Κυριακή, 14 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Το «παρών» στον χώρο της χθεσινής συγκέντρωσης πολιτών που συνόδευσε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, στην Κεφαλονιά, έδωσε η Αλεξάνδρα Μπαλού.

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέφρασε την κατηγορηματική θέση της παράταξης στο θέμα αυτό, τασσόμενη υπέρ της ανάπτυξης οργανωμένου λαϊκού κινήματος για να μη μετατραπεί το Ιόνιο Πέλαγος σε προτεκτοράτο των πετρελαϊκών ομίλων.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης και η πλειοψηφία του, παρά και την απαίτηση των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θ. Γουλή και Γ. Κορφιάτη να συζητηθεί το θέμα, αρνήθηκαν,  παραπέμποντας τη συζήτησή του σε... ειδική συνεδρίαση μετά τις εκλογές!

Η λαϊκή αντίδραση εκδηλώθηκε έντονα και σήμερα, κατά τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου (φωτο kefalonitikanea.gr).

Μιλώντας την Παρασκευή στην Κεφαλονιά, εν όψει και της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων, η Αλεξάνδρα Μπαλού είχε τονίσει την αντίθεση του συνδυασμού στις εξορύξεις, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Όχι μόνο για λόγους περιβαλλοντικούς, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν τεράστια παραδείγματα για τις πιθανότητες μιας περιβαλλοντικής καταστροφής, αλλά και γιατί ο ορυκτός πλούτος, με τη σύμβαση που υπέγραψαν, παραδίδεται ολόκληρος στα ντόπια και ξένα μονοπώλια...».

kef oil 2

Είπε για τον νυν περιφερειάρχη:

«Είναι πρόκληση αυτοί όλοι που μέχρι πρότινος διαφωνούσαν, με πρώτο και… αρχηγό τον κ. Γαλιατσάτο, ότι δεν πρέπει να γίνει η εξόρυξη, ότι δεν πρέπει να πουληθεί ο δημόσιος πλούτος της χώρας, σήμερα όλοι υπερήφανοι να υπογράφουν την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου! Ο λόγος είναι η ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων και κλάδων εκεί που εκείνοι θέλουν να επενδύσουν για να κερδοφορήσουν».

Και πρόσθεσε:

«Γιατί η περιοχή μας είναι από τις πιο σεισμογενείς περιοχές. Ακόμη και αν όλοι οι όροι τηρούνταν, μπορεί και θα έπρεπε σε αυτή την περιοχή να μην γινόταν αυτή η εξόρυξη, γιατί η περιοχή θα κινδύνευε από επιδράσεις και συνέπειες λόγω της σεισμικότητας».

Κατέληξε με τα λόγια:

«Η πώληση της περιουσίας του λαού δεν θα σημάνει τίποτα για την τσέπη μας. Ούτε το πετρέλαιο θα φθηνύνει ούτε τίποτα!».

 kef oil 5

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr