Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Σε τέσσερις χώρους βασικών υπηρεσιών στους πολίτες της Λευκάδας περιόδευσε το πρωί της Τρίτης 22 Ιανουαρίου κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, φέρνοντας στην επιφάνεια σοβαρά προβλήματα που η απερχόμενη περιφερειακή Αρχή και οι άλλοι υποψήφιοι του συντηρητικού χώρου είτε αποκρύπτουν και αποσιωπούν είτε δεν θεωρούν ζητήματα προτεραιότητας και παραπέμπουν στο αόριστο μέλλον τη λύση τους.

Σε συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας στην περιοχή της Βασιλικής αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός.

Φάνηκε η εγκατάλειψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με τα περισσότερα περιφερειακά ιατρεία να έχουν κλείσει, λόγω της μετακίνησης των γιατρών στο Νοσοκομείο Λευκάδας για να «μπαλωθούν» κάπως οι ανάγκες του, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας, όπως η ακαταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων, η υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, η εντατικοποίηση της δουλειάς για να «βγαίνουν» οι εφημερίες, με συνέπεια να αδυνατούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν την άδεια τους και τα ρεπό, καθώς και η ακαταλληλότητα των ασθενοφόρων, λόγω παλαιότητας.

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Μαραντοχώρι, στο νότιο μέρος του νησιού, αναδείχθηκε η υποχρηματοδότηση ακόμα και για βασικά ζητήματα της καθημερινότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι βάζουν από την τσέπη τους χρήματα για να έχουν επάρκεια σε αναλώσιμα, όπως καθαριστικά, χρήσιμα για την καθημερινότητα στην υπηρεσία τους, ενώ ο διαγωνισμός για την καθαριότητα του κτιρίου έχει μείνει για μία ακόμη φορά άκαρπος. Το δε κτίριο δεν παύει να θεωρείται ακατάλληλο, λόγω παλαιότητάς του, παρά τις όποιες επιμέρους παρεμβάσεις έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ακολούθησε συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στον Δήμο της Λευκάδας. Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν για δεύτερη μέρα σε τετράωρη στάση εργασίας για μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η μη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας από το 2018. Η επιχειρούμενη κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος και των ΒΑΕ, η μη επαρκής συντήρηση των αυτοκινήτων του Δήμου, καθώς και η εντατικοποίηση της δουλειάς λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών, συζητήθηκαν αναλυτικά, μαζί με άλλα, επιμέρους προβλήματα.

Αποκαλύφθηκε σε όλη της την έκταση η μερική ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου, όπως το δημοτικό νεκροταφείο Λευκάδας και η διαχείριση του δεματοποιητή απορριμμάτων του νησιού.

Δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για την απολύμανση των απορριμματοφόρων, αλλά ούτε και φοριαμός για να αλλάζουν οι εργαζόμενοι.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Λευκάδας, αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το προσωπικό και οι ασθενείς. Το νέο νοσοκομείο, που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να το λειτουργήσουν με υποστελεχωμένα τμήματα και κλινικές, με δυσμενείς συνέπειες φυσικά όχι μόνο στην υγεία τους, αλλά και στην επάρκεια των υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού και τα άλλα στελέχη της παράταξης επισήμαναν ότι τα προβλήματα σχετίζονται, προφανώς, με την κεντρική πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου. Για τον λόγο αυτό περικόπτονται κονδύλια και δαπάνες για την Υγεία του λαού, ενώ παράλληλα ανοίγονται δρόμοι για τη μετατροπή της, σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό, σε πανάκριβο εμπόρευμα, με τη συνδρομή τοπικών-περιφερειακών Αρχών.

Η επικεφαλής και τα άλλα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν να καταδικάσουμε εκλογικά τους συνδυασμούς που υλοποίησαν την αντιλαϊκή πολιτική στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Να κάνουμε κριτήριο ψήφου τη ζωή μας συνολικότερα, που ολοένα και χειροτερεύει εξαιτίας της πολιτικής που έχει βασικό γνώμονα την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr