Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Η περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού και άλλων στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων στην πόλη της Κέρκυρας τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου κάλυψε βασικές για τη ζωή της πόλης και των κατοίκων της υπηρεσίες.

Παντού τη δέχθηκαν με χαρά και την ενθάρρυναν να συνεχίσει με ορμή τον δίκαιο αγώνα. Στο ΙΚΑ, στην 1η ΤΟΜΥ, στη ΔΕΗ, στη ΔΕΥΑΚ, άκουσε και μίλησε για όλα τα κυρίαρχα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και έχουν επίπτωση στη ζωή και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Διαπιστώθηκε ως σοβαρότερο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού σε διάφορες υπηρεσίες, η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην έγκαιρη εξυπηρέτηση και τη διεκπεραίωση των υποθέσεων όσο και στις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων στους χώρους αυτούς.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στις Φοιτητικές Εστίες των πρωτοετών φοιτητών και στα γραφεία της Φοιτητικής Μέριμνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα βελτίωσης των όρων διαβίωσης των φοιτητών του νησιού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Αλεξάνδρα Μπαλού και μέλη της παράταξης επισκέφθηκαν το ΙΕΚ Κέρκυρας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κέρκυρας, όπου το κλιμάκιο συζήτησε με μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς. Είναι οξύ το ζήτημα του κτιριακού προβλήματος του σχολικού συγκροτήματος στο προάστιο Μαντούκι, που φιλοξενεί περίπου 1.000 μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς. Η ανέγερση ενός νέου σχολικού κτιρίου, με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, είναι απολύτως αναγκαία, όπως ειπώθηκε. Επανειλημμένα έχει ζητηθεί από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα μαθητικά συμβούλια και από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας η παρέμβαση του κράτους και του Δήμου, ώστε μέχρι να φτιαχτεί το νέο σχολείο να λυθούν τα τεράστια προβλήματα  του υπάρχοντος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει θέσει πολλές φορές το θέμα των κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων, αλλά και του συγκεκριμένου συγκροτήματος, στο περιφερειακό συμβούλιο. Ωστόσο, η απερχόμενη περιφερειακή Αρχή ούτε σε αυτό το ζήτημα δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς, αν και παραδέχθηκε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.

Συνεχίζουμε λοιπόν... Θέλει μεγαλύτερο, καλύτερο αγώνα!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr