Τρίτη, 16 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Λάβαμε και σας προσφέρουμε επιπρόσθετο ρεπορτάζ από την περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού και άλλων στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Κεφαλονιά:

Το Σάββατο 13 Απριλίου η επικεφαλής του συνδυασμού μας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων περιόδευσε στην περιοχή Ελειού - Πρόννων.

Στο παραλιακό χωριό Κατελειός στη νοτιοανατολική Κεφαλονιά η Αλεξάνδρα Μπαλού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και επαγγελματίες, οι οποίοι προετοίμαζαν τα καταστήματά τους για την έναρξη της νέας επαγγελματικής, τουριστικής περιόδου. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο τί σημαίνει «καλοκαιρινή σεζόν» και εποχιακή εργασία και ποιες είναι οι επιπτώσεις τους στη ζωή και την υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των μικρών επαγγελματιών, οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονται να εργάζονται νυχθημερόν στα μαγαζιά τους για να αντεπεξέλθουν τόσο στις αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου όσο και στη φορομπηχτική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και στον ανταγωνισμό από μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα.

Η περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού και του κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνεχίστηκε στη Σκάλα, όπου κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής διατύπωσαν την έντονη ανησυχία τους για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Σκάλας - Πόρου και το κόστος της λειτουργίας του, δεδομένου ότι οι αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο έχουν σταματήσει με ευθύνη της δημοτικής Αρχής. Επίσης, αναδείχθηκε από τους κατοίκους το ζήτημα της επικίνδυνης υποστελέχωσης του τομέα της Υγείας, η οποία αφορά όλες τις δομές Υγείας στο νησί, αλλά και την περιοχή της Σκάλας που δεν έχει μόνιμο γιατρό για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της, αλλά ούτε και τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου. Αυτό είναι άλλωστε το αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που εκπορεύεται από την ΕΕ και υλοποιείται πιστά από τις κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση.

Στον Πόρο η Αλεξάνδρα μας συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής για τη συνολική υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της περιοχής.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων παρεβρέθηκε σε σύσκεψη στα Αντυπάτα Πυλάρου, όπου αναδείχθηκε το πρόβλημα της έλλειψης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στις γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής, που έχουν προκύψει από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Η Αλεξάνδρα Μπαλού επισήμανε ότι τα έργα της αντιπλημμυρικής φροντίδας, όπως και αυτά της αντιπυρικής προστασίας και της αντισεισμικής θωράκισης, μπαίνουν στη λογική κόστους - οφέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις, αλλά και από την Τοπική Διοίκηση. Έτσι, δεν αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες και δεν υλοποιούνται, ό,τι κι αν το γεγονός αυτό συνεπάγεται για τη ζωή, την υγεία και την περιουσία των κατοίκων της περιοχής.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού έκλεισε την περιοδεία της στην Ένωση Ερίσσου, όπου σε σύσκεψη των κατοίκων της περιοχής συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας. Η υποστελέχωση του αγροτικού ιατρείου δημιουργεί έντονα προβλήματα στους ηλικιωμένους της περιοχής, οι οποίοι πρέπει να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, όπως για να πάνε στη Σάμη, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο σχολείο στα  Μεσοβούνια. Σαν να μην έφταναν τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, οι αρμόδιοι αποφάσισαν προσφάτως τον αποχαρακτηρισμό του από δυσπρόσιτο. Προκύπτουν νέες δυσκολίες στη λειτουργία του και ανοίγει δρόμος για το κλείσιμο ή την συγχώνευσή του με άλλο σχολείο.

Σ' όλη τη λεβεντογέννα Κεφαλονιά το μήνυμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν ένα: Ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της επίλυσης των προβλημάτων που αφορούν τη ζωή του και να γυρίσει την πλάτη στους υποψήφιους των κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που «βάζουν πλάτη» στην υλοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής υπέρ των λίγων. Να ενισχύσουμε νικηφόρα παντού τη «Λαϊκή Συσπείρωση»!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr