Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου επισκέφθηκε  την απ' όλους μας  αγαπημένη Ιθάκη η υποψήφια Περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού.

Η πρώτη στάση της ήταν στο δημοτικό σχολείο στο Βαθύ, όπου είχε συζήτηση  με τους εκπαιδευτικούς.

Αναφέρθηκε στις γενικότερες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, αλλά και ιδιαίτερα στη γνωστή «τροπολογία απολύσεων» που προώθησε η κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Επανέλαβε τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον αγώνα των εκπαιδευτικών για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για την κάλυψη όλων των κενών με  μόνιμους διορισμούς, την κατάργηση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που αφορά τους διορισμούς, ώστε να είναι το πτυχίο το μοναδικό εφόδιο για την εργασία. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εύγλωττη σιωπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το πρόβλημα, που αφορά έντονα και τα νησιά μας.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του Δήμου στην καθαριότητα και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αναδείχθηκε προπάντων η έλλειψη προσωπικού και μηχανημάτων – αυτοκινήτων, που έχει τη βάση της φυσικά στην υποχρηματοδότηση των Δήμων από την κυβέρνηση, καθώς  και στην καθυστέρηση ακόμα και των περιορισμένων προσλήψεων που είχε η ίδια υποσχεθεί. Στηλιτεύθηκε η πρακτική της ανταποδοτικότητας της παροχής υπηρεσιών, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της ιδιωτικοποίησης που προωθείται σε υπηρεσίες του Δήμου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας, όπου η Αλεξάνδρα Μπαλού ενημερώθηκε από τον διευθυντή και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις ελλείψεις σε ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Όπως και στα άλλα νησιά μας, έγινε φανερό ότι η απαξίωση των δομών Υγείας από την ασκούμενη πολιτική, διαχρονικά, είναι στρατηγικού χαρακτήρα. Γι' αυτό άλλωστε δεν εισακούονται οι συνεχείς εκκλήσεις του διευθυντή στα αρμόδια όργανα για να καλυφθούν οι ελλείψεις.

Τέλος, η υποψήφια Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το εργοστάσιο αφαλάτωσης του Δήμου.

Ήταν η πρώτη της επίσκεψη στην Ιθάκη μετά την επιλογή της παράταξης να ηγηθεί τους αγώνα της στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Τη συνόδευε στην περιοδεία της, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ιθάκης Δημήτρης Μιχαλόπουλος.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr