Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Η Αλεξάνδρα Μπαλού το Σάββατο 26 Ιανουαρίου επισκέφθηκε στην Κέρκυρα τους χώρους  του ιδιωτικοποιημένου πλέον αεροδρομίου της Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας» και το εργοτάξιο του αεροδρομίου, στο οποίο εργάζονται δεκάδες οικοδόμοι.

Συζήτησε με τους εργαζόμενους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής η ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών, υποδομών και γης, όπως γνωρίζουμε, με στόχο/αποτέλεσμα τη γιγάντωση των κερδών μεγάλων, μονοπωλιακών ομίλων.

Η γερμανική Fraport εκμεταλλεύεται πια κι άλλα αεροδρόμια στα Ιόνια νησιά και συνολικά 14 στη χώρα μας και επιχειρεί μάλιστα να φανεί ως ευεργέτης επειδή ανακαινίζει τους χώρους του αεροδρομίου. Υποστηρικτές της υποψήφιας Περιφερειάρχη κυρίας Ρόδης Κράτσα στην Κέρκυρα την εκθειάζουν, μάλιστα, αδιάντροπα. Είναι ξεκάθαρο ότι τα κέρδη που θα αποκομίζει η Fraport -και μάλιστα με κρατικές εγγυήσεις- είναι τεράστια και δαπανώνται κονδύλια όχι για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών για φθηνές μεταφορές, αλλά για ακόμη περισσότερα κέρδη, σημείωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων σε ανακοίνωσή της.

Η παράταξή μας επανήλθε στο θέμα. Σε μεταγενέστερη ανακοίνωσή της σημείωνε για τα έργα που γίνονται στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου και σε άλλα αεροδρόμια από τη Fraport:

«Ενώ υποτίθεται πως η χώρα δεν έχει πόρους για δημόσιες επενδύσεις, η Fraport έχει λάβει από εγχώρια ελληνική τράπεζα δάνειο 285 εκατ. ευρώ και διάρκειας 40 ετών για τα έργα αναβάθμισης 14 αεροδρομίων, με ευνοϊκότατους όρους που ούτε να διανοηθούν δεν μπορούν οι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και άλλοι μικροεπιχειρηματίες των Ιονίων νήσων».

Εμείς να θυμίσουμε εδώ ότι η απερχόμενη πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου, για να μην αντιταχθεί εμπράκτως,  είχε... εφεύρει την ιδέα να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, προφανώς αντίστοιχο σε δεσμευτικότητα μ' εκείνο που είχε κάνει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για το τρίτο μνημόνιο!  

«Η περιφερειακή Αρχή, στηρίζοντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει επί της ουσίας και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων όσο και αν προσπαθεί να δείξει ότι διαφωνεί σε κάποιες από αυτές ή στους όρους με τους οποίους γίνονται», ανέφερε η Αλεξάνδρα Μπαλού, προσθέτοντας εύστοχα: «Από την άλλη, οι υποψήφιοι -με χρίσμα ή χωρίς- που υποστηρίζονται από τη ΝΔ πανηγυρίζουν για την πώληση του αεροδρομίου. Τίποτα από αυτά βέβαια δεν μας κάνει εντύπωση, αφού στο ερώτημα με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κάνει την επιλογή τους»...

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr