Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

 Η Αλεξάνδρα Μπαλού επισκέφθηκε την Ιθάκη την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Πρώτος σταθμός της ήταν ο χώρος όπου στεγάζονται τα σχολεία της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνάντησή της με τους εκπαιδευτικούς κυριάρχησαν θέματα που αναδεικνύουν τον ταξικό προσανατολισμό του σχολείου, όπως αυτός ενισχύεται με την τελευταία πρόταση νόμου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα Λύκεια. Επίσης, συζητήθηκε ο απαράδεκτος νέος τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών, το προσοντολόγιο, η απομάκρυνση από το βασικό πτυχίο, αλλά και η ομηρία των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που καλύπτουν κάθε χρόνο τα τεράστια κενά της Εκπαίδευσης, καθώς αυτά απασχολούν λίγο-πολύ ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα στα Ιόνια νησιά.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με το προσωπικό της βάρδιας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Ιθάκης. Ακούγοντας το προσωπικό, σημείωσε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, που έχουν να κάνουν με την κατάργηση του Σώματος της δασοπυρόσβεσης και την απόσπαση σοβαρών δυνάμεων στη φύλαξη των αεροδρομίων. Δυνάμεων που λείπουν από τα καθημερινά πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα. Η λειψανδρία και τα εξαντλητικά ωράρια την καλοκαιρινή περίοδο καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνες τις συνθήκες εργασίας των ανδρών του Σώματος.

Κατά την περιοδεία της στην Ιθάκη, η υποψήφια Περιφερειάρχης  επισκέφθηκε ακόμη τους χώρους του ΚΑΠΗ του Δήμου Ιθάκης και τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου.

Παρόντες στην περιοδεία και στις συναντήσεις με τους εργαζόμενους ήταν ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ιθάκης Δημήτρης Μιχαλόπουλος και άλλα στελέχης της παράταξης. Κοινή η διαπίστωση: Παντού συνάντησαν θερμή υποδοχή και εκτίμηση!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr