Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

 Το Αργοστόλι και οι επαφές που είχε με εργαζόμενους σε διάφορες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες την Τρίτη 12 Μαρτίου, από κοινού με άλλα στελέχη της παράταξης, ενέπνευσαν την Αλεξάνδρα Μπαλού να κλείσει την περιοδεία της εκεί με μια μεστή, αισιόδοξη δήλωση:

«Ο λαός μπορεί και πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα να διεκδικήσει ό,τι του ανήκει. Να ενισχύσει τη ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’. Να έχει έναν φίλο και σύμμαχο την επόμενη μέρα... Σ' αυτή τη μάχη νικητής να αναδειχθεί ο λαός».

Επισκέφτηκε στο Αργοστόλι:

- Τους εργαζόμενους του Δήμου Κεφαλονιάς που στεγάζονται στο «Ξενία».

- Τη Διαδημοτική επιχείρηση.

- Τον «Απόπλου», το κέντρο πρόληψης της  χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

- Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου

- Το Γενικό Νοσοκομείο.

- Το Δημοτικό Γηροκομείο, που στεγάζεται «προσωρινά», όπως λέγεται, σε κτίριο της Μονής του Αγίου Ανδρέα.

- Τα χωριά Φαρακλάτα και Διλινάτα.

Γενική ήταν η διαπίστωση για όλους τους χώρους των παραπάνω υπηρεσιών ότι η υποστελέχωση και  η υποχρηματοδότηση οδηγούν σε άλλα προβλήματα, όπως η εντατικοποίηση και η αδυναμία εξυπηρέτησης του κοινού. Οι απαράδεκτοι χώροι στέγασης των δημοτικών υπηρεσιών και εργασίας των εργαζομένων σε αυτές, όπως στο «Ξενία», καθώς και τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομεία, που προστίθενται στα προβλήματα των κτιριακών υποδομών του, προϋπάρχοντα ή πολύ μεγαλύτερα μετά τους σεισμούς του 2014, κυριάρχησαν στις συζητήσεις.

Όλα αυτά δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί στο ελάχιστο, παρά το γεγονός ότι οι λαϊκοί φορείς και η «Λαϊκή Συσπείρωση» τα έχουν θέσει κατ' επανάληψη στους αρμόδιους κρατικούς και τοπικούς φορείς.

Ειδικά για το νέο Δημοτικό Γηροκομείο,  όπου το νέο κτίριο με 140 κλίνες και πτέρυγα για πάσχοντες από Αλτσχάιμερ και άλλες δύσκολες ασθένειες είναι κατά 98% έτοιμο, η μετεγκατάσταση δεν ξεκινά γιατί δεν προσλαμβάνεται το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό που πρέπει να στελεχώσει τη νέα δομή που θα προκύψει από αυτή τη μετακίνηση. Δεν προβλέπονται μόνιμες προσλήψεις, αλλά μόνο δίμηνες συμβάσεις ή εργαζόμενοι από κοινωφελή προγράμματα!

Για την δομή του «Απόπλου» η νεοδημοκρατική δημοτική Αρχή,  αποδεικνύοντας στην πράξη πως αντιλαμβάνεται την πρόληψη από την χρήση εξαρτησιογόνων  ουσιών, δεν εμφανίζεται ούτε καν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Δν παρέχει υλική στήριξη και χρηματοδότηση. Επίσης, η απουσία ψυχίατρου από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς δυσχεραίνει την τεράστια προσπάθεια του προσωπικού του «Απόπλου» για ολοκληρωμένη θεραπεία.

Κάθε τοπικό πρόβλημα που βασανίζει το λαό, είναι έκφραση της κεντρικής αντιλαϊκής  πολιτικής, επισήμανε η Αλεξάνδρα Μπαλού. Η κατάσταση στις δομές αυτές της Κεφαλονιάς επιβεβαιώνει ότι όλες οι βασικές λαϊκές ανάγκες είναι όχι μονάχα η τελευταία έγνοια των κυβερνήσεων και των περιφερειαρχών  και δημάρχων που υποστηρίζουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των λίγων, αλλά είναι και  τελευταίες στη λίστα των μεγάλων χρηματοδοτικών πακέτων που διαχειρίζονται...

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr