Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Στις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά περιόδευσε στις 14 Ιανουαρίου η Αλεξάνδρα Μπαλού.

Το βασικό πρόβλημα που αναδείχθηκε σε αυτές τις επαφές της με τους εργαζόμενους ήταν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, οι «ελαστικές» σχέσεις εργασίας και σε κάποιες περιπτώσεις οι άσχημες συνθήκες δουλειάς, αλλά και οι δυσανάλογες ευθύνες που αναλαμβάνουν οι εργαζόμενοι, λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Εντοπίστηκε από όλους τους εργαζόμενους το πρόβλημα της χρόνιας και μεθοδευμένης απαξίωσης του μηχανολογικού και τεχνικού  εξοπλισμού, που σε συνδυασμό με την προαναφερόμενη υποστελέχωση στερεί από τον λαό πολύτιμες υπηρεσίες, με συνέπεια αυτές σήμερα να ανατίθενται σε διάφορους εργολάβους με υψηλό κόστος.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την «κινητικότητα» των εργαζομένων που προωθείται στο Δημόσιο και την Τοπική Διοίκηση. Επανέλαβαν το αίτημα της πλήρους κάλυψης του προβλεπόμενου Οργανισμού, έστω και αν αυτός στο πλαίσια της ακολουθούμενης πολιτικής υπολείπεται κατά πολύ, έναντι των αναγκών. Η υποψήφια Περιφερειάρχης, αφού σημείωσε ότι συμπίπτουν οι διαπιστώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με αυτές των εργαζομένων και ότι τα παραπάνω αιτήματα τα έχει διεκδικήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» σθεναρά όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα και έξω από το Περιφερειακό συμβούλιο, δεσμεύτηκε στην συνέχιση αυτής της στήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, όποια κι αν είναι η θέση στην οποία θα τάξει ο λαός την παράταξή της στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Επίσης, σε σύσκεψη προετοιμασίας του αγώνα στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς στις 16 Ιανουαρίου αναφέρθηκε στην επιδείνωση της ζωής των πολλών και τόνισε: «Μπορεί ο λαός μας να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο και να φέρει τα πάνω κάτω, να βάλει πάνω τις ανάγκες του και κάτω τα κέρδη των λίγων».

Στο νησί που γέννησε πρωτοπόρους διανοητές και αγωνιστές του Ριζοσπαστισμού και των σοσιαλιστικών ιδεών και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά εφημερίδα «Εργάτης», η Αλεξάνδρα Μπαλού εξήρε τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού της Κεφαλονιάς, μίλησε με σεβασμό γι' αυτές, συγκινημένη κιόλας αφού εκεί μεταπολεμικά είχαν εκτελεστεί συντοπίτες της-αγωνιστές της Αριστεράς από τη βόρεια Κέρκυρα.

Κάλεσε τους πολίτες με την επιλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να εκφράσουν και την αγανάκτηση που νιώθουν για όσα βιώνουν και την απογοήτευση που τους γέμισαν οι εκμεταλλευτές της ψήφου τους και την καταδίκη της πολιτικής που τους βασανίζει.

«Με τον νου και την καρδιά, να σηκώσουμε ανάστημα για τη ζωή που μας αξίζει», κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr