Τρίτη, 02 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Περιοδεία στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας και Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων. Μαζί της ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Γ. Μπορμπότης και τα στελέχη της παράταξης Θ. Γουλής και Μπ. Χαραλάμπους.

Στις συζητήσεις με τους αστυνομικούς υπαλλήλους αναδείχθηκαν από τους ίδιους τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όσον αφορά την έλλειψη μέσων, την εντατικοποίηση της υπηρεσίας, τις χαμηλές αμοιβές που δεν αρκούν για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των οικογενειών τους. Συγχρόνως, πολλοί αστυνομικοί εξέφρασαν την αντίθεση τους στη χρησιμοποίησή τους ως κατασταλτική δύναμη στην περιοχή της Λευκίμμης, στο γνωστό θέμα για τον ΧΥΤΑ της περιοχής.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Γ. Μπορμπότης υπογράμμισαν ότι αντιμετωπίζουν τους αστυνομικούς και γενικότερα τους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας ως εργαζόμενους και τους ξεχωρίζουν από τον κατασταλτικό ρόλο που τους αναθέτουν οι αστικές κυβερνήσεις.

Επίσης, επισήμαναν ότι και οι ίδιοι αυτοί υπάλληλοι έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις από τις κυβερνήσεις. Τους κάλεσαν να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Οι υποψήφιοι της παράταξης εξέφρασαν, ακόμη, την κάθετη αντίθεσή τους στη χρησιμοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων για το άνοιγμα του παράνομου ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, το μεγάλο πρόβλημα στην έλλειψη μελετών πυροπροστασίας για τα περισσότερα σχολεία της Κέρκυρας. Ακόμη λιγότερα είναι τα σχολεία που διαθέτουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Π.Υ. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, όπως τονίστηκε, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών και είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών-αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές πλειοψηφίες, καθώς έχουν αναλάβει οι Δήμοι την ευθύνη διαχείρισης των σχολικών κτιρίων.

Τις συζητήσεις απασχόλησαν επίσης, μαζί με άλλα θέματα, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας και η ευθύνη που έχει η δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, που το λειτουργεί χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr