Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Το πανέμορφο Ληξούρι επισκέφθηκε στην Κεφαλονιά η Αλεξάνδρα Μπαλού, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, συνοδεία τοπικών στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Κι όπως το συνηθίζει, έριξε το βάρος της στις βασικές κοινωνικές δομές, αυτές που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, τις πιο βασικές μας ανάγκες.

Επίσης, δεν παρέλειψε να επισκεφθεί μεγάλη παραγωγική μονάδα με μεγάλα κέρδη.

Πρώτος σταθμός της ήταν το ΓΕΛ Ληξουρίου που στεγάζεται σε «κοντέινερ» και οι λοιπές σεισμόπληκτες σχολικές εγκαταστάσεις του. Οι συζητήσεις επιβεβαίωσαν ότι για την τραγική κατάσταση που βιώνουν τα σχολεία στην περιοχή της Παλλικής, πέντε χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014, οι ευθύνες βαραίνουν τόσο την κυβέρνηση όσο και την τοπική διοίκηση, δηλαδή τον Δήμο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αφού τόσον καιρό μετά τους σεισμούς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στην Παλλική ζούνε τις συνέπειες στο ακέραιο. Καμία υπόσχεση δεν έχει υλοποιηθεί, ούτε για τις επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων Β' Δημοτικό, Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης και Γυμνάσιο Ληξουρίου, αλλά ούτε και  για την ανέγερση των κτιριακών  συγκροτημάτων ΓΕΛ Ληξουρίου και  Μηχανουργείο ΕΠΑΛ, καθώς και άλλων μονάδων!

Ο πόνος και η οργή δεν κρύβονταν...

Στη συνέχεια η Αλεξάνδρα Μπαλού επισκέφθηκε την ιδιαιτέρως κερδοφόρο ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς στο Λιβάδι. Συζήτησε με τους εργαζόμενους ανοιχτά για όλα, μαζί και για τις πολιτικές εξελίξεις. Τους μετέφερε και την πείρα της από τη θητεία της στη διοίκηση της ΓΣΕΕ.  

Σειρά στην περιοδεία της είχε αργότερα το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή του κ. Δημουλιό για τα προβλήματα του νοσοκομείου και συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αναπτύσσοντας τη θέση της ΛΑ.ΣΥ. για την Υγεία, αλλά και πιο συγκεκριμένα για το Μαντζαβινάτειο. Η συζήτηση  επικεντρώθηκε στην ανάγκη να καλυφθούν άμεσα όλες οι θέσεις του οργανισμού του νοσοκομείου, ώστε να επαναλειτουργήσουν η παθολογική κλινική και οι άλλες ιατρικές υπηρεσίες του νοσοκομείου απρόσκοπτα, χωρίς να εξοντώνεται το προσωπικό. «Εμείς δεν μένουμε στα λόγια τα προεκλογικά, έχουμε πίσω μας αγώνες που αποδεικνύουν και ποιοι είμαστε», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Αλεξάνδρα μας.  

Το μεσημέρι επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ληξουρίου, το οποίο στεγάζεται σε «κοντέινερ» στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην δημόσιου  ΚΤΕΟ, στο Ληξούρι. Έγινε συζήτηση με το προσωπικό για τα ιδιαίτερα προβλήματα της Υπηρεσίας. Είναι ζωτική η ανάγκη  η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ενισχυθεί και με μέσα και με προσωπικό.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr