Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου συναντήθηκε στην πόλη της Κέρκυρας, σε «συμμαχικό» κλίμα,  με το διοικητικό συμβούλιο του κλαδικού σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και τα διοικητικά συμβούλια των αντίστοιχων επιχειρησιακών σωματείων που υπάρχουν σε ξενοδοχεία στο μεγαλύτερο σε πληθυσμό και τουριστική κίνηση νησί του Ιονίου.

Η συζήτηση εστιάστηκε, φυσικά, στην κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο του Τουρισμού, που θεωρείται η ατμομηχανή της οικονομικής-καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού και οι εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων συνέπεσαν στη διαπίστωση ότι την ίδια στιγμή που μαζί με τις αφίξεις αυξάνονται τα κέρδη για τους μεγάλους ελληνικους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, οι εργαζόμενοι στον κλάδο βιώνουν τεράστια εντατικοποίηση της εργασίας. Συγχρόνως, αρκετά ξενοδοχεία οφείλουν στους εργαζόμενους δεδουλευμένα μηνών, δώρα και επιδόματα.

Το παράδειγμα του Τουρισμού στην Κέρκυρα είναι χαρακτηριστικό για το ότι η ανάπτυξη που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν είναι για όλους...

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζει, από την πλευρά της, να παρέχει επιχορηγήσεις σε ξενοδοχεία!

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συνδικαλίστρια και η ίδια και μέλος και της διοίκησης της ΓΣΕΕ στο παρελθόν, τάχθηκε ολόψυχα μαζί με τους ξενοδοχοϋπάλληλους. Παλαιότερα είχε και με τη συμμετοχή της ενισχύσει κινητοποιήσεις τους. Έδειχνε ότι ένιωθε μέρος του κινήματός τους, όπως είπε αργότερα ένας από τους συνδικαλιστές. Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και την ίδια στο τιμόνι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας θα έχουν έναν πολύτιμο σύμμαχο!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr