Σάββατο, 11 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί της Κέρκυρας είχαν την περασμένη Παρασκευή, στην πόλη του νησιού, η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, ο υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Γ. Μπορμπότης και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος  Βαγγ. Αλαμάνος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες ταξί τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό το οποίο διαπιστώθηκε είναι η προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε το μεταφορικό έργο να συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια.

Η λεγόμενη απελευθέρωση της μεταφοράς, που πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους, έχει ως στόχο τη δημιουργία μεγάλων εταιρειών και τη μετατροπή των ιδιοκτητών ταξί σε εργαζόμενους εξαρτώμενους από αυτές τις εταιρείες.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισήμανε τις αρνητικές αναδιαρθρώσεις που έχουν υλοποιηθεί από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και ότι τα όποια μέτρα ελάφρυνσης των ιδιοκτητών ταξί λαμβάνονται μετά από μακρόχρονους και δυναμικούς αγώνες.

Σε τοπικό επίπεδο, τη συζήτηση απασχόλησαν το κυκλοφοριακό, η αδειοδότηση δεκάδων λεωφορείων περιήγησης, η ανάγκη προστασίας της πόλης της Κέρκυρας ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και άλλα συναφή θέματα.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού και τα άλλα στελέχη της παράταξης τόνισαν την ανάγκη για μία ολοκληρωμένη μελέτη, που να αφορά το κυκλοφοριακό της Κέρκυρας, μακριά από αποσπασματικές και πρόχειρες λύσεις βιτρίνας. Η γνώμη των ιδιοκτητών ταξί, των οδηγών λεωφορείων, της Τροχαίας και όλων όσων είναι αρμόδιοι, αλλά και έχουν καλή γνώση του ζητήματος, θα ζητηθεί πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, με τη βοήθεια επιστημονικού φορέα. Υπάρχει επίσης, η ανάγκη της δημιουργίας περιφερειακών χώρων στάθμευσης και της μεταφοράς όσων σταθμεύουν εκεί, με δωρεάν χρήση λεωφορείων, στο κέντρο της πόλης. Το ότι ένα τέτοιο σχέδιο δεν έχει προχωρήσει εδώ και δεκαετίες, δείχνει την έλλειψη κατάλληλου προσανατολισμού των δημοτικών και περιφερειακών Αρχών.

Επίσης, στη συζήτηση επισημάνθηκε η ανάγκη για τη λειτουργία του κλιμακίου ελέγχου του μεταφορικού έργου, που είναι ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε έναν χρόνο συνήθως γίνονται ένας ή το πολύ δύο έλεγχοι από το αρμόδιο κλιμάκιο.

Πολλές από αυτές τις λύσεις, επισήμαναν τα στελέχη της παράταξης, προτείνονται ίσως και από άλλες παρατάξεις, αλλά από την πλευρά τους η επίλυση προσκρούει στη λογική που αντιλαμβάνεται την Κέρκυρα ως εμπόρευμα και όσους ζουν σε αυτήν αναλώσιμους στις ορέξεις της κερδοφορίας των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των tour operators.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr