Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Με συγκέντρωση υποψηφίων συμβούλων και άλλων φίλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πόλη της Ζακύνθου ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ η νέα περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού στο νησί του Σολωμού και του Κάλβου.  

Χθες Τρίτη 16 Απριλίου η Αλεξάνδρα Μπαλού, ο υποψήφιος δήμαρχος Φώτης Κόκλας και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κωνσταντίνου μίλησαν σε συγκέντρωση στις Βολίμες.

Στο ημιορεινό αυτό χωριό της Ζακύνθου (φωτο κάτω) αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι συνολικά της ορεινής περιοχής, με την αγοραπωλησία που ετοιμάζεται στο «Ναυάγιο» και τις πυρκαϊές που εκδηλώθηκαν στην ίδια περιοχή, σε συνδυασμό με τη ληστρική και περιβαλλοντολογικά επικίνδυνη για τον λαό προωθούμενη εξόρυξη υδρογονανθράκων στα Ιόνια νησιά.

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων τόνισε ότι η ανταπόκριση που βρίσκει στη Ζάκυνθο ο συνδυασμός με το κόκκινο γαρύφαλλο δημιουργεί προϋποθέσεις νικηφόρας έκβασης της εκλογικής μάχης στο νησί. Όπως είχε αναφέρει σε τοπικό ραδιοσταθμό, ο στόχος στη μάχη για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι ξεκάθαρος: «Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στους συνδυασμούς της πολιτικής που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, να απαλλαγεί από τη λογική του μικρότερου κακού, να συνταχθεί με την αγωνιστική δράση για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Να νικήσουμε. Να βγούμε πρώτοι. Ναι, ο λαός μπορεί να νικήσει!».

 

Επίσης, στις Βολίμες η Αλεξάνδρα Μπαλού, συνοδευόμενη από στελέχη της παράταξης, σε ένδειξη τιμής επισκέφθηκε τον παλαίμαχο βετεράνο κοινωνικό αγωνιστή-κομμουνιστή του χωριού Ηλία Κουρούμαλο-Κακαβά (φωτο στο τέλος), ο οποίος της ευχήθηκε τη νίκη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου η επικεφαλής του συνδυασμού μας είχε επισκεφθεί τον Οργανισμό Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου. Επιβεβαιώθηκε και στηλιτεύτηκε η διαχρονική προσπάθεια των κυβερνήσεων να μειώσουν τη χρηματοδότηση των προνοιακών ιδρυμάτων, να καταργήσουν και να συγχωνεύσουν αναγκαίες δομές, επεκτείνοντας την απασχόληση εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, την στιγμή που προσφέρουν αναντικατάστατο έργο και υπηρετούν διαρκείς ανάγκες των φιλοξενούμενων και των οικογενειών τους.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η ίδια και ο Φώτης Κόκλας μίλησαν σε συγκεντρώσεις στα ορεινά χωριά Κοιλιωμένος και Άγιο Λέοντας. Η συζήτηση με τους κατοίκους ανέδειξε την απόγνωση των κτηνοτρόφων για το κλείσιμο των σφαγείων στο νησί, την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στον Άγιο Λέοντα, καθώς και την υπολειτουργία του τοπικού Ιατρείου.

Το βράδυ της Κυριακής 14 Απριλίου, εξάλλου, είχε επισκεφθεί το χωριό Σκουληκάδο, όπου μαζί με τον Φ. Κόκλα μίλησε σε δύο συγκεντρώσεις σε καφενεία του χωριού, εστιάζοντας στην επίθεση που δέχονται οι αγρότες και οι επαγγελματίες στα δικαιώματά τους, αλλά και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και το επαπειλούμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

Η περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού και άλλων στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων, που υποστηρίζουμε ως ionia-alexandra-balou.gr, περιελάμβανε ακόμη επισκέψεις σε κοινωνικές και δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και επαφές με επαγγελματίες και άλλους εργαζόμενους στην πόλη της Ζακύνθου.   

Το πρωί της Τετάρτης η Αλεξάνδρα Μπαλού, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Διον. Κεφαλληνός και Γ. Κωνσταντίνου και άλλα στελέχη της παράταξης επισκέφθηκαν το Λιμεναρχείο και την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου. Αναδείχθηκαν, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, το οποίο οξύνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και ζητήματα στέγασης και σίτισης που προκύπτουν για τους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται για λίγους μήνες.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας της είναι το νησί του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και του Άγγελου Σικελιανού, η Λευκάδα μας.

zakinthos1


kakavas


BALOU ZAK


AT mpalou zakinthos


stigma mpalou

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr