Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Τον ΟΑΕΔ της Κέρκυρας και τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, στην πόλη του νησιού, επισκέφτηκε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής την υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, μεταφέροντας αγωνιστικό μήνυμα.  

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους περιστράφηκε γύρω από την έλλειψη προσωπικού, αλλά και από τις διαφορετικές εργασιακές σχέσεις που υπάρχουν σε ορισμένες υπηρεσίες. Αυτή η κατάσταση διαμορφώνει εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, οι οποίοι αν και εκτελούν την ίδια εργασία έχουν άλλα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης επισήμανε την ανάγκη να καλυφθούν όλες οι θέσεις με μόνιμο προσωπικό και να μην γίνεται ανακύκλωση της ανεργίας μέσω των βραχυχρόνιων προγραμμάτων εργασίας. Τις θέσεις αυτές άλλωστε έχει υποστηρίξει και από τη θέση του συνδικαλιστικού στελέχους στον χώρο των Τραπεζών ως μέλος της διοίκησης της ΟΤΟΕ, αλλά και ως μέλος της ΓΣΕΕ.

Συζήτησε, επίσης, για το οξύ στα Ιόνια νησιά πρόβλημα της ανεργίας τους μήνες που δεν υπάρχει τουριστική κίνηση. 

Την ιδια μέρα, το απόγευμα, η επικεφαλής της παράταξής μας συνάντησε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κέρκυρας και συζήτησαν τα πιο σοβαρά από τα προβλήματα που απασχολούν τους γονείς και τους μαθητές στη δημόσια Εκπαίδευση. Όπως ήταν φυσικό, ιδιαίτερη ανησυχία εκφράστηκε σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που θα μετατρέψει το σχολείο σε ένα ακόμη πιο σκληρό και άκρως ανταγωνιστικό εξεταστικό κέντρο. Η Αλεξάνδρα Μπαλού επισήμανε τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, που θα έχει ως στόχο την ολόπλευρη παροχή γνώσης και εφοδίων.

Επίσης, τους μετέφερε την εμπειρία της από τις περιοδείες της σε σχολεία του νησιού και την κατάσταση στην οποία αυτά βρίσκονται, αναζητώντας τρόπους για την ανάδειξη των προβλημάτων και τη διεκδίκηση λύσεων σε βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν και θα μείνει σταθερά στο πλευρό τους.

Θυμήθηκε κινητοποιήσεις την περίοδο που ακόμα ήταν μαθήτρια στην Κέρκυρα και επισήμανε: Ο αγώνας πάντα φέρνει αποτελέσματα!

Λίγες ημέρες αργότερα, σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων επανέφερε το θέμα των παρεμβάσεών της το 2018 στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης κατάλληλης σχολικής στέγης σε όλα τα νησιά μας. 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr