Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

omilia5

Κερδίζει τον νου και την καρδιά των πολιτών της Κέρκυρας το ελπιδοφόρο, αναγεννητικό για τα νησιά μας μήνυμα της Αλεξάνδρας Μπαλού και του αγωνιστικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων, του οποίου ηγείται.

Όχι μόνο φίλοι του ΚΚΕ, αλλά και πολλοί άλλοι ανέντακτοι, αριστεροί, ριζοσπάστες και προοδευτικοί άνθρωποι γέμισαν απόψε την αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, για ν' ακούσουν την επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές Αλεξάνδρα Μπαλού και να δηλώσουν την υποστήριξή τους στον συνδυασμό της. Στο πολυπληθές ακροατήριο η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη«Λαϊκή Συσπείρωση» ανέπτυξε το όραμα και τις προτεραιότητες του αριστερού - αγωνιστικού συνδυασμού με λόγο μεστό, καίριο και ευθύβολο, που ξεσήκωνε και καταχειροκροτήθηκε.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από την ΤΕ Κέρκυρας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, το οποίο υποστηρίζει, ως γνωστόν, την υποψηφιότητά της, μαζί με άλλες δυνάμεις ανέντακτων αγωνιστών και άλλων ριζοσπαστών και δημιουργικών πολιτών των Ιονίων Νήσων. Φίλοι του ΚΚΕ και της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» με παραπλήσιες ή και διαφορετικές απόψεις σε σειρά θεμάτων συγκεντρώθηκαν στις 7 μμ. στο Εργατικό Κέντρο του νησιού στην πόλη της Κέρκυρας, σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης. Εκδήλωναν την πεποίθησή τους ότι ο συνδυασμός μας κατακτά ευρεία αναγνώριση, εκτίμηση και υποστήριξη.

Από το νησί, όπου ο Ζακύνθιος βάρδος της Ελευθερίας Διονύσιος Σολωμός έγραψε τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων διακήρυξε προς όλους τους βιοπαλαιστές και τη νεολαία των νησιών μας που θέλουν να δουν καλύτερες μέρες ότι συσπειρωμένοι μπορούμε να νικήσουμε τα μεγάλα συμφέροντα! Να νικήσουμε τους μάνατζερ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, με όποιο παραπλανητικό όνομα κι αν κατεβαίνουν στις εκλογές! Να νικήσουμε τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που πολιορκούν τη ζωή μας και με ψεύτικα λόγια ζητούν την ψήφο μας για να φέρουν την «ανάπτυξη» των λίγων και ισχυρών!

omilia1

Η Αλεξάνδρα Μπαλού απηύθυνε στην ομιλία της -που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού- πρόσκληση σε κάθε ανιδιοτελή αγωνιστή και πολίτη να συμπορευτεί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ώστε ν' ανακοπεί ο κατήφορος της ζωής των πολλών και να κατακτηθούν λύσεις σε φλέγοντα προβλήματα που βασανίζουν τους πολίτες στην Κέρκυρα και στα άλλα Ιόνια νησιά. Συνόψισε τα συμπεράσματά της από τις περιοδείες της στα νησιά και στάθηκε στα κοινωνικά προβλήματα που αποκρύβουν ή υποτιμούν και διαστρεβλώνουν οι άλλοι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ ή τμήμα της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.   

Για τους συνδυασμούς του κ. Γαλιατσάτου, της κυρίας Κράτσα, του κ. Σπύρου και του κ. Αλεξάκη υπογράμμισε ότι η πολιτική τους έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει, καθώς έχει ως προτεραιότητα και υπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που λυμαίνονται και ορέγονται τον φυσικό πλούτο των νησιών μας, το πέλαγός μας, ακόμη και τα σκουπίδια μας, όσων λεηλατούν τον μόχθο των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, όσων συγκεντρώνουν σε ολοένα και λιγότερα χέρια τον τουριστικό πλούτο. Ανέπτυξε τις σχετικές θέσεις της παράταξης με τον δικό της, αυθεντικό και πειστικό λόγο.

Αναφέρθηκε με ένταση, εξάλλου, στο ζήτημα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος από τις γνωστές πετρελαϊκές κοινοπραξίες.

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια ομιλία της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων σε συγκέντρωση πολιτών στην πόλη του νησιού, όπου και εδρεύει, ως γνωστόν, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στο τέλος έγιναν γνωστά, συναντώντας την ιδιαίτερη επιδοκιμασία, τα ονόματα Κερκυραίων πολιτών που θέτουν υποψηφιότητα για τη θέση του περιφερειακού συμβούλου με το ψηφοδέλτιο «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων.   

omilia4

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε, ανάμεσα σε άλλα:  

  1. Για το κριτήριο της ψήφου: «Το κριτήριο της ψήφου μπροστά στις εκλογές (…) δεν είναι τα πρόσωπα, είναι η θέση και η στάση τους απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιούργησαν, στη διέξοδο και την προοπτική που ανοίγουν (...). Έχουμε ένα ισχυρό εργαλείο, την πείρα μας, τη ζωή που βιώνουν όλες οι λαϊκές οικογένειες. Και με αυτή πρέπει να τους καλέσουμε να σκεφτούν. Αυτή η πείρα είναι ικανή να αχρηστέψει όλα τα επιχειρήματα που σκαρφίζονται οι άλλες δυνάμεις».
  1. Για τα ευρωπαϊκά κονδύλια: «Μέσα από τις Περιφέρειες διαχειρίζονται τα τεράστια κονδύλια που συσσωρεύονται από την εργασία των λαών της Ευρώπης και της χώρας μας, μέσα από την τεράστια φοροληστεία και την άγρια εκμετάλλευση, που εντείνεται λόγω των ανατροπών στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Με το περιβόητο ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία προσπαθούν να μας πουν ότι θα στηριχτεί μια ανάπτυξη από την οποία θα ωφεληθούμε και εμείς. Κρύβουν το άσχημο βάρβαρο πρόσωπο της ΕΕ και της πολιτικής της, κρύβουν ότι οι χρηματοδοτήσεις καθορίζονται από τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, ότι οι λαϊκές ανάγκες σταθερά είναι στο περιθώριο, όπως οι υποδομές, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Όλα αυτά υλοποιούνται αποσπασματικά και μετά από μεγάλες καταστροφές που έχουμε ζήσει και στα νησιά μας και στην Αττική και μας έχουν συγκλονίσει όλους. Η διαχωριστική μας γραμμή είναι: από ποιον και για ποιον γίνεται αυτή η ανάπτυξη; Τι έργα έγιναν και για ποια συμφέροντα; Είναι η ίδια ακριβώς πολιτική που κρατά τα νησιά μας, τα Διαπόντια, τους Παξούς και άλλα, χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία».
  1. Για το θέμα των απορριμμάτων: «Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής (…) Είναι ένα πρόβλημα άλυτο γιατί δρομολογείται σε κυβερνητικό, ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης τους. Η προώθηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, η προώθηση του ποιος θα πληρώσει (...) ακόμα περισσότερο τις μεγάλες εργολαβίες. Οι χωρίς όρους και κριτήρια προϋποθέσεις για τη χωροθέτηση της γης, η εξυπηρέτηση φίλων, πελατών, νέων ψηφοφόρων που κάνουν συναλλαγές μεταξύ τους για το ποιος θα αγοράσει και θα πουλήσει ένα οικόπεδο. Μέσα σε αυτή την πολιτική, μέσα σε αυτή την πορεία βγαίνουν προσπάθειες από τον ίδιο το λαό, από τους ίδιους τους ανθρώπους που αγωνιούν, που δεν θέλουν να ζουν μέσα στη βρωμιά και έχουν απόλυτο δικαίωμα γι' αυτό, να φτιάχνουν μόνοι τους τις γωνιές ανακύκλωσης, να συμβάλουν στην προσπάθεια καθαριότητας. Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι σπουδαία στοιχεία της εργατικής τάξης και του αγώνα της, είναι σπουδαία στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη λαϊκή οικογένεια. Είναι όμως ντροπή και πλιάτσικο οργανωμένες δυνάμεις να πατούν πάνω σε αυτή την ανάγκη και πάνω στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη να στήνονται νέες επιχειρήσεις και νέα ψηφοδέλτια.  Πίσω από τον εθελοντισμό της ανακύκλωσης ξεπροβάλλουν επιχειρηματικά συμφέροντα ανακύκλωσης από άλλες περιοχές».
  1. ΜΠΟΡΟΥΜΕ: «Ξέρουμε ότι ο συσχετισμός είναι αρνητικός. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Δεν έχουμε αυταπάτες και δεν θέλουμε ο ίδιος ο λαός να πιστέψει κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή μπορεί μέσα από τους Δήμους και τις Περιφέρειες να ανατραπεί συνολικά μια αντιλαϊκή πολιτική, ότι μπορεί να αλλάξει η ζωή μας, να σκιστούν τα μνημόνια σε ένα νησί, όταν η γραμμή της οικονομίας είναι τα κέρδη, η εξουσία των λίγων. Παλεύουμε όμως να αξιοποιήσουμε μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που φτιάχνουν, κάποιες χαραμάδες. Παλεύουμε να πάρουμε ό,τι μας ανήκει. Γιατί αυτά τα χρήματα είναι δικά μας! Εμείς τα φτιάξαμε και δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Παλεύουμε γιατί πιστεύουμε ότι αυτά τα πλαίσια που έφτιαξαν οι άλλοι δεν είναι στατικά. Μπορούν να αλλάξουν και θα αλλάξουν!».

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr