Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

mpalou ithaki2

Να ντρέπεται, αντί να δηλώνει υπερήφανος, θα έπρεπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκης για τη χθεσινή υπογραφή της νέας σύμβασης παραχώρησης θαλάσσιων οικοπέδων του Ιονίου Πελάγους σε πετρελαϊκούς ομίλους.

Αυτό τόνισε απόψε η Αλεξάνδρα Μπαλού, μιλώντας στην Ιθάκη σε συγκέντρωση κατοίκων που οργάνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δημοτικό κινηματογράφο του νησιού.

Ο λαός των Ιονίων νήσων είναι αντίθετος και θα αντιδράσει δυναμικά, συμπλήρωσε. Κάλεσε τους πολίτες να κάνουν υπόθεση του οργανωμένου κινήματός τους την αποτροπή της μετατροπής του Ιονίου Πελάγους σε προτεκτοράτο των πετρελαϊκών κοινοπραξιών, που επιχειρείται παραβλέποντας ακόμη και στην έντονη σεισμικότητα της περιοχής. Ο κ. Σταθάκης, η κυβέρνηση, παραδίδει στους πετρελαϊκούς ομίλους τον ορυκτό πλούτο του Ιονίου για ληστρική εκμετάλλευση, εξήγησε, αναφερόμενη στη σύμβαση παραχώρησης θαλάσσιων οικοπέδων ανοιχτά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου στην κοινοπραξία των εταιρειών ELPE-Repsol. Συγχρόνως, κατήγγειλε τη στάση της περιφερειακής Αρχής και όλων όσοι «βάζουν πλάτη» σε αυτούς τους σχεδιασμούς, με φληναφήματα για δήθεν επιβολή όρων προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στάθηκε στην ομιλία της στο πρόταγμα του συνδυασμού για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολλών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νησί, εξαιτίας της εξυπηρέτησης αλλότριων «αναπτυξιακών» συμφερόντων, αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα που απειλούν και την επαγγελματική επιβίωσή τους οι επαγγελματίες των αλιευτικών σκαφών.  

Ο δρόμος ο δικός μας για την «Ιθάκη» μας είναι ο δρόμος του αγώνα για να αναδειχθεί νικητής ο λαός, υπογράμμισε. Η δική μας «Ιθάκη», συμπλήρωσε, είναι ο λαός να κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει.

Τόσο στην ομιλία της όσο και σε δηλώσεις της επανέλαβε το κατηγορηματικό «όχι» της παράταξης στην εξέλιξη με τις ενεργειακές πολυεθνικές να στήνουν το παιχνίδι τους στα «οικόπεδα» του Ιονίου, εκμεταλλευόμενες όσα ανήκουν στον ελληνικό λαό, με περισσότερο από ορατό το ενδεχόμενο καταστροφής του Περιβάλλοντος και προκαλώντας τον Εγκέλαδο σε μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές. Οι εξορύξεις, τόνισε,  δεν αφορούν το λαό και τις ανάγκες του, γιατί αυτή η εκμετάλλευση γίνεται για τα κέρδη συγκεκριμένων ενεργειακών κολοσσών. Δεν θα μειώσουν την ενεργειακή φτώχεια που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά ούτε θα εξασφαλίσουν φτηνή Ενέργεια και άλλα οφέλη από τα «έσοδα» του κράτους και της Τοπικής Διοίκησης.

Ακόμη, υπογράμμισε τη διαφορά του πώς εννοούν την ανάπτυξη οι δύο πολιτικές που είναι αντιμέτωπες στη χώρα μας και κατ' επέκταση στα νησιά του Ιονίου: η μία του κεφαλαίου, της ανταγωνιστικότητας, των εξορύξεων και των all inclusive, που υποστηρίζεται από τις υπόλοιπες παρατάξεις της Περιφέρειας και η άλλη της ανάπτυξης όπως την εννοεί η «Λαϊκή Συσπείρωση», στα μέτρα και τα σταθμά των νησιών μας και του λαού τους. Με γνώμονα το συνολικό συμφέρον, την Ιστορία και την ταυτότητα των νησιών και όχι με στόχο την κερδοσκοπία των λίγων εις βάρος των πολλών.

Σημείωσε για τους άλλους συνδυασμούς ότι προωθούν και προωθούνται από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του Τουρισμού και συναφών τομέων που απολαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος των κερδών και των προγραμμάτων. «Τα μεγάλα κέρδη για λίγους προϋποθέτουν την εντατική εκμετάλλευση των πολλών εργαζομένων στις εργασιακές γαλέρες του Τουρισμού», πρόσθεσε.

Ο λαός, τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, θέλει η απαράμιλλη φυσική ομορφιά των νησιών μας να συνδυαστεί, επιτέλους, με την ανθρωπιά και τη δικαιοσύνη στους όρους της ζωής του, με την εξάλειψη της αδικίας, της κοινωνικής ανισότητας και της εκμετάλλευσης! θα δώσουμε τη μάχη για τη βελτίωση της ζωής μας, της ζωής των πολλών, της ζωής του λαού!

Από την Πέμπτη το πρωί η Αλεξάνδρα Μπαλού πραγματοποιεί περιοδεία στην Κεφαλονιά.

20190410 193105

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr