Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

 

Στο Ληξούρι και σε άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς των ανυπότακτων, αγωνιστικών παραδόσεων βρέθηκε στις 13 Μαρτίου η υποψήφια Περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξάνδρα Μπαλού.

Συνοδευόμενη από άλλα στελέχη της παράταξης πραγματοποίησε επίσκεψη σε εργασιακούς και άλλους χώρους, όπου συνομίλησαν με τους πολίτες για τα προβλήματα του τόπου που ωραιοποιεί ή και διαστρεβλώνει και αποκρύβει η απερχόμενη περιφερειακή Αρχή.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Παλικής, καθώς και το ΚΕΠ στο Ληξούρι. Η συζήτηση με τους εργαζόμενους εστιάστηκε στον χαρακτήρα των τοπικών εκλογών, στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στην ακόμη απαράδεκτη κατάσταση του συνόλου των υποδομών που είχαν πληγεί από τους σεισμούς το 2014.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού επισκέφτηκε στη συνέχεια τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου. Στο Γηροκομείο τόνισε ότι για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αποτελεί άμεση προτεραιότητα το θέμα της φροντίδας και της περίθαλψης των ηλικιωμένων. Ανέδειξε, με παραδείγματα, τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και των τοπικών-περιφερειακών Αρχών στον τομέα αυτό. Επίσης, σημείωσε την υπεύθυνη που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα αυτό, παρά τις αντιξοότητες,.

Επιπλέον, επισκέφθηκε στο Ληξούρι το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ της πόλης. Το οξύ κτιριακό πρόβλημα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων. «Η σχολική κοινότητα», ανέφερε, «πρέπει να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει άμεσα νέο σχολικό συγκρότημα στο Ληξούρι και άμεση ενίσχυση – αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων που έχουν κριθεί ακατάλληλα, λόγω των  σεισμών». Ακόμα, σχετικά με τα προβλήματα του μηχανουργείου στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου,  τόνισε ότι «παίζεται ένα άθλιο παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης – Δήμου και Περιφέρειας σχετικά με το ποιος έχει της ευθύνη για την αποκατάσταση του κτιρίου αυτού». Το παιχνίδι αυτό, μάλιστα, «παίζεται στις πλάτες» γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών. Σημείωσε ότι πέντε και πλέον χρόνια μετά τους σεισμούς δεν έχει γίνει καμία απολύτως πρόοδος σχετικά με τα έργα αυτά, καθώς «είναι προφανές ότι σχολεία και άλλες υποδομές δεν αποτελούν προτεραιότητα, σε αντίθεση με έργα που αφορούν στην ενίσχυση της κερδοφορίας του τουριστικού κεφαλαίου».

Η περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού στην Κεφαλονιά περιελάμβανε την ίδια ημέρα και συγκέντρωση στο καφενείο της Αγίας Θέκλης. Στη συζήτηση με τους κατοίκους τέθηκαν τα θέματα-προβλήματα του οδικού δικτύου, του νεκροταφείου, της εκκλησίας και του γυμνασίου της Αγίας Θέκλης.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου η υποψήφια Περιφερειάρχης περιόδευσε στη Σάμη. Εκεί επισκέφθηκε τους χώρους του Λιμεναρχείου και το ταχυδρομείο. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα ΚΕΠ της περιοχής και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Ακόμη, πήγε στο χωριό της Αγίας Ευφημίας και συζήτησε με κατοίκους του σε καφετέρια του χωριού.

Αργότερα, συζήτησε με ιδιαίτερη χαρά με τους συναδέλφους της εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας στο Αργοστόλι, αφού ήταν και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας τους (ΟΤΟΕ) και γνωρίζει «από πρώτο χέρι» τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ήταν στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Εκεί έγινε η παρουσίαση τεσσάρων από τους υποψηφίους του περιφερειακού ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ο λαός της Κεφαλονιάς θα δώσει ηχηρή απάντηση σε όσους διέψευσαν τις προσδοκίες του τα τελευταία και τα προηγούμενα χρόνια.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr