Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

1

«Και θέλουμε και μπορούμε!». Αυτό διακήρυξε κατηγορηματικά στη βόρεια Κέρκυρα, την Κυριακή 5 Μαΐου, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων» Αλεξάνδρα Μπαλού, σε συζητήσεις της με πολίτες της περιοχής και χαιρετίζοντας εκδήλωση παρουσίασης του δημοτικού συνδυασμού στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Κάλεσε τον λαό της Κέρκυρας και των άλλων νησιών μας να αποκρούσει τις πιέσεις, τα ψέματα, τους εκβιασμούς, τις συκοφαντίες, την παραπλάνηση, τις κούφιες υποσχέσεις των χρυσοκάνθαρων συνδυασμών και να βαδίσει στην κάλπη στις 26 του μηνός με το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι, αναδεικνύοντας πρώτη δύναμη τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων».

Το ζητούμενο είναι ένα: Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να υπηρετήσει επιτέλους τις λαϊκές ανάγκες, τα συμφέροντα του λαού, πριν απ' όλα στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Στην προσπάθεια υποκλοπής της ψήφου του λαού και αναχαίτισης του αγωνιστικού ρεύματος υπερψήφισης της Αλεξάνδρας Μπαλού και της «Λαϊκής Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», οι γνωστοί υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων διαδίδουν ότι, δήθεν, ο συνδυασμός δεν επιθυμεί να αναλάβει την περιφερειακή Αρχή!

Απαντώντας εξάλλου σε ερωτήσεις πολιτών για το θέμα της σκανδαλωδώς προωθούμενης εξόρυξης υδρογονανθράκων στα ανοιχτά των νησιών μας, η επικεφαλής της παράταξής μας επανέλαβε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων», απ' όποια θέση κι αν βρεθεί την επομένη των εκλογών, θα αγωνιστεί ανυποχώρητα για τη δημιουργία αποτελεσματικού μετώπου αντίστασης του λαού των Ιονίων νήσων στην προδιαγραφόμενη μετατροπή του Ιονίου Πελάγους σε προτεκτοράτο των πετρελαϊκών κολοσσών.

Το βράδυ της Κυριακής η Αλεξάνδρα Μπαλού απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση παρουσίασης του δημοτικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας» στο κεφαλοχώρι Νυμφές, κοντά στο δικό της χωριό. 'Εγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους φίλους της παράταξης και άλλους κατοίκους της περιοχής, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων» στις περιφερειακές εκλογές τάσσονται και στελέχη άλλων δημοτικών συνδυασμών, καθώς και στελέχη που είχαν αναδειχθεί σε υψηλές θέσεις ευθύνης στην Τοπική Διοίκηση της περιοχής με συνδυασμούς υποστηριζόμενους από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση αυτή, όπου βασικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Κ. Ρούσσινος, παραβρέθηκε και χαιρέτισε, επίσης, ο αγωνιστής γιατρός και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μπ. Χαραλάμπους. Συμμετείχαν και έκαναν παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, ο συνταξιούχος τραπεζικός και πρώην διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς στην Κέρκυρα και συνάδελφος της Αλεξάνδρας Μπαλού Ν. Μανάτος, ο αγρότης αγωνιστής πρώην πρόεδρος Νυμφών Γ. Μαλαχάς, η διακεκριμένη καθηγήτρια μουσικής Μαρία Κωλέττη, ο πρόεδρος Αγίου Αθανασίου Αλ. Ρούσσινος, ο δικηγόρος και μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Αλ. Παπαδάτος και ο πρόεδρος Νυμφών Μπ. Βάρθης.

Σε δημόσιες υπηρεσίες και την ΠΙΝ

Τη Δευτέρα 6 του μηνός κλιμάκιο τη παράταξης, με επικεφαλής την υποψήφια περιφερειάρχη Αλεξάνδρα Μπαλού και τον υποψήφιο δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Γ. Μπορμπότη, πραγματοποίησε περιοδεία σε υπηρεσίες του Δημοσίου στην περιοχή Αλυκές, λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας.

Τα στελέχη της παράταξης επισκέφθηκαν τη Διαχειριστική Αρχή, όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορεί να αξιοποιήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Από την πλευρά μας επισημάνθηκε η ανάγκη για χρηματοδότηση έργων και δράσεων που θα προσανατολίζονται στην κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό αποτελεί βέβαια πολιτική απόφαση της εκάστοτε περιφερειακής Αρχής, που καθορίζει τον προσανατολισμό.

Στη συνέχεια έγινε περιοδεία στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ, η οποία στεγάζεται στους χώρους της πρώην Β' ΔΟΥ Κέρκυρας. Ο χώρος  χρειάζεται σοβαρές παρεμβάσεις για να αποκτήσει υγιές και λειτουργικό εργασιακό περιβάλλον, καθώς τα γραφεία των υπαλλήλων έχουν στριμωχτεί ανάμεσα σε χιλιάδες φακέλους με αρχεία και άλλα στοιβαγμένα αντικείμενα -τραπέζια, καρέκλες, ντουλάπια κ.ά.

Η περιοδεία συνεχίστηκε σε άλλες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και κατέληξε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας. Στις συναντήσεις με τους αρμόδιους διευθυντές το ζήτημα που απασχόλησε κυρίως τις συζητήσεις ήταν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Κέρκυρας με τις ανεπαρκείς ή και ακατάλληλες κτιριακές υποδομές, για την επίλυση του οποίου απαιτείται να συμβάλουν  καθοριστικά τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού σημείωσε την ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζει το δημοτικό σχολείο των Παξών, όπως είχε διαπιστώσει στην πρόσφατη επίσκεψή της στο νησί. Ακόμη και η προσωρινή λύση με αίθουσα προκάτ έχει καθυστερήσει. Ζητήθηκε από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης να συμβάλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

Στη συνάντηση με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στην Κέρκυρα. Οι τέσσερις  προκάτ αίθουσες που αναμένονται, θα πρέπει να εγκατασταθούν με συγκεκριμένες διαδικασίες και προδιαγραφές που υλοποιούνται από τον Δήμο Κέρκυρας και απ' ό,τι φαίνεται καθυστερούν. Οι επικεφαλής της παράταξης τόνισαν ότι οι προκάτ αίθουσες θα πρέπει να αποτελούν προσωρινή λύση και ότι θα πρέπει το κράτος να αναλάβει την ευθύνη για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής σε όλη τη χώρα. Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πετούσε την ευθύνη στους Δήμους ενώ και κάποια χρήματα που προορίζονταν για τον σκοπό αυτό «κόπηκαν», ως αντισταθμιστικό για τη μη περικοπή των συντάξεων τον Ιανουάριο του 2019.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι όλες ανεξαιρέτως αυτές οι υπηρεσίες στεγάζονται σε νοικιασμένα κτίρια, για τα οποία δαπανώνται τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν δημόσια κτίρια, με πολλαπλά οφέλη.

Σε δημοτικές υπηρεσίες και παιδικούς σταθμούς

Την Τρίτη 7 του μηνός κλιμάκιο στελεχών της παράταξης, αποτελούμενο από την υποψήφια περιφερειάρχη Αλεξάνδρα Μπαλού, τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Μπορμπότη, τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Μπ. Χαραλάμπους και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, περιόδευσε σε υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας.

Νωρίς το πρωί επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες καθαριότητας στο προάστιο Μαντούκι, όπου έγινε γόνιμη συζήτηση με τους εργαζόμενους. Αναδείχθηκαν τα κυρίαρχα ζητήματα, όπως αυτό της έλλειψης μόνιμου προσωπικού, που έχει ως συνέπεια την εντατικοποίηση της εργασίας και πολλές φορές οδηγεί σε ατυχήματα. Η κοροϊδία της κυβέρνησης, με προκήρυξη προσλήψεων που παραμένει παγωμένη επί δύο χρόνια, στερεί τη νευραλγική υπηρεσία από προσωπικό, ομολογουμένως απαραίτητο. Τονίστηκε το κρίσιμο ζήτημα της συνεχιζόμενης ιδιωτικοποίησης τόσο της αποκομιδής όσο και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την κατάσταση.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Γ. Μπορμπότης κάλεσαν τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια τους την πείρα και να καταδικάσουν τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης. Τόσο η απερχόμενη δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι προηγούμενοι δήμαρχοι έχουν αποκλειστική ευθύνη, γιατί εφάρμοσαν την ίδια πολιτική στον Δήμο, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή των κομμάτων που κυβέρνησαν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πριν και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσαν τους εργαζόμενους, επίσης, να βγάλουν και τα αναγκαία συμπεράσματα για την στάση συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων στα κρίσιμα αυτά ζητήματα, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται διαρκής αγώνας για προσωπικό με μόνιμη σταθερή εργασία. Μόνο έτσι, άλλωστε, μπορεί να σταματήσει το αίσχος των ελαστικών σχέσεων εργασίας που ανακυκλώνει την ανεργία με συμβασιούχους που απολύονται μετά από λίγους μήνες πρόσληψης. Ακόμη, έγινε αναφορά στις θέσεις της παράταξης για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, που πρέπει να αποτελέσει ευθύνη του κράτους και των Δήμων, με κεντρικό σχεδιασμό, καθώς αποτελεί υπόθεση που αφορά τον λαό και την προστασία του Περιβάλλοντος. Σ' έναν τέτοιο σχεδιασμό δεν έχουν θέση οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα κερδίζουν από τα απορρίμματα, ενώ αυτοί που θα «πληρώνουν το μάρμαρο» με τα υπέρογκα τέλη είναι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Στη συνέχεια έγινε περιοδεία σε παιδικούς σταθμούς και στη Διεύθυνση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου. Κι εκεί αναδείχθηκαν σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με την πληθώρα τύπων εργασιακών σχέσεων και την αβεβαιότητα που έχουν οι παιδαγωγοί και το βοηθητικό προσωπικό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν να γίνουν χρόνια και οι ανάγκες «μπαλώνονται» με συμβασιούχους από πόρους του ΕΣΠΑ και με οκταμηνίτες συμβασιούχους των 500 ευρώ.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Γ. Μπορμπότης επισήμαναν ότι ενώ εδώ και χρόνια υπάρχουν ανάγκες για τη δημιουργία νέων δημοτικών παιδικών σταθμών, το κράτος και η ΕΕ δίνουν εκατομμύρια από τα voucher του ΕΣΠΑ σε επιχειρηματίες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, διαθέτοντας ό,τι απομένει για την επιδότηση των δημοτικών παιδικών σταθμών. Προκύπτουν διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών Αρχών, που ενώ στα δημοτικά συμβούλια υπερθεματίζουν την ευαισθησία τους για τις κοινωνικές δομές, στην πράξη αφήσουν κυριολεκτικά να ρημάζουν κρατικά και δημοτικά κτίρια, αντί να τα αξιοποιήσουν και να δημιουργήσουν βρεφονηπιακούς σταθμούς. Συγχρόνως, διαθέτουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια για κτίρια που τα νοικιάζουν για τον ίδιο σκοπό.

Με την περιοδεία της παράταξης στους παιδικούς σταθμούς, η Αλεξάνδρα Μπαλού και τα άλλα στελέχη της έγιναν ίσως οι πρώτοι μάρτυρες των συνεπειών του γεγονότος ότι η προμήθεια τροφίμων έχει «μπλοκάρει», εξαιτίας διαγωνισμού που ο Δήμος όφειλε να έχει ολοκληρώσει. Το πρώτο είδος που διακόπηκε είναι  η τροφοδοσία με ψωμί με το οποίο σιτίζονται τα παιδιά, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος το επόμενο χρονικό διάστημα να ξεμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί και οι κοινωνικές δομές του νομού Κέρκυρας από κάθε τροφοδοσία με κρεατικά, λαχανικά, είδη παντοπωλείου και άλλα βασικά είδη απαραίτητα για τη λειτουργία τους!

Ακολούθησε παράσταση για την αρνητική αυτή εξέλιξη στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, στον οποίο τα στελέχη της παράταξης τόνισαν τη σοβαρή πολιτική ευθύνη της δημοτικής Αρχής.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στις υπηρεσίες και στους εργαζόμενους του Δήμου στο Μαράσλειο Μέγαρο, όπου συζητήθηκαν ανάλογα προβλήματα διαφόρων άλλων κλάδων.

Φωτογραφικό ρεπορτάζ

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση της Κυριακής στη βόρεια Κέρκυρα:

 

2

3

4

5

6

8

9

7

10

11

12

13

14

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr