Μπαλού ως περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.  

Στην συνέχεια η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επέλεξε να παραστεί στα δικαστήρια της πόλης, για να εκφράσει έμπρακτα τη  συμπαράσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δύο βοηθούς νοσηλεύτριες. Αντιμετώπιζαν άδικη και αυθαίρετη αυτεπάγγελτη κατηγορία δήθεν ευθύνης τους για την αυτοκτονία ασθενούς που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Η δίωξη φόρτωνε ουσιαστικά την ευθύνη  στις νοσηλεύτριες, παραβλέποντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο κεντρικό νοσοκομείο του νομού και τις βαρύτατες πολιτικές  ευθύνες αυτών που πραγματικά ευθύνονται για την απαξίωση των δομών Υγείας στην Κεφαλονιά και τα άλλα Ιόνια νησιά μας!

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου η Αλεξάνδρα Μπαλού επισκέφθηκε το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς. Συνομίλησε με εργαζόμενους, κυρίως  για μισθολογικά και άλλα προβλήματά τους. 

Δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και το μεγάλο λατομείο μη μεταλλικών ορυκτών «Καλαφάτης», όπου συνομίλησε με εργαζόμενους.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη μεγάλη περιοδεία της στην Κεφαλονιά των ριζοσπαστικών ιδεών και των μεγάλων αγώνων για την κοινωνική πρόοδο, επισκέφθηκε τράπεζες στο Αργοστόλι, όπου εισέπραξε πολλές ευχές για επιτυχία. Τη δέχτηκαν και ως συνάδελφό τους. Την ήξεραν και από τη θητεία της στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr