Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Σε κλιμάκιο της Οργάνωσης Κέρκυρας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, που πραγματοποίησε περιοδεία στην Αστυνομική Διεύθυνση και στο κτίριο διοίκησης του Πυροσβεστικού Σώματος, στην πόλη της Κέρκυρας, συμμετείχε την Παρασκευή 3 Μάη η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση και στη συνάντηση - συζήτηση με τον πρόεδρο του σωματείου αστυνομικών υπαλλήλων Κέρκυρας Ν. Μποζίκη αναδείχθηκαν σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς: Το γεγονός ότι το αστυνομικό τμήμα του ιδιωτικού πλέον αεροδρομίου της Κέρκυρας, με δύναμη 80 αστυνομικούς, στεγάζεται σε 20 τ.μ., ενώ δεν διαθέτει χώρους προσωρινής κράτησης. Το ότι τα περισσότερα οχήματα της αστυνομίας είναι παλαιά και ακατάλληλα, καθώς έχουν κάνει περισσότερα από 400.000 χλμ. Το ότι είναι απλήρωτα τα νυκτερινά των αστυνομικών από τον περασμένο Δεκέμβριο. Το ότι δεν γίνεται οργανωμένη εκπαίδευση των αστυνομικών, για τον λόγο ότι είναι μηδενική η επιχορήγηση από το αρμόδιο υπουργείο για την εκπαίδευση. Επίσης, η Αστυνομική Διεύθυνση δεν έχει τμήμα μεταγωγών, με συνέπεια τις πολλές μεταγωγές να τις κάνουν αστυνομικοί που δεν έχουν καταλλήλς εκπαιδευτεί. Ακόμη, οι συνθήκες στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι άσχημες, δεδομένου ότι εδώ και πέντε μήνες δεν υπάρχουν πια καθαρίστριες. Σαν να μην έφταναν αυτά, υπάρχει μείωση προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, κατά 70 άτομα, με αρνητικές επιπτώσεις, φυσικά, στη δυνατότητα ασφάλειας των πολιτών. Επίσης, αν συγχωνευθούν τα αστυνομικά τμήματα Λευκίμμης και Μπενιτσών θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη νότια Κέρκυρα και ειδικά στην περιοχή Κάβος της Λευκίμμης.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στάθηκε ιδιαίτερα στη διεκδίκηση του επιδόματος παραμεθορίου, που δεν χορηγείται στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας στους παραμεθόριους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Κέρκυρας.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα αναδείχθηκε η έλλειψη μέτρων πρόληψης από το Δήμο και την Περιφέρεια, καθώς το 30% των πυροσβεστικών κρουνών είναι άχρηστοι και η ΔΕΥΑΚ δεν τους επισκευάζει. Συγχρόνως, οι αγροτικοί δρόμοι παραμένουν ακαθάριστοι, ενώ ακόμα δεν έχουν παραληφθεί τα καινούργια πυροσβεστικά οχήματα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού, όπως και ο υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Γ. Μπορμπότης, που επίσης συμμετείχε στην περιοδεία, δεσμεύτηκε να υποστηρίξει δραστήρια, να προβάλλει, να αναδείξει τα αιτήματα των εργαζομένων.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr