Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019
Κατηγορία ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σχολιάστε πρώτοι!

Σε χωριά αφημένα στην τύχη τους, θα μπορούσε να πει κανείς, στο νότιο άκρο της Κέρκυρας, περιόδευσε το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Γιώργο Κουλούρη και άλλα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η περιοδεία στη δημοτική ενότητα Λευκιμμαίων κάλυψε τα χωριά Κρητικά, Παλαιοχώρι, Δραγωτινά και Νεοχώρι (φωτο).

Το κλιμάκιο της παράταξης συζήτησε με τους κατοίκους και διαπίστωσε την τραγική εγκατάλειψη των δημόσιων υποδομών και σε αυτή την περιοχή του νησιού, σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα, ίσως, από ό,τι αλλού.

Ειδικότερα στο χωριό Κρητικά χάσκουν σε τρία σημεία ανοικτές τρύπες μεγάλου βάθους, γεγονός που αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για σοβαρά ατυχήματα με ανθρώπινα θύματα. Το πρόβλημα αυτό, μάλιστα, μένει άλυτο από το 2017...

Στο τέλος της περιοδείας έγινε παρουσίαση των θέσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε καφενείο στο κτισμένο σε καταπράσινο περιβάλλον με ελαιώνες όμορφο χωριό Νεοχώρι, οι κάτοικοι του οποίου έχουν συμμετάσχει πολύ δραστήρια στους αγώνες στην περιοχή για το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αντιστεκόμενοι στις προσπάθειες καταστολής των κινητοποιήσεων. Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των κατοίκων για τα σοβαρότερα ζητήματα της περιοχής, με κυρίαρχα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τα προβλήματα της υδροδότησης και του αποχετευτικού, καθώς και της Υγείας.

Στις ομιλίες τους για το ζήτημα των απορριμμάτων η Αλεξάνδρα Μπαλού και άλλα στελέχη της παράταξης ανέδειξαν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Διοίκηση και στην κυβέρνηση, που «με συνειδητή πολιτική επιλογή, πρώτα απ' όλα της κυβέρνησης, δεν δίνουν λύση, ώστε κάτω από τη δραματική πίεση του προβλήματος και με τις λιγότερες δυνατόν αντιδράσεις των λαϊκών στρωμάτων να οδηγήσουν την διαχείριση των σκουπιδιών στην ιδιωτικοποίηση», όπως τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού. Επίσης ανέδειξαν και τις ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν στο παρελθόν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και των στηριγμάτων τους, που συνέβαλαν και δρομολόγησαν τα σημερινά αδιέξοδα και που με το προσωπείο των δήθεν «ανεξάρτητων και άφθαρτων προσώπων» σήμερα προσπαθούν να υφαρπάξουν ξανά τη ψήφο του λαού της περιοχής.

Ακόμη, έγινε συζήτηση για τον ρόλο του εθελοντισμού που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό, σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Εκφράστηκε η συμφωνία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με οποιαδήποτε πρωτοβουλία έχει να κάνει με την ανακύκλωση, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση. Επισημάνθηκε, συγχρόνως, ότι συστηματικά γίνεται προσπάθεια ορισμένων δυνάμεων να εκμεταλλευθούν τις ευαισθησίες και την καλή πρόθεση για προσφορά των πολιτών στα θέματα της προστασίας του Περιβάλλοντος και της δημόσιας Υγεία, προκειμένου να απαλλάξουν από τις υποχρεώσεις του το κράτος και την Τοπική Διοίκηση, φορτώνοντας τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, που και θα πληρώνουν φόρους και θα μαζεύουν οι ίδιοι τα σκουπίδια. Τέτοιες πρακτικές καιροσκοπικές, όπως σημειώνεται, είναι αυτές που οδηγούν σε βάθος χρόνου στις ιδιωτικοποιήσεις.

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα με την ύδρευση και την αποχέτευση, που ταλανίζουν επί χρόνια την περιοχή, καθώς και τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας, με σοβαρές ελλείψεις και υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

Σε παρεμβάσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπάμπης Χαραλάμπους και Βασίλης Αρμενιάκος αναφέρθηκαν στην ολοκληρωμένη πρόταση που είχαν καταθέσει για την ύδρευση στο δημοτικό συμβούλιο , η οποία είχε καταψηφιστεί από όλες τις άλλες παρατάξεις. Μια πρόταση τεκμηριωμένη, που έδινε στον Δήμο την δυνατότητα, με την είσπραξη από τη δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΚ των χρεών των μεγάλων επιχειρήσεων και με μια μικρή αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων του τουρισμού στην ύπαιθρο, να μηδενίσει τις απώλειες νερού, που φτάνουν το 50% σήμερα, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα αλλαγής του απαρχαιωμένου δικτύου και μείωσης των οικιακών τιμολογίων ακόμη και κατά 25%.

periodia

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

© 2019 ionia-alexandra-balou.gr