Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

ampalou (4)

Με λουλούδια υποδέχθηκαν την Αλεξάνδρα Μπαλού στο λαϊκό προάστιο Γαρίτσα, στην Κέρκυρα, οι φίλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου. Ήταν απροσδόκητα πολλοί. Μια πρωτοβουλία αυτοαπασχολούμενων  της πόλης για συζήτηση με την υποψήφια Περιφερειάρχη ενόψει των εκλογών έγινε ευρύτερα γνωστή και ξαφνικά γέμισε ο χώρος εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Βρετάνια», κοντά στο στάδιο και το αεροδρόμιο της πόλης, όπου είχε οριστεί η συνάντηση.

Όλοι ήθελαν να την ακούσουν ή να τη γνωρίσουν από κοντά για πρώτη φορά και να της σφίξουν το χέρι, να την ευχηθούν, να δηλώσουν στο πλάι της.

Κι όλοι, σχεδόν, ζήτησαν τον λόγο. Για να ρίξουν ιδέες και να της μεταφέρουν από πρώτο χέρι ή με τον δικό τους τρόπο ο καθένας τα βάσανα που ταλανίζουν τις οικογένειές τους, τις συνοικίες τους, την πόλη του νησιού όπου «μάγεμα η φύσις κι όνειρο στην ομορφιά και χάρη», κατά πως λένε οι στίχοι του Διονύσιου Σολωμού που έγραψε τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» στην Κέρκυρα.

Έφυγαν με την πεποίθηση ότι αξίζει ακόμη περισσότερο να διαθέσουν χρόνο και δυνάμεις για την επιτυχία της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σύμφωνα με τον Νίκο Καζαντζάκη, άλλωστε, είναι νίκη ο αγώνας για τη νίκη, όταν είναι για το δίκιο.

Το μαρτυρικό κερκυραϊκό νησάκι Λαζαρέτο δεν φαινόταν από την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Βρετάνια», αλλά οι φυλακές της Κέρκυρας, όπου υπέφεραν εκατοντάδες αγωνιστές της Αριστεράς για τα δικαιώματα του λαού, ήταν πολύ κοντά. Η Γαρίτσα δεν αποτελεί πια το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Κέρκυρας, όπως κάποτε που υπήρχε το εργοστάσιο «Δεσύλλα». Πολλά έχουν αλλάξει. Λιγοστοί είναι πια οι βιομηχανικοί εργάτες. Ούτε ακούγονται φωνές απόγνωσης και διαμαρτυρίας πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές, που κρατούσαν ξάγρυπνες τις οικογένειες του προαστίου.  Όμως ο λαός στο μεγάλο αυτό λαϊκό προάστιο έχει μείνει λαός!

- Έτσι μου 'ρχεται να πάω να φτιάξω από τώρα ένα πανό να το σηκώσουμε κάποια στιγμή στον δρόμο για το αεροδρόμιο, ακούστηκε να λέει ένας οικοδόμος φεύγοντας από την τρίωρη, σχεδόν, αισιόδοξη σύσκεψη.

- Και τι να γράψουμε; τον ρώτησε φίλος του.

- Όλοι «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλεξάνδρα Μπαλού.

- Ούτε Γαλιατσάτο ούτε Κράτσα, να γράψουμε, πετάχτηκε μια γυναίκα. Όλοι με την Αλεξάνδρα Μπαλού, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αυτό να γράψουμε!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr