Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Στη Λευκάδα, τον «Ιόνιο διάπλατο γιαλό» του Άγγελου Σικελιανού που διακήρυσσε ότι «δεν είναι χίμαιρα να καβαλάς το όνειρο», η Αλεξάνδρα Μπαλού απευθύνει σήμερα το ρεαλιστικό μήνυμα ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων» διεκδικεί την ανάδειξή της σε ηγετική δύναμη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τις 26 Μάη, καθώς συναντά την ολοένα και μεγαλύτερη επιδοκιμασία των πολιτών.

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων του συνδυασμού με το κόκκινο γαρύφαλλο θα απευθύνει χαιρετισμό, απόψε, σε συγκέντρωση που οργανώνει η Οργάνωση Λευκάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην κεντρική πλατεία της πόλης του νησιού.

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τους άλλους: Εκείνοι στοιχίζονται με τα συμφέροντα των λίγων και χορτάτων, εμείς στοιχιζόμαστε με τα συμφέροντα των πολλών που παράγουν τον πλούτο», τόνισε για τους προσκυνημένους στα μεγάλα συμφέροντα περιφερειακούς συνδυασμούς τις προηγούμενες μέρες, μιλώντας σε εργαζόμενους σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας. Αυτό αναμένεται να υπογραμμίσει και σήμερα στο νησί των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, όπου η κυβέρνηση προσπάθησε χθες να στήσει προεκλογική φιέστα, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας, κάνοντας πως αγνοεί την αδυναμία ικανοποιητικής λειτουργίας του και τις τεράστιες ελλείψεις του τομέα της Υγείας στο νησί, λόγω της έντονης υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

Η αποφασιστική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες των νησιών μας αποτελεί για τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», ως γνωστόν, απόλυτη προτεραιότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Λευκάδα μετά τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου, για την οποία χρειάστηκαν πολλοί αγώνες, παραμένουν κενές 100 σχεδόν οργανικές θέσεις από αυτές που αντιστοιχούσαν στον πετσοκομμένο το 2012 κανονισμό λειτουργίας του παλαιού, εξαιρετικά ανεπαρκούς νοσοκομείου. Συγχρόνως, συνεχίζονται οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και αναλώσιμα του νοσοκομείου, η τεχνική υπηρεσία έχει αποψιλωθεί και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες έχουν διαλυθεί, ενώ η κατάσταση στις πρωτοβάθμιες δομές Υγείας, όπως το Κέντρο Υγείας της Βασιλικής, το πολυιατρείο του ΙΚΑ, το Κέντρο για ψυχικά νοσήματα και τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία, είναι πραγματικά τραγική.

logo2

Ακριβώς αυτή η κατάσταση ώθησε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο της Λευκάδας να πρωτοστατήσουν, χθες, σε δυναμική διαδήλωση των εργαζομένων του νησιού για τη διεκδίκηση όσων απαιτούνται και δεν παρέχονται, ενώ υποτίθεται ότι αναβαθμίζεται το σύστημα της δημόσιας Υγείας. Μαζί τους, ανάμεσά τους, ήταν στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων».

Για όλα αυτά ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, αποδεικνύοντας άλλη μία φορά την απόλυτη υποταγή του σ' αυτούς που του έδωσαν το χρίσμα, δεν βρήκε μία λέξη, έστω, να ψελλίσει!  

«Διαβεβαιώνουμε ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου και ευχόμαστε στους γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και στη διοίκηση κάθε επιτυχία στην υποστήριξη της δημόσιας Υγείας στις καλύτερες συνθήκες που υπάρχουν πλέον», περιορίστηκε να πει ανερυθρίαστα, ενώ οι εργαζόμενοι διαδήλωναν εξηγώντας ότι το νέο νοσοκομείο, που εντάχθηκε σε επιχορηγούμενο πρόγραμμα το 2007, δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει ικανοποιητικά. Άξιος ο μισθός του!

Κατά τα άλλα, επιδόθηκε σε ανέξοδες υποσχέσεις για τη νέα ζεύξη, τις λιμενικές - τουριστικές εγκαταστάσεις στο Νυδρί, το Θέατρο, τη στέγαση του Ιονίου Πανεπιστημίου, την κατασκευή του υδατοδρομίου, τη λιμνοδεξαμενή στην Εγκλουβή και τον άξονα Βορρά - Νότου από τη Λευκάδα στη Βασιλική, παραλείποντας να αναφέρει ότι με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας η κυβέρνηση έχει εντάξει σε διαδικασία fast track, ως ενέργεια στρατηγικού χαρακτήρα για τη Λευκάδα, μόνο την επένδυση πολυτελείας Vip Club του Ρώσου μεγιστάνα που απέκτησε τον Σκορπιό!

Την υποτίθεται περιβαλλοντική επένδυση, δηλαδή, την οποία οι χρυσοκάνθαροι συνδυασμοί υπερψήφισαν στο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «ΑΝΑΣΑ», όπως και αυτοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων», αρνήθηκε να το πράξει και παραιτήθηκε από την «ΑΝΑΣΑ» των μεγάλων συμφερόντων καταγγέλοντας «μαφιόζικη ανάπτυξη»!

Λέξη από τον κ. Γαλιατσάτο και για τη σκανδαλώδη μεταφορά το 2018 στο Υπερταμείο προς... "αξιοποίηση" 80 δημόσιων ακινήτων σε όλη τη Λευκάδα, μαζί και του κτιρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας!

Ξέχασε και κάτι άλλο να πει στον προεκλογικό απολογισμό του στους Λευκαδίτες ο κ. Γαλιατσάτος, αν και το διέπραξε μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα. Ξέχασε να πει οτιδήποτε, το παραμικρό, για μιαν απόφαση που ως περιφερειάρχης υπέγραψε μόλις την περασμένη εβδομάδα, τις 7 Μάη συγκεκριμένα. Μια απόφαση με την οποία, ενώ βασικές κοινωνικές υποδομές του νησιού καταρρέουν, τετράστερο ξενοδοχείο της Λευκάδας επιχορηγείται από την Περιφέρεια με το 40% κόστους εκσυγχρονισμού του 0,885 εκατ. ευρώ!... Οπωσδήποτε θα το ξέχασε!

lezanta2

Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν για τη ζωή που δικαιούμαστε, είναι η θέση και η απαίτηση της παράταξής μας!

Αυτοί που βρίσκουν στο άψε-σβήσε άφθονα χρήματα για να επιχορηγούν αφειδώς μεγάλες ξενοδοχειακές και άλλες επιχειρήσεις από τα χρήματα που εισφέρουμε δεν βρίσκουν κονδύλια για την πλήρη στελέχωση και χρηματοδότηση του τομέα της Υγείας μας σε κανένα απ' τα νησιά μας...

Μία είναι η απάντηση που αξίζει στις 26 Μάη στους περιφερειακούς συνδυασμούς που κάλυψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τις μεγάλες περικοπές των κοινωνικών δαπανών με τα μπλε, τα πράσινα και τα ροζ μνημόνια: ο συνδυασμός με σήμα το κόκκινο γαρύφαλλο και την Αλεξάνδρα Μπαλού επικεφαλής, η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων»!

Για «να σηκώσουμε τον ήλιο», ας πούμε παραφράζοντας τον Σικελιανό μας, πάνω απ' τα νησιά μας!

Για να αποκτήσουν προτεραιότητα οι ανάγκες του λαού μας!

Για να εργαστεί με γνώμονα τα δικά μας συμφέροντα, αντί για εκείνα των ισχυρών, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων!

syllalitirio Lefkada

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr