Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Να αναδείξουν στις 26 Μάη «το κόκκινο γαρύφαλλο πρώτο στην Περιφέρεια». Αυτό κάλεσε τους πολίτες της Λευκάδας η Αλεξάνδρα Μπαλού στη διάρκεια της νέας περιοδείας της στο νησί, αναπτύσσοντας τις θέσεις του συνδυασμού που έχει σήμα του το κόκκινο γαρύφαλλο.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου η επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων περιόδευσε σε εργασιακούς και επαγγελματικούς χώρους στην πόλη της Λευκάδας, ενώ το απόγευμα μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων του χωριού Νικιάνα, στην ανατολική πλευρά του νησιού περί τα εννέα χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Βαγγέλη Βερροιώτη.

Το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου επισκέφθηκε, μαζί και με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας Χρ. Βεργίνη, το κτίριο του νέου νοσοκομείου του νησιού.

Αργότερα περιόδευσε στο Νυδρί, περίπου 16,5 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας, όπου το κλιμάκιο στελεχών της παράταξης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και επαγγελματίες της περιοχής, πολλοί από τους οποίους προετοίμαζαν τα καταστήματά τους εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Αλεξάνδρα Μπαλού και άλλα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μετέβησαν στο Μεγανήσι,  μεγαλύτερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος των Πριγκιπονήσων Λευκάδας. Περιόδευσαν στο Βαθύ, στο Σπαρτοχώρι και στο Κατωμέρι (φωτο στην προτομή του σπουδαίου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Λάμπρου Δάγλα), μαζί και με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Λ. Κουτσαύτη. Επίσης, μίλησαν σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων του νησιού στο Βαθύ.

Το Σάββατο η περιοδεία συνεχίστηκε σε άλλα σημεία του νησιού και συμπεριέλαβε ομιλία στο χωριό Τσουκαλάτες, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού.

Δεν είναι χίμαιρα η νίκη του λαού, επανέλαβε στη νέα περιοδεία της στο νησί η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων νήσων. Στο νησί των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της αφότου η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων την επέλεξε υποψήφια περιφερειάρχη, η Αλεξάνδρα Μπαλού στις 21 Ιανουαρίου είχε ολοκληρώσει την ομιλία της με τον στίχο του Άγγελου Σικελιανού «Δεν είναι χίμαιρα να καβαλάμε το όνειρο», από το ποίημα του μεγάλου Λευκαδίτη ποιητή «Όχι, δεν είναι χίμαιρα». Στη νέα περιοδεία της κάλεσε τους πολίτες της Λευκάδας να πιστέψουν ότι δεν είναι χίμαιρα η ήττα των συνδυασμών που προσκυνούν τα μεγάλα συμφέροντα.

Στην ομιλία της στο Μεγανήσι τόνισε ότι οι προσεχείς εκλογές για την Τοπική Διοίκηση και την Ευρωβουλή έχουν να κάνουν με το σύνολο της πολιτικής κατάστασης και είναι μια ευκαιρία να δώσει ο λαός απάντηση γι' αυτά που τον βασανίζουν και αυτά που δικαιούται, «απέναντι σε εκείνους που φροντίζουν να ζει στο επίπεδο που ζει σήμερα».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, όπως επισημαίνει το meganisitimes.gr, υπογράμμισε: «Εμείς επιμένουμε να λέμε ότι η ψήφος θα πρέπει να είναι ενιαία και στις τέσσερις κάλπες που θα στηθούν και ότι η σύνδεση του πολιτικού με το τοπικό πρόβλημα είναι συγκεκριμένη και καθαρή. Σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθορίζεται πολύ συγκεκριμένα η πολιτική που εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνούν οι κυβερνήσεις για τα μέτρα που ψηφίζονται και έχουν να κάνουν με τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων, τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, την υποχρηματοδότηση της Παιδείας ή της Υγείας και της εμπορευματοποίησης αυτών των κλάδων και αντίστοιχα τη χρηματοδότηση των μεγάλων κεφαλαιακών επενδυτικών σχεδίων. Είναι, δηλαδή, η Ευρωπαϊκή Ένωση η ένωση των επιχειρηματικών κλάδων, η οποία σχεδιάζει την πολιτική που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη. Άρα, ενιαία σχεδιάζουν την πολιτική τους και ενιαία θα πρέπει να απαντήσουμε, δυναμώνοντας και στην κάλπη της Ευρωβουλής το ΚΚΕ, που μπορεί να μην συμφωνείτε σε όλα μαζί του και να έχετε επιφυλάξεις, αλλά ήταν εκείνο που προετοίμασε και ενημέρωσε για τις εξελίξεις και, κυρίως, οργάνωσε και διεκδίκησε την αντίσταση του λαού στα δικαιώματά του. Συνδέεται άμεσα αυτή η ψήφος με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές».

leykada2

Οι περιφερειακές εκλογές, τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, είναι ουσιαστικά η υλοποίηση και εξειδίκευση αυτής της πολιτικής στο επιχειρηματικό κομμάτι, στο αναπτυξιακό, όπως λένε. Με τους νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις -«Καποδίστριας», «Καλλικράτης» και τώρα Κλεισθένης»- ουσιαστικά οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μετατράπηκαν σε μικρές κυβερνήσεις και κράτη... Είναι το μακρύ χέρι του κράτους.

Μεταφέρθηκε στις περιφέρειες η αρμοδιότητα της διαχείρισης των χρηματοδοτικών εργαλείων και της χρηματοδότησης των διαφόρων έργων. Όμως η κατεύθυνση των χρημάτων -που έχει σχέση με την κατεύθυνση της ΕΕ, κυρίως, για να μην πω μοναδικά- προσανατολίζεται στις επενδύσεις. Δηλαδή, σήμερα, στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, με τα γνωστά πεντάστερα και all inclusive, που μπορεί ακόμα να μην έχουν φτάσει στο Μεγανήσι, αλλά όμως αυτή είναι η κυρίαρχη γραμμή στα Ιόνια...

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, κατευθύνονται σε έργα όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων, δηλαδή η ενίσχυση πετρελαϊκών μονοπωλίων σε μία σεισμογενή περιοχή, ανεξάρτητα από τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η συμφωνία. Η παράταξη έχει διαφωνήσει με αυτή την προοπτική, όπως εξήγησε, όχι μόνο γιατί η περιοχή είναι σεισμογενής, όχι μόνο γιατί μπορεί να υπάρξει μια πολύ μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση, αλλά κυρίως γιατί δεν πιστεύει ότι τον ορυκτό μας πλούτο πρέπει να τον διαχειρίζονται και να τον παίρνουν ξένα και ντόπια μονοπώλια.

Για το θέμα της Υγείας

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στάθηκε αναλυτικά στον τομέα των υπηρεσιών Υγείας, τονίζοντας ότι ο τομέας αυτός αποτελεί προτεραιότητα για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων.

Αναφερόμενη στην έλλειψη γιατρού στο Μεγανήσι, επισήμανε: «Το ότι σήμερα στο Μεγανήσι δεν υπάρχει γιατρός, είναι αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησής της. Γιατί όλα γίνονται στη λογική κόστους- οφέλους. Ακόμη και απέναντι στην Λευκάδα δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι γιατροί. Το ίδιο και στην Κεφαλονιά, που ίσως θα ξέρετε ότι είχαμε και παραιτήσεις, ενώ στη Ζάκυνθο είναι κλειστή η ΜΕΘ και πέθαναν τρεις άνθρωποι. Πήγαμε σήμερα στο νέο νοσοκομείο. Είναι ένα πολύ ωραίο κτίριο -και πρέπει βεβαίως να υπάρχουν υψηλών προδιαγραφών παροχές στο λαό. Ωστόσο αυτό το νοσοκομείο θα είναι χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως είναι της Κέρκυρας, που είναι κι αυτό νέο αλλά δεν έχει γιατρούς σε όλες τις κλινικές, καθώς αντίστοιχα και της Ζακύνθου.

Εδώ ποιος είναι ο ρόλος της περιφέρειας; Αυτό που μας λένε, είναι τι θέλετε να κάνουμε; Δεν νομοθετεί ο περιφερειάρχης, δεν νομοθετεί ο δήμαρχος αλλά η κυβέρνηση. Σωστό είναι αυτό. Ούτε κατηγορούμε τον κ. Γαλιατσάτο, την κυρία Κράτσα, τον κ. Σπύρου και όλες τις άλλες δυνάμεις ότι δεν νομοθετούν σωστά. Τους κατηγορούμε όμως και τους θεωρούμε συνένοχους γιατί βάζουν πλάτη στο να περάσει αυτή η πολιτική, λέγοντας ότι ο ρόλος τους εξαντλείται στο να δώσουν 300 ευρώ επίδομα ενοικίου στον γιατρό. Όμως δεν οργάνωσαν και δεν βρίσκονται κοντά σε κανένα αγώνα του λαού των νησιών απέναντι στις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν, διεκδικώντας γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, σταθερές εργασιακές σχέσεις, ακόμη και εκπαιδευτικό προσωπικό για τα σχολεία. Είναι μακριά και έξω, δηλαδή, από τις διεκδικήσεις του κόσμου...».

Κλείνοντας την ομιλία της στο Μεγανήσι σημείωσε την αγωνιστική ιστορία και παράδοση που έχουν το νησί και ολόκληρη η Λευκάδα.

Κάλεσε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα την εκλογική μάχη, ώστε τις 26 του Μάη το κόκκινο γαρύφαλλο -που συμβολίζει τους αγώνες ενός λαού που έρχονται από πολύ μακριά- να είναι πρώτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

leykada

1

2

3

4

5

6

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr